FEI World Cup er tilbage i Herning

23-05-2023 15:21

Annika Knudsen Lorentsen

Det er i år 17. gang Danmark er vært for FEI Dressage World CupTM i skolernes efterårsferie, uge 42, og i år er stævnet tilbage i MCH Messecenter Herning fra den 18. – 22. oktober med et spændende program

Copyright Ridehesten.com
Foto: Ridehesten.com/Jørgen Bak Rasmussen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Arrangørerne er i fuld gang med planlægningen af World Cup Herning fra den 18.-22. oktober, og nu er det populære stævne tilbage i MCH Messecenter Herning. Jyske Bank Boxen og Arena M danner rammen om spring- og dressurkonkurrencer samt show, DWB følauktion og en udstyrsmesse.

– Vi glæder os til igen at komme tilbage til MCH Messecenter Herning, hvor vi har plads til at afvikle international dressur og springning. Vi er ved at sammensætte et godt program for ryttere og publikum, fortæller en af arrangørerne bag, Jens Trabjerg.

Tilbage til velkendt afvikling
Dressurentusiaster kan se frem til en weekend med dressur på højt niveau. Programmet for FEI Dressage World Cup™ kvalifikationen er tilbage i velkendt afvikling med Grand Prix lørdag eftermiddag og Grand Prix kür, FEI Dressage World Cup™ Freestyle søndag eftermiddag.

Søndagen i Jyske Bank Boxen bliver dedikeret til dressur, da der under stævnet skal afvikles CDI3* i Grand Prix og Grand Prix Special og den gennemgående, internationale cup; Lövsta Future Challenge for U25-ryttere. Der arbejdes også på at invitere til en amatørtur for dressurryttere.

Copyright Ridehesten.com
I sidste års FEI Dressage World Cup™ kvalifikation, som blev afviklet på Vilhelmsborg, sejrede Carina Cassøe Krüth og Heiline’s Danciera. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Søndag kulminerer med FEI Dressage World Cup™ Freestyle, hvor de placerede ryttere opnår points til World Cup serien. Kür-klassen er åben for de 15 bedste ryttere fra lørdagens FEI Dressage World Cup™ Grand Prix, så det er den absolutte top, man kan nyde søndag eftermiddag.

De hjemlige ryttere har haft stor succes på hjemmebane i FEI Dressage World Cup™ Freestyle i kamp mod flere af verdens bedste ryttere. Det har udløst en helt fantastisk stemning i Jyske Bank Boxen, en stemning som rytterne er helt vilde med. De nyder at præstere foran det entusiastiske publikum, og både ryttere og arrangører ser frem til at opleve det i Boxen igen i år.

I sidste års FEI Dressage World Cup™ kvalifikation, som blev afviklet på Vilhelmsborg, sejrede Carina Cassøe Krüth og Heiline’s Danciera foran sine holdkammerater fra guldholdet ved VM i Herning Nanna Skodborg Merrald og Daniel Bachmann Andersen.

Nyheden fortsætter efter annoncen

I sidste års FEI Dressage World Cup™ kvalifikation, som blev afviklet på Vilhelmsborg, sejrede Carina Cassøe Krüth og Heiline’s Danciera. Foto: Ridehesten.com

Springrytterne er i gang fra onsdag
For springrytterne åbner stævnet onsdag middag, og der bliver både 3- og 1-stjernede konkurrencer samt klasser for U25-ryttere. Linket mellem ungdomsrækken og den store springsport bliver synliggjort i en afdeling af FEI Jumping Ponies Trophy – en international turnering for ponyer med en finale, som man kender det fra World Cup serien samt en international springpony-tour.

Grand Prix, show og auktion
De 3-stjernede springkonkurrencer kulminere inde i Boxen med Stutteri Ask Grand Prix lørdag aften. Her skal de bedste springrytterne kæmpe om placeringerne, som tæller til Longines Verdensranglisten, og der er i alt 3 rankingklasser til verdensranglisten under stævnet.

Inden den spændende Grand Prix-springning sammensætter arrangørerne; Agria Afternoon Show. Lørdag eftermiddag kan man i Arena M opleve en spændende følauktion, DWB World Cup Foal Auction, med over 25 føl.

– Vi har sammensat et godt og alsidigt program, hvor der bliver meget at opleve for publikum i begge haller. Vi forventer at få deltagelse af de hjemlige eliteyttere i dressur og springning, så vi kan give publikum den bedste oplevelse ved World Cup-stævnet i Herning, siger Casper Cassøe Krüth, der sammen med Jens Trabjerg står bag den praktiske afvikling af stævnet.

Billetsalget åbner den 2. juni.

Se mere på www.worldcupherning.dk

Charlotte Kusk Berwald

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Charlotte Kusk Berwald