Tyskland suveræn i Herning

21-08-2013 22:03

Efter den første dag med holdkonkurrence ved Blue Hors FEI europamesterskabet har to ryttere lagt sig i front - Isabell Werth er på førstepladsen og Fabienne Lütkemeier på andenpladsen

Blue Hors FEI europamesterskabet begyndte i dag med holdkonkurrence, der afvikles i Grand Prix. 32 ryttere, der repræsenterede 14 hold var til start i dagens konkurrence, og den resterende halvdel af rytterne rider i morgen torsdag, hvor holdkonkurrencen afgøres.

Tyskland, Holland og Storbritannien anses som favoritter til holdmedaljerne ved Blue Hors FEI europamesterskabet, men det danske hold forventes også at have en fair chance for at være med i morgendagens medaljekamp.

I dag fremstod tyskerne meget stærke. Deres to ryttere, Fabienne Lütkemeier og Isabell Werth, har ikke blot sikret Tyskland en foreløbig førsteplads i holdkonkurrencen, men har også sat sig på første- og andenpladsen individuelt. I sadlen på D’Agostino scorede Lütkemeier 73,237% og blev kun slået af sin holdkammerat Isabell Werth, der toppede resultatlisten med en score på 75,213% på Don Johnson.

– Jeg er virkelig godt tilfreds. Vi havde en lidt ujævn start, men “Johnny” kæmpede sammen med mig. Det gik rigtig godt, sagde Isabell Werth.

Hverken de danske eller hollandske ryttere kunne levere fejlfrie ridt i dag, og det danske hold sluttede dagen på andenpladsen med et marginalt forspring til det hollandske hold. Andreas Helgstrand og Akeem Foldager scorede 72,720% mens hans holdkammerat Lone Bang Larsen scorede 68,875% på Fitou L.

– Jeg er lidt skuffet fordi min forberedelse op til EM har været så god, og så lavede vi så mange fejl i dag, men heste er levende dyr, så man kan aldrig vide. Min opvarmning i dag gik ikke rigtig efter planen, og Akeem var lidt mere spændt end jeg havde forventet, konkluderede Andreas Helgstrand efter dagens ridt.

Hollandske Hans Peter Minderhoud scorede 71,353% på Glock’s Romanov, mens Danielle Heijkoop og Kingsley Siro scorede 70,228%, og det sikrede den foreløbige tredjeplads til Holland.

– Jeg er tilfreds selvom mit ridt ikke var fejlfrit. Romanov var fuldstændig cool med atmosfæren her, og han kender Herning. Han har konkurreret her hele sit liv, jokede Minderhoud efter sit ridt.

De 30 bedste ryttere fra Grand Prix-klassen går videre til kampen om de individuelle medaljer, der afvikles i Grand Prix Special på fredag. Lørdag er der hviledag, og søndag er det den store finaledag, hvor de 15 bedste ryttere (max tre pr. land) fra Grand Prix Special vil konkurrere om de individuelle medaljer i Grand Prix Kür. Anden halvdel af holdkonkurrencen begynder i morgen torsdag kl. 8.00.

Se alle resultater HER

Anna Pørtner

Tip nyhedsvagten

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner