Unge springheste klar til test under Andreas Schou

05-03-2020 19:13

Annika Knudsen Lorentsen

De unge springheste har i dag gået deres anden runde under egen rytter, og her blev det afgjort, hvilke der går videre til at skulle rides under testrytter Andreas Schou. I dag var det CC Unik redet af Rikke Haastrup, der leverede det bedste resultat, og dermed er hun i front samlet

Copyright Ridehesten.com
Rikke Haastrup og CC Unik. Foto: Ridehesten.com/Ida Dalgaard
Nyheden fortsætter efter annoncen

I går var de unge 5-årige springheste for første gang i ringen med deres egne ryttere i Katrinelunds Unghestechampionat ved Dansk Varmblods Hingstekåring i Herning, og det samme var de i dag. I dagens klasse var der flere af gårsdagens heste, som blev usikre på grund af det stort fremmødte publikum, mens andre heste, som i går havde det svært, viste stor fremgang i dagens klasse. De allerbedste fra gårsdagens klasse viste dog alle igen i dag stor kvalitet.

Bedst i dag var CC Unik
I dagens klasse skulle der rides en bane på 120 cm med 9 forhindringer, så sværhedsgraden var skruet væsentligt op i forhold til gårsdagens klasse. 

Den bedste i dag blev den utroligt velspringende hoppe CC Unik e. Untochable/Equest Carnute (opdr. Carsten Carstensen). Hoppen blev redet af Rikke Haastrup, som fremviste den flot og fik rosende ord med fra klassens dommere: den danske landstræner Bo K. Møller og norske Stein Endresen. 

– Unik viser masser af kapacitet, den har en stor galop, og da den er meget regulerbar, bliver det ikke et problem for den. Den går ubesværet rundt og var i dag meget mere ridbar end i går, understregede dommerne efter den flotte runde. 

CC Unik blev i dag belønnet med 260 point, eftersom den i dag opnåede 8.5 for både teknik, galop og ridelighed, mens den fik et flot 9-tal for kapacitet. Det betyder også, at det er netop Unik, der efter de to runder under egen rytter ligger i front i Unghestechampionatet med samlet 511.250 point. 

Copyright Ridehesten.com
Rikke Haastrup og Engerupgaards Conlido. Foto: Ridehesten.com/Ida Dalgaard

Rikke Haastrup med to topheste
Det er ikke kun CC Unik som Rikke Haastrup har leveret en fremragende præstation med i Unghestechampionat, også Engerupgaards Conlido e. Crelido/Coronado (opdr. Engerupgaard v. Lotte Holm) har vist stor kvalitet og stabilitet. 

Sammenlagt har Engerupgaards Conlido opnået 505 point, efter at den i dag blandt andet blev belønnet med et 9-tal for kapacitet. Conlido fik i dag blandt andet følgende ord med på vejen:

– Det er en rigtig dejlig hest, som viser masser af kapacitet og et godt overblik. 

Copyright Ridehesten.com
Maria Bjørnkjær Asferg og Fabulant Ask. Foto: Ridehesten.com/Ida Dalgaard
Nyheden fortsætter efter annoncen

Ask-heste på de næste pladser
På tredje- til femtepladsen er det heste med relation til Stutteri Ask, der er placeret. Som nr. 3 er det nemlig den velspringende Fabulant Ask e. Favorit Ask/Carpaccio (opdr. Stald Fredslund v. René Fredslund), som er blevet flot fremvist af Maria Bjørnkjær Asferg, som er kendt for at fremvise mange af Stutteri Ask-unghestene flot ved netop stævner som dette. Samlet opnåede ekvipagen 502.500 point. 

På fjerdepladsen i den samlede stilling ligger gårsdagens vinder, Jasmin Skyggebjerg med Feliciano Ask e. Favorit Ask/Cosimo (opdr. Stutteri Ask). Denne ekvipagen har samlet set opnået 490 point. 

Femtepladsen i den samlede stilling efter de to første runder går til Maria Bjørnkjær Asferg, denne gang med den skimlede hoppe Tekenawa Ask e. Ci Ci Senjor Ask/Cayado (opdr. Stutteri Ask), som samlet set ligger med 488.750 point.

De 20 bedste klar til testrytter
Der skulle 443.750 point til sammenlagt efter de to runder med egen rytter for at blive blandt de 20 bedste, som kommer til start under testrytter Andreas Schou. Hestene skal fremvises i to hold under Andreas henholdsvis fredag aften og lørdag morgen. 

Hestene fordeles således, at de 10 bedste af de kvalificerede skal rides af testrytteren lørdag, og dermed får de en hviledag. Mens de 10 dårligste blandt de kvalificerede skal i ringen igen allerede i morgen aften. 

B-finale for de øvrige
Selvom man ikke har fået sin unghest udtaget til testrytterdelen, har man som noget nyt i år ikke fri. Der afvikles nemlig en attraktiv B-finale, hvor resultatet nulstilles. Denne B-finale afvikles lørdag morgen.

Se start og resultatlister for hele stævnet her. 

Se den samlede stilling i Unghestechampionatet i springning her. 

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen