Endnu en guldmedalje i paradressur

11-08-2022 21:08

Trine Askjær-Jørgensen

"Guld Tobias", som medierne døbte ham efter PL i Tokyo, distancerede sig fra feltet i paradressurens grad III og levede fuldt op til navnet, da han med Jolene Hill tog guldmedaljen. VM-debutanterne Karla og Nicole gjorde rigtig god figur

Nyheden fortsætter efter annoncen

I dag var anden dag af VM i paradressur; I går var graderne IV, II og I i ilden, og i dag var det så tid til graderne III og V. I begge var der danskere til start – to VM-debutanter og en mere rutineret rytter i mesterskabssammenhænge.

Disse første klasser er individuelle klasser, hvor man samtidig kvalificerer sig til den individuelle kürfinale, hvis man er god nok.

I går vandt Katrine Kristensen en individuel guldmedalje ved VM i paradressur for grad II, og med flere dygtige, danske pararyttere til start i dag, var der så absolut potentiale for mere metal til Danmark.

VM-guld til storfavoritten
Anden danske rytter på banen i VM i paradressur grad III var Tobias Thorning Jørgensen. Med den skimlede hoppe Jolene Hill e. Blue Hors Schufro Hit/ Windsor (opdr. Hanne Andreasen) var han forud for VM storfavorit til at vinde mesterskabet. Som Tobias sagde efterfølgende: – Sådan går det, når man har lavet sådan en præstation, som den i Tokyo.

Med DV-hoppen red den 22-årige rytter en vanvittig flot tur. Hesten skridter virkelig godt, igennem kroppen og med stor overtrædning. Den så totalt fokuseret ud; lytter virkelig til og er med Tobias, der som resultat deraf kan sidde virkelig stille og flot. Det imponerende ridt med bl.a. super flow, flotte frie traver og super overgange resulterede i hele 78,676% og en sikker sejr med næsten 5% ned til andenpladsens Natasha Baker fra England.

– Det var en superfin tur. Jeg er virkelig glad nu. Det var en megafed oplevelse. Hun var bare med mig hele vejen rundt og hjælper mig, da mine kræfter begynder at slippe op. Hun er bare en kammerat, det er helt vildt, fortalte Tobias og supplerede op med lidt forud for holdkonkurrencen:

– Jeg tænker, vi har rigtig gode chancer med holdet. Katrine og jeg har gjort det rigtig godt, og jeg ved, at de to andre kan gøre endnu mere. De er virkelig dygtige og har taget hele det her store stævne sindssygt godt. Jeg glæder mig rigtig meget til, at vi skal ind at præstere sammen.

Copyright Ridehesten.com
Tobias Thorning Jørgensen og Jolene Hill. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Karla Dyhm Junge og Miss Daisy e. De Noir/ Blue Hors Future Cup (opdr. Marianne Brinck Stengaard) åbnede som første ekvipage "ballet" for paradressur-rytterne på BB Horse Arena i dag. Med den 12-årige DV-hoppe red Karla en superflot tur med mange højdepunkter. Hoppen svinger dejligt i traven, står superflot i lodret med næsen og er meget stabil fortil. Sammen fik de vist et rigtig flot program med flow og flotte overgange.

Gennem hele klassen var ekvipagen i spil til en medalje, men desværre gik de to erfarne engelske og amerikanske ryttere; Natasha Baker og Rebecca Hart med hhv. 73,970% og 73,147% forbi Karla og henviste hende til den lidt utaknemmelige fjerdeplads med 71,618% – lige udenfor medaljerækken.

Nyheden fortsætter efter annoncen

– Det er virkelig imponerende derinde og føles superfedt at ride der. Det her er jo noget, man træner op til hele livet og så at kunne opnå det som 19-årig. Det er jo for vildt. Daisy, hun er bare sød og altid klar på nye ideer. Hun tager det hele så flot, og jeg er så stolt af hende, fortalte Karla efterfølgende.

Resultat af VM i paradressur grad III.

Copyright Ridehesten.com
Karla Dyhm Junge og Miss Daisy. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Sidste danske pararytter på banen i dag var Nicole Johnsen med Moromax e. Occacio/ Schampus (opdr. Steffen Madsen) i paradressurens grad V. Nicole har redet som raskrytter frem til 2017, men kom så ud for en ulykke, der gjorde, at hun har fået en meget slem knæskade. Hun red egentlig videre som raskrytter efter det, men blev så opfordret til at skifte til paradressur. Hun er derfor VM-debutant og samtidig relativt ny i paradressur, men havde en rigtig flot, første tur i den store arena, som resulterede i en femteplads med 71,395% i det stærke felt.

– Det var fuldstændig sindssygt. Jeg har aldrig prøvet noget lignende, men jeg er bare megaglad for, at Moro har taget mig med på den her rejse. At vi så starter ud med et godt program gør jo bare, at man bliver endnu mere glad, når man kommer ud. Der var to dyre fejl, men han var klar og virkelig fin, sagde Nicole.

Resultat af VM i paradressur grad V.

Copyright Ridehesten.com
Nicole Johnsen og Moromax. Foto: Ridehesten.com/Kristine Bojsen

Start- og resultatlister

Livestream

TV-sendetider

Herning2022

Astrid Ø. Sørensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Astrid Ø. Sørensen