UVM-kandidater på Vilhelmsborg

28-05-2016 20:40

Fem 5-årige og tre 6-årige dressurheste blev i dag iagttaget og vurderet på Vilhelmsborgs gårdsplads med henblik på deltagelse ved VM for ungheste   

Copyright Ridehesten.com
Den smukke gårdsplads på Vilhelmsborg dannede igen i år ramme om UVM-iagttagelsen

Grundet afviklingen af OL senere på sommeren er Ungheste VM rykket frem i forhold til tidligere, og derfor er udtagelsen i år en smule anderledes. Fortsat er der heste, der på baggrund af tidligere meritter ved diverse championater, er direkte inviterede til den første samling, men denne weekend er det muligt, at deltage ved UVM-iagttagelse, lørdag på Vilhelmsborg og søndag i Ringsted, for her at kvalificere sig til den første UVM-samling.  

Dagens deltagende 5- og 6-årige dressurheste kæmpede i dag sammen med deres ryttere, for at imponere de garvede dommere, Birthe Lyder Nielsen og Jesper Holst Hansen, og dermed opnå plads ved den første UVM-samling, som kommer til at foregå den 11. juni 2016.

Berider Maria Anita Andersen deltog med den 5-årige avlshingst Antobello,  e. Ampere/ Fürst Heinrich, i iagttagelsen: - Jeg er rigtig godt tilfreds med turen idag, idet det er første gang i år jeg har Antobello til start udendørs, fortalte Maria efter sit program. - Jeg fik mange positive kommentarer med af dommerne, som især roste Antobellos gode takt, bæring og sving i trav, men jeg fik også besked på fremadrettet at træne mere afspændthed i skridten samt forbedre paraderne.  

Ditte Gilkær deltog med 5-årige Treasure, e. Come Back II/ Fanal Prydsholm. - Treasure er meget stor, både i størrelse, men også i sine bevægelser, fortalte Ditte om hesten, som hun netop har købt halvpart i. - De store bevægelser gør det netop svært for den lige nu, hvor den er i rivende udvikling, men stadig mangler styrke for at kunne vise sig stabilt hele vejen. Dittes planer er, ud over dagens UVM-iaggtagelse, at deltage ved kvalifikationen til 5-års champinatet i Billund, hvor kvalifikationen til deltagelse i Falsterbo også finder sted.    

Berider Silje Bakken havde medbragt 6-årige Vadestedet´s Daylight e. De Noir/ Akinos til Vilhelmsborg, og Silje var bagefter vældig godt tilfreds med sin og hestens præstation. - Dommernernes kommentarer var, at Vadestedet´s Daylight er en dejlig og afspændt hest, som blev fremvist i en flot form, men som fremadrettet skal trænes lidt mere i, at kunne beholde sine flotte takter i volter og vendinger, hvor den store hest stadig mangler lidt styrke, fortalte Silje efter sit ridt.  

Ifølge klassens ene dommer, Birthe Lyder Nielsen, var der flere gode heste på Vilhelmsborg i dag, med enkelte gengangere fra sidste års kvalifikation. - Det mest positive, som Birthe og klassens anden dommer, Jesper Holst Hansen, bemærkede, var den forberede form som hestene blev fremvist i. – I dag så vi heldigvis en positiv udvikling i hestenes holdning. Tidligere år har de unge heste været vist lige lovligt rejste og snævre fortil, og det bliver altså ikke belønnet positivt. De unge hestes holdning er noget, der diskuteres meget for tiden, også internationalt, forklarede Birthe Lyder Nielsen efter iagttagelse.  Alle deltagende ekvipager blev bedømt i de respektive alderssvarende programmer og fik efterfølgende en mundtlig kommentar af dommer-duoen - en kommentar omhandlende, hvad man ønskede forbedret. Her var det specielt skridten, som dommerne ønskede lidt mere fokus på, og budskabet til flere af de deltagende ryttere var derfor – ud og skridt!   

Besked om hvilke heste, der indbydes til den første UVM-samling, som kommer til at foregå den 11. juni på Det Nationale Hestesportcenter Vilhelmsborg foreligger søndag aften, den 29. maj 2016.

De deltagende ekvipager ved lørdagens iagttagelse 
5-års:

13.00 Freestyler e. Fürst Függer/ Bøgelys Camaro redet af Laila Wittendorff    

13.10 Edelgårdens D´Artagnan e. B. H. Zack/ Ritterstern redet af Ania Borggaard Østergaard    

13.20 Antobello e. Ampere/ Fürst Heinrich redet af Maria Anita Andersen        

13.30 Zafari Søholm e. B. H. Zack/ Solos Landwind redet af Line Tange Jacobsen        

13.40 Treasure e. Come Back II/ Fanal Prydsholm redet af Ditte Gilkær        

6-års:

14.00 Wilson Stensvang e. Wilkens/ B. H. Don Schufro redet af Sanne Henningsen        

14.10 Vimogårdens Ricca Donna e. De Noir/ Rubinstein I redet af Karen Marie Bruun        

14.20 Vadestedet´s Daylight e. De Noir/ Akinos redet af Silje Bakken


Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen