Verdensklasse på en lørdag i Randbøl

14-10-2017 11:51

Britt Carlsen

Hold nu op, det er helt fantastisk, dette års championatsfinaler i dressur på Blue Hors er intet mindre end verdensklasse - i dag dansede Hesselhøj Donkey Boy til sejr i 5-års kvalifikationen

Copyright Ridehesten.com
Sejr til Jan Møller Christensen og Hesselhøj Donkey Boy.

Man kan ikke undgå at blive imponeret, og også føle en vis stolthed over, det er muligt i et land af vores beskedne størrelse, at vise så høj kvalitet, både når det gælder hestematerialet, men også i forhold til den ridning vi har været vidne til. Man må simpelthen ikke gå glip af søndagens finaler i DRFs championat i alle årgange, det er intet mindre end verdensklasse.

De morgenfriske kunne se Jan Møller Christensen fremvise avlshingsten Hesselhøj Donkey Boy e. ERA Dancing Hit (opdr. Dorthe og Hans Jørgen Hoeck) i et nærmest perfekt program. Hingsten har fået mere styrke, så hans gangartspotentiale kommer til fuld udfoldelse. Både dommere og publikum var bjergtaget af deres ridt, som resulterede i 9,72 og en førsteplads i kvalifikationen for 5-års heste. Dommerne gav 9,5 for hestens elastiske trav med god balance og op ad bakke tendens. 9,7 for hestens skridt, der kun kan betegnes som verdensklasse. 9,8 for galop, ridelighed og kapacitet og dommerne Lene Ejby Christiansen og Dorthe Rohmann bemærkede at hingsten var flot fremvist, ridbar og med stor kapacitet. 

Copyright Ridehesten.com
Andenplads til Atterupgaards Botticelli og Severo Jurado Lopez.

Vi måtte vente til sidste ekvipage på afgørelsen, men i mellemtiden fik vi SÅ meget flot ridning at se, så mange heste med stort potentiale, at det alene af den grund er en fornøjelse at være på Blue Hors denne weekend. Og så hjælper de flotte rammer til at skabe en perfekt kulisse om hestenes kvalitet. 
Sidste rytter var Severo Jurado Lopez og UVM-deltager Atterupgaards Botticelli e. Benneton Dream, som Helgstrand Dressage erhvervede halvpart i efter UVM i Ermelo, hvor hingsten sejrede i trøstfinalen redet af Selina Solberg Vittinghus. Det blev klart, at på trods af kort tids samarbejde er de to kommet ind i et godt samarbejde, og dommerne roste hesten for den elastiske trav 9,0 og gode skridt og galopbevægelse, men publikum jublede, da dommerne uddelte et 10-tal for Severos fremvisning af hingsten,  de betegnede som en hest med et stort potentiale. Med 9,04 gik de ind på andenpladsen.
Severo knyttede hånden i begejstring, da 10-tallet kom for ridelighed, for som man kan læse i magasinet Ridehestens septembernummer, så er han meget opmærksom på, at få det bedst mulige ud af hver eneste hest på hestens præmisser. - Gangartskaraktererne siger noget om hestens potentiale, det kan vi som rytter ikke gøre så meget ved, men ridelighedskarakteren fortæller noget om den træning, man som rytter har lagt i hesten, så jeg er meget glad for mit 10-tal, sagde Severo efter sit ridt. 

Copyright Ridehesten.com
Det blev også Severo som satte sig på tredjepladsen med avlshingsten D'Avie.

Det var også Severo, som sad på klassen tredjebedste hest, avlshingsten D'Avie e. Don Juan de Hus, her er absolut også tale om en fremtidshest, som på trods af lidt spændinger i galopprogrammet imponerede med god ridelighed og stort gangartspotentiale. 

Se resultatet HER

 

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen