Vellykket stævne trods varme og styrt

02-06-2018 13:00

Sussi Hjort Hollensted

Trods en temperatur på omkring de 30 grader i skyggen og et styrt på springbanen, er det et vellykket stævne, der afholdes her i weekenden i Hjallerup

Copyright Ridehesten.com
Christian Jansen på Rockmama i 2017
Nyheden fortsætter efter annoncen

- Det går rigtig godt med vores stævne, siger Nanna Christensen, som stævneansvarlig for spring-landsstævnet i Hjallerup Rideklub. Med temperaturer på banerne på omkring de 30 grader, så har det dog været nødvendigt at lave forskellige tiltag for både heste og ryttere.
- I torsdag kunne vi godt se, at det ville blive meget varmt her i weekenden, så der hentede vi pavilloner og har sat op, så både ryttere og personalet kan komme i skygge ude ved banerne. Vi har også masser af vand til både heste og ryttere, fortæller Nanna Christensen. 

Vagter på parkeringsområderne
Også på parkerings-områderne bliver der holdt øje med hestene.
- Vi har hele tiden personale, der sikrer, at der ikke står heste i trailere, som har det for varmt - og så har vi time-bokse, hvor man lige kan stille sin hest ind et par timer. Dem er der blevet gjort stort brug af, siger Nanna Christensen.

Voldsomt styrt
Ingen hest eller ryttere, har fået det dårligt på grund af varmen. Dog har stævnet desværre haft et voldsomt styrt på springbanen. Nanna Christensen kan dog oplyse, at både hest og rytter er undersøgt og udover, at der måtte foretages et par sting ved rytterens øje, så er de begge okay.  

Nyheden fortsætter efter annoncen

Mit første landsstævne
Det er Nanna Christensen første landsstævne som stævnearrangør. En opgave hun klart kan anbefale til andre.
- Det er så sjovt. Det også udfordrende, og der har været meget at se til. Men jeg er helt klar på at arrangere flere stævne fremadrettet, smiler hun.
I går vandt Konstantin Deeken Künnemann på AK´S Crowney e. Cartani/Cassini I dagens højeste klasse,  S1* (145 cm). På andenpladsen kom Torben Frandsen på Quirock e. Quidam De Revel/Corrado I. På trediepladsen blev det Trine Hjorth på Rebell 549 e. Ramiro´s Son II/Landlord. 

 ALFARVAD Youngster
I dag er anden runde af  ALFARVAD Youngster lige blevet afviklet. Der vandt Christian Jansen klassen, ALFARVAD Youngster B 5 års, 115 cm på Rockmama. e. Rockland/Calvaro Z. I klassen, ALFARVAD Youngster B 6 & 7 års, 125/130, blev det Christian Petersen på Dama Noire Van Overis Z e. Darco/Collin L, der vandt. I morgen er der finaler i begge klasser.   

 

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen