Tysk Dressurderby fejrer 60 års jubilæum

11-04-2018 09:33

Camilla Tiefensee Schrøder

Om fire uger er det igen tid til Hamborg Spring- og Dressur-Derby, og i år markeres det, at det er hele 60 år siden, dressurrytterne for første gang konkurrerede om det eftertragtede blå bånd

Copyright Ridehesten.com
Lars Petersen vandt Dressurderbyet for fire år siden med DV-hesten Willano.
Nyheden fortsætter efter annoncen

90.000 tilskuere ventes at lægge vejen forbi, når heste og ryttere fra verdenseliten indtager Derbyparken Klein Flottbek i Hamborg til det prestigefyldte og højt doterede årlige Spring- og Dressurderby.

Når stævnet løber af stabelen den 9.-13. maj er det for 89. år i træk. Dressurderbyet er lidt yngre og kan således i år fejre 60 års jubilæum, hvilket naturligvis skal fejres. Det skriver stævneledelsen i en pressemeddelelse.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Unik konkurrence med hestebytning
Almased Deutsche Dressur-Derby bryder formen for de sædvanlige dressurkonkurrencer ved, at de tre ryttere i Grand Prix-finalen skal bytte hest, inden den endelige vinder bliver kåret.
En lang liste af dressurlegender har vundet det eftertragtede og ikoniske blå bånd gennem årene, herunder Willi Schultheis, Dr. Reiner Klimke, Inge og Monica Theodorescu, Karin og Herbert Rehbein, Klaus og Anabel Balkenhol og Isabell Werth.
Og i 2014 blev det til en historisk dansk sejr, da Lars Petersen vandt og Mikala M. Gundersen kom på andenpladsen.

Berømt far og datter i Pas de Deux
En anden berømt derbysejrsduo, som tyskerne tænker tilbage på, er Dolf-Dietram Keller og hans datter Kathleen Keller. Faren vandt i 2003 med den legendariske Donnnerhall-søn De Niro, og otte år senere vandt datteren i en alder af kun 21 år som den yngste nogensinde i derbyets historie. I år bliver de et af højdepunkterne i jubilæumsfejringen, hvor de skal optræde med Pas de Deux på Grand Prix-niveau. Egentlig har Dolf-Dietram trukket sig tilbage fra sporten, men i denne specielle anledning stiger han atter op på hesten og har endda købt nye ridestøvler.
Jubilæet fejres på flere måder. Der vil også være en fotokonkurrence, hvor man kan vinde billetter til næste års Derby, og så har stævneledelsen besluttet at lade folk, der fylder 60 i år 2018, få 20 procents rabat på dagsbilletter.

Riders Tour og GCT
Dressurderbyets jubilæum gør ikke springningen mindre spektakulær. Ud over at DKB Riders Tour afvikles for 18. gang ved stævnet, lægger Longines Global Champions Tour og Global Champions League også vejen forbi.

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen