U18 mesterskabet er vidt åbent

03-06-2016 14:04

Efter første kvalifikation i mesterskabet for U18 rytter ved Absolut Horses i Sommersked er mesterskabet viddt åben, da knap halvdelen af klassens ryttere red fejlfrit

Copyright Ridehesten.com
Josephine Bøgh og Laurenz var hurtigst blandt de 19 fejlfrie i dag.

Hele 41 startednde ryttere i mesterskabet for U18 rytter var på banen i dag i bagende sol. Banebygger Erling Simonsen havde bygget en god bane til rytterne, teknisk udfordrende og stor, helt passende i sværhedsgrad, men hele 19 af 41 ryttere red fejlfrit i dagens kvalifikation.

- Det kommer ikke som en overraskelse for mig, udtaler landstræner Bo K. Møller, jeg har fulgtt dem hele foråret. Det er en stor og stærk årgang, der er mange gode ryttere.

Bo skal efter DM- stævnet sætten holdet til NM og EM. Det blvier noget af en udfordrende opgave at sortere i blandt de mange talenter. - Det er lidt af et luskusproblem, erkender Bo, som glæder sig over, at have så mange gode ryttere i denne årgang.

Holdet til Nordisk bliver sat efter DM, mens holdet til det internationale stævne i Hagen i store træk bliver dette års EM-hold.

Rytterne skal på søndag ride finale over to runder, og de tager resultaterne fra i dag med videre. Med 19 fejlfrei rytter er mesterskabet vidt åbent. 

Hurtigst blandt de fejlfire i dag var Josephine Bøgh/Laurenz, efterfulgt af Emilie Aagaard Andersen/Vigueur, Clara Hallundbæk/Quimono de la Roque, Phillippa Linde/Quabbele og igen Josephine Bøgh, denne gang på Van Dejk - det var disse fem ryttere som blev præmieret i dag. 

Hele klassens resultat kan ses her. 

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen