Velfortjent sejr til Fi Fi Ask

15-10-2022 21:03

Annika Knudsen Lorentsen

Årets finale for 5-års heste ved Pavo og Dansk Ride Forbunds championat for unge heste er netop slut, og det blev velfortjent Karen Møller Rohde med Fi Fi Ask der sikrede sig sejren i omspringningen efter de opnåede højeste karakter i hovedrunden

Copyright Ridehesten.com
Karen Møller Rohde med Fi Fi Ask. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Det var blandt 20 heste, at vinderen af årets Pavo og Dansk Ride Forbunds championat for 5-års springheste skulle findes, og her blev det Fi Fi Ask e. Ci Ci Senjor Ask/ Favorit Ask (opdr. Stutteri Ask) der tog sejren. 

Fi Fi Ask har gang på gang imponeret sammen med sin rytter Karen Møller Rohde. Sidste år vandt de 4-års championatet, og fornyligt repræsenterede de Dansk Varmblod ved VM for ungheste på Zangersheide, hvor de blev bedste dansker i finalen.

Copyright Ridehesten.com
Karen Møller Rohde med Fi Fi Ask. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

I dag kunne de tilføje endnu en toppræstation til CV'et, da de i hovedrunden blev belønnet med dagens hidtil højeste karakter på 9,0 og efterfølgende leverede en suveræn omspringning mod fem andre ekvipager. I videoen nedenfor kan I høre Karen fortælle om sejren. I videoen nederst kan I desuden se Karens omspringningsridt.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Andenpladsen blev Adam Sparlund Olesen med Mr. Dina V.D. e. Glasgow-W VH Merelsnest/ Indorado, som i dag kom ind fra højre og sikrede sig en topplacering i hovedrunden og dermed en plads i den afgørende omspringning. Ekvipagen opnåede 8,5 i hovedrunden og red på banen som første rytter i omspringningen. Her leverede de et hurtigt og fejlfrit ridt, som lagde pres på de øvrige ryttere. 

Copyright Ridehesten.com
Adam Sparlund Olesen med Mr. Dina V.D. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Tredjebedst i årets blev finale blev Camille Silke Pless med U2 TD DWB e. Untouchable/ Graf Top (opdr. Trine Dyhre Nielsen), som kan rejse hjem fra finalestævnet med to sejrer og en flot tredjeplads. De opnåede ligesom Adam og Mr. Dina V.D. 8,5 i hovedrunden, og i omspringningen gjorde de et godt forsøg og red fejlfrit, hvilket kun de tre bedste ekvipager i dag lykkedes med. 

Copyright Ridehesten.com
Camille Silke Pless med U2 TD DWB. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Fjerdepladsen blev Jacob Theodor Schmidt med Bøgegårdens Chacoon e. Chacoon Blue/ Emerald van't Ruytershof (opdr. Jan og Bernd Peters), som red dagens hurtigste tid, men fik et nedslag i omspringningen. Femtepladsen blev Jesper Meyenburg med Cordento II DWB e. Cornet Obolensky/ Cardento (opdr. Linus Camitz), som ligeledes fik et nedslag i omspringningen. 

Der var placeringer til de 10 bedste, og de opnåede alle minimum 8,4 i årets finale, hvilket vidner om et højt niveau i årets 5-års finale. 

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen