UVM i dressur i Verden er aflyst

27-11-2020 17:17

Usikkerhed omkring planlægning af afviklingen af UVM i dressur har ført til aflysning, meddeler FEI, WBFSH og de tyske arrangerer her til aften

Copyright Ridehesten.com
WBFSH's præsident Jan Pedersen sammen med en af sidste års tre vindere, hingsten D'Avie, dens rytter Severo Jurado Lopez og dens opdrætter Dorothee Heitmüller. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen.
Nyheden fortsætter efter annoncen

FEI/WBFSH Verdensmesterskabet for unge dressurheste skulle have fundet sted den 9.-13. december i den tyske by Verden, hvor verdens bedste 5-, 6- og 7-års dressurheste skulle have konkurreret. Det er netop mesterskabernes internationale perspektiv, der gør det umuligt at gennemføre.

– For få uger siden blev yderligere foranstaltninger føjet til stævneprotokollen for UVM i dressur, af FEI og af arrangementsudvalget, i et forsøg på at mindske risikoen for Covid-19-virussen. Efter flere møder mellem FEI, WBFSH og arrangørerne og på trods af den opdaterede lempelsesplan blev den beklagelige beslutning truffet, at den bedste og eneste mulighed set i lyset af pandemien er at aflyse begivenheden. Selvom vi er kede af, at dette mesterskab, der er et af årets højdepunkter, ikke finder sted, forstår vi og støtter fuldt ud denne beslutning, udtaler WBFSH's præsident Jan Pedersen, der også er formand for Dansk Varmblod.

Selvom der i Tyskland ikke er noget, der taler imod at afholde en sportskonkurrence under særlige infektionsbeskyttelsesforanstaltninger, er der forskellige og strengere regler i andre dele af verden vedrørende karantæne- og testkrav, rejse- og returrejseregler eller andre Corona-restriktioner. Da det blev besluttet at udsætte mesterskabet til december, var der håb om, at situationen i det mindste ville give mulighed for et mesterskab med et begrænset antal mennesker. Men nyhederne viser nu, at Corona-situationen i visse andre lande er værre end i Tyskland. – Sikkerheden for alle involverede er altafgørende, og vi kan ikke forvente, at nogen tager lange afstikker på deres rejse eller har problemer med at vende hjem lige før jul, udtaler hannoveranerforbundet direktør Wilken Treu.  

Nyheden fortsætter efter annoncen

Deltagere fra 23 nationer burde have startet i Verden og blive bedømt af et internationalt dommerpanel. Før de gik ind på udstillingsområdet, ville hver person have været nødt til at vise en maksimal 48-timers negativ Corona-test. – Dette giver os selvfølgelig særlige udfordringer, siger Wilken Treu og fortsætter: – Hvis nogle af dommerne ikke kunne komme på grund af kravet om en positiv test, ville de ikke bare kunne erstattes af en tysk, da der er tale om et verdensmesterskab. Desuden ville vi til enhver tid risikere, at nogle nationer med kort varsel måtte aflyste deres deltagelse, mens andre nationer allerede var på vej til Verden.

Han giver samtidig udtryk for sin medfølelse overfor de involverede tyske arrangører af stævnet, som allerede har lagt mange ressourcer i det. – Og ikke mindst alle de ryttere og ejere, hvis heste havde kvalificeret sig, slutter Wilken Treu.

/WBFSH

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen