Undesøgelse viser: Mange støtter ikke heste i sport

28-06-2022 14:01

Annika Knudsen Lorentsen

World Horse Welfare har fået YouGov til at undersøge hvordan den britiske befolknings støtte er til heste i sport, og det viser, at 20 procent ikke støtter, at heste skal deltage i sport. Administrerende direktør for World Horse Welfare mener, at denne mening kan og skal ændres med en fælles indsats fra branchen

Copyright Ridehesten.com
Foto: Ridehesten.com/Annette Boe Østergaard
Nyheden fortsætter efter annoncen

Ifølge en undersøgelse bestilt af World Horse Welfare og udført af YouGov har man konkluderet af 20 procent af befolkningen ikke støtter heste i sport, og i forskning beskrives det som et wake up call for hestesporten. 

Undersøgelsen viste nærmere bestemt, at 40 procent kun støtter heste i sport, hvis velfærden forbedres. 60 % mente, at der bør være flere sikkerheds- og velfærdsforanstaltninger i hestesporten. 16 procent mente, at deres tillid til velfærden i sporten, var påvirket negativt i løbet af de sidste par år. 52 procent mente, at hestevelfærd burde prioriteres mere i kommunikation, mens 20 procent under ingen omstændigheder støttede hestes fortsatte involvering i sport. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

– Dette er den første undersøgelse, vi har foretaget om dette vigtige emne, og resultaterne bør være et wake-up call til alle involveret i ridesport om, at der ikke er den tillid til hestenes velfærd, som der bør være, for at bevare offentlig støtte. Jeg er bange for, at resultaterne af vores undersøgelse afspejler virkeligheden af den britiske opfattelse af velfærd indenfor hestesport, men vi kan og skal vende dette, udtaler Roly Owers, som er direktør for World Horse Welfare.

/Horse and Hound

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner