Verdens måske mest eftertragtede hingst

09-04-2014 22:33
Avl

Det er nok ikke helt forkert, at dansk varmblodshingsten Sezuan i år er verdens mest eftertragtede avlshingst i dressurhesteavlen. Vi viser her et videoklip fra hingsteshowet på Gestüt Peterhof

Den sorte 5-års hingst Sezuan e. Blue Hors Zack/ Blue Hors Don Schufro (opdr. Linette Jæger) er på alle avlskyndige dressurentusiasters læber verden over.

Som 3-års vandt han Dansk Varmblods 35-dages materialprøve med rekordhøj pointsum og et væld af 10-taller. Som 4-års blev han fløjhingst ved hingstekåringen i Herning, leverede en prægtig følårgang med finalister og eliteauktionsføl og vandt DSA 4-års dressurchampionat under Andreas Helgstrand med fremragende karakterer.

Nu er han som 5-års rykket til sit nye hjem hos Arlette Jasper-Kohl og Edwin Kohl på Gestüt Peterhof i Tyskland, hvor han rides af OL-rytteren Dorothee Schneider. Der er i 2014 et enormt fokus på Sezuan's kommende følårgang samt på hans og Dorothees sportslige udvikling sammen med UVM i Verden i sigte.

Sezuan er ikke længere på danske hænder, men han vil uden tvivl komme til at sætte sit præg på avl og sport igen i 2014. Herunder ses videoen fra det aktuelle hingsteshow på Gestüt Peterhof.

Videoer

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner