UEF-CH vil stoppe evakuering af heste og hjælpe i nærområdet

30-05-2022 11:58

Annika Knudsen Lorentsen

Ukrainian Equestrian Federation Charity Foundation vil ikke længere evakuere heste fra Ukraine, men nu vil fokus være på at omplacere dem og sikre deres velbefindende i landet

Copyright Ridehesten.com
Foto: Ridehesten.com/Kee Nørgaard Frandsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Organisationen har mærket en faldende interesse for evakuering til andre lande blandt hesteejerne, og derfor vil fokus fremadrettet være på at sikre hestenes velbefindende og omplacere dem til mere sikre områder i Ukraine. 

– Den store efterspørgsel efter evakuering ud af Ukraine som vi oplevede i de første par måneder efter den russiske invasion, er næsten stoppen. I løbet af den tid hjalp UEF-CF med evakuering af over 250 heste til Polen, og nu er der kun et par heste, der venter i den elektroniske evakuerings-kø, som er skabt for at gøre evakueringsprocessen gennemsigtig og tilgængelig for alle. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

I løbet af de sidste uger har krigen lokaliseret til til de sydlige og østlige regioner i Ukraine, og flytningstendensen er vendt. Folk ønsker at flytte hjem. 

Før krigen var der omkring 100.000 heste i Ukraine, men nu er det kompliceret at tælle dem. Nogle er blevet fordrevet, nogle er døde af sult eller kvæstelser fra russernes angreb, nogle er blevet stjålet. Heste der har brug for hjælp i Ukraine stiger, på grund af landets styrtende økonomi, og UEF-CF vurderer, at mere end 5000 heste vil have brug for hjælp ved udgangen af sommeren. Organisationen tager sig i øjeblikket af 3500 heste i Ukraine, og giver dem gratis foder og strøelse. 

Læs mere hos World of Showjumping. 

Christine Krogh Frausing

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Christine Krogh Frausing