Verdensmesteren går på pension

23-11-2018 11:38

Bag Horsebo Smarties er et fantastisk CV, som spænder bredt fra at have gået international Grand Prix og til at være dobbelt verdensmester i paradressur. Efter mange år på topplan, skal Smarties nu pensioneres

Copyright Ridehesten.com
Stinna og Smarties, VM 2018. Foto: Louise Kastrup Lindgaard

For lidt over 3 år siden faldt Stinna Tange Kaastrup i snak med Helle Helle Mørkøv Kristiansen som resulterede i at Helle tog en snak med sin datter samme aften, om ikke Horsebo Smarties ville være en god hest for Stinna. De var enige om, at det var en glimrende idé – hvis altså ”Smarte” ville passe som paradressurhest. Det skulle komme an på en prøve. Stinna fik herefter en sms fra Helle med beskeden, at de kunne stille Smarte til rådighed for hende.

Smarties er tidligere avlshingst, championatsvinder, international Grand Prix-hest med Prinsesse Nathalie og senest EM-medaljevinder med Helles datter Amanda Overgaard, har haft en belastningsskade og kan derfor ikke længere rigtigt sætte sig i galoppen, så valget som paradressur-hest var oplagt. 

Siden da har Stinna og Smarties haft en enorm rejse sammen - en rejse som snart er slut. Det er nemlig besluttet af den nu 17-årige vallak skal pensioneres.

Stinna Tange Kaastrup skriver selv følgende på hendes facebook:
- Kl. 22.20 i aften sender DR Sporten et indslag om Smarties; for han skal nemlig gå på pension nu.
Det er aldrig sjovt når en god tid kommer til sin ende, men med den karriere Smarties har bag sig, fortjener han at stoppe på toppen.
Han har ligget helt i top i både 4, 5 og 6 års championaterne, han har vundet alt i lille-tur, gået international Grand Prix, deltaget i EM for juniorer, vundet 2 medaljer ved PL, vundet EM med mig, og senest er han og jeg blevet dobbelt verdensmester. Hans lige findes næppe - og jeg kan ikke forstille mig at der nogensinde i dansk dressursport vil komme en hest med et ligeså imponerende CV som ham. Udover hans åbenlyse kvaliteter i både gangarter og ridelighed skal hans helt særlige og fantastiske temperament også skrives med i nøglen til succes.
Heldigvis får jeg glæden af at ride og omgåes verdens bedste hest nogle måneder endnu, da vi skal ride sammen b.la. til Galla Show i Herning - vi har dog redet vores sidste konkurrence sammen. Tak til Smarties for alle dansene, medaljerne og titlerne - det har været den bedste tid ?? Du om nogen fortjener at stoppe med hæder og ære.. og på den mest værdige måde.

Jeg kommer aldrig til at kunne takke Helle fra stutteri Horsebo nok for den tid jeg har fået med Smarties 

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen