Verdensmester tog tre 10-taller

14-10-2023 16:25

VIDEO. Eftermiddagen har budt på endnu en spændende finale i Pavo og DRF's Championat for unge dressurheste. Finalen for 7-års bød på tre UVM-deltagere, hvoraf verdensmesteren slog til igen

Copyright Ridehesten.com
Cathrine Laudrup-Dufour og Hesselhøj Darwin. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

7-års finalen skiller sig ud fra de tre øvrige finaler ved, at resultatet består halvt af programridning og halvt kvalitetskaraktererne for gangarter, ridelighed og kapacitet. Programmet er det internationale FEI-finaleprogram for 7-års, og finalen bestod som foreskrevet i propositionerne af 10 finalister, og som den eneste rytter måtte flittige Helene Melsen ride tre gange, da hun havde kvalificeret alle sine tre 7-års heste til finalen. Igen bestod dommerholdet af Helle Westh, Kurt Christensen og Dennis Fisker.

Desværre var det ikke alle, der kom hele vejen rundt. To ryttere måtte opgive, fordi deres heste blev bange for noget på den kortside med indgang og VIP-område. Den ene af de to ryttere var berider Susanne Barnow, der er afsted med fem heste til finalestævnet og havde begge sine 4-års og begge sine 7-års med i finalerne i dag. Desværre måtte hun opgive at få Skovdals Dexter igennem programmet.

Copyright Ridehesten.com
Susanne Barnow og Åtoftens Dancing Memory. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Det er en vanskelig hal at ride i, og der er meget støj for hestene at kapere. Det bliver rigtig svært, når tilskuere bevæger sig rundt midt i ridtene, og nogle rejser sig og går fra deres plads, når man rider forbi, fortæller Susanne Barnow og sender en bøn ud til publikum om at holde sig i ro under ridtene.

Susanne havde heldigvis endnu et skud i bøssen til 7-års finalen, og med familien Munkebos billedsmukke Åtoftens Dancing Memory e. ERA Dancing Hit/ Benetton Dream (opdr. Annette Bugge og Claus Hansen), og det resulterede i en podieplads efter et program til 72,286% og kvalitetskarakterer på bl.a. 8,8 for skridt såvel som ridelighed og kapacitet.

Copyright Ridehesten.com
Anna Kasprzak og Danciero. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Cathrine Laudrup-Dufour red DV-hesten Hesselhøj Darwin ex. Darwin e. Hesselhøj Donkey Boy/ Solos Landtinus (opdr. Lisbeth B. Andersen) ind på andenpladsen med en programscore på 75,714%. Den store vallak, der netop er solgt til en svensk rytter, opnåede i kvalitetskarakterer bl.a. 8,8 for ridelighed og 8,7 for skridt.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Cathrine Laudrup-Dufour en af de ryttere, der har mange heste med til Blue Hors i denne weekend. Her fortæller hun om Darwin, som hun har redet i halvandet år.

7-års finalen bød også på en sand verdensmester, idet UVM-guldvinderen Danciero e. Dancier/ Florisocunt og hans ejer Anna Kasprzak havde kvalificeret sig til finalen med to 10-taller i den indledende klasse. Det er en ekvipage, der lover godt for fremtiden, og det er mildest talt en stor fornøjelse at se de to.

Danciero dansede igennem programmet, og får selv de sværeste øvelser til at se lette ud. Han går konstant blødt og smidigt og bliver aldrig presset unødigt. Samling ser ud til at falde ham nemt, og uanset om det er i samlet skridt eller galoppirouetter, så bevarer han takten og løsgjortheden.

Dommerne var mildest talt tilfredse og belønnede ekvipagen med 80,286% for ridtet, og deres begejstring kom også til udtryk i kvalitetskaraktererne med 10 for skridt, 10 for ridelighed og 10 for kapacitet.

Finaleklassens resultat.

Stævnets start- og resultatlister.

Kristine Ulsø Olsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Kristine Ulsø Olsen