Sandgaard dansk mester igen!

21-05-2017 18:24

Britt Carlsen

Thomas Sandgaard var alene om at ride tre overbevisende 0-runder ved DM, og så kom Gitte Dahl ind på sølvpladsen, mens fire ryttere måtte i omspringning om bronze

Nyheden fortsætter efter annoncen

Solen strålede ned over det smukke springstadion hos Absolute Horses i dag, og publikum var mødt frem i stort antal for at følge den spændende afgørelse på det danske mesterskab.

Landsholdsrytter Thomas Sandgaard red tre særdeles overbevisende runder på Nørremøllehøj's Ariel en Dansk Varmblods hoppe efter Bøgegårdens Apollo opdr. Uwe Thomsen. Den nu 10-årige hoppe er altid topmotiveret på banen, og i dagens to runder sprang hoppen med stor sikkerhed, forsigtigt og villigt - godt hjulpet af Thomas. - Hun har sprunget fantastisk alle dage, og jeg er glad for at give hende chancen her, sagde Thomas, som sparer hans førstehest Amarone til Nations Cup i Uggerhalne, Amarone, som han vandt DM på det første år hos Schou tilbage i 2011.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Ved sidste års DM faldt Gitte Dahl af efter et stop, men i år var hun og Conan i topform, og den 12-årige vallak sprang med stort overskud, ja man havde fornemmelsen af, at han kunne have sprunget endnu en runde i Sommersted, men det var ikke nødvendigt, med de ialt fire fejl fra tre runder sikrede Gitte sig sølvmedaljen. 

Der blev en herlig afslutning på mesterskabsklassen, da hele fire ryttere havde 8 fejl og dermed måtte de i omspringning om bronzemedaljen. Mens Christoffer Lindenberg og Andreas Schou fik nedslag, satte Kasper H. Hansen pres på sidste rytter i omspringningen ved at ride fejlfrit. - Jeg ved at Kasper er hurtig, så jeg besluttede at satse i vendingen til muren, fortæller Karina Leichle (tdl. Truelsen) og det sats lykkedes og dermed blev bronzemedaljen hendes. 

Se resultatet af klassen HER

Læs alt om DM stævnet i magasinet Ridehestens juni nummer

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen