Verdensmesteren tilbage på stævnebanerne

22-05-2024 20:16

Glamourdale, den profilerede hingst fra Van Olst Horses, er for første gang i år igen blevet redet ned af midterlinjen

Copyright Ridehesten.com
Glamourdale i daglig træning, da Ridehesten besøgte Van Olst Horses i 2023. Foto: Ridehesten.com/Thomas Bach Jensen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Den kulsorte KWPN-hingst Glamourdale e. Lord Leatherdale/ Negro blev verdenskendt i Herning i 2022, da den med sin faste rytter Charlotte Fry i sadlen blev verdensmester i dressur. Efterfølgende blev der dog stille, og Glamourdale er kun blevet startet i 11 klasser siden da. Sidst var til EM i dressur i Riesenbeck i september 2023, hvor det blev til holdguld for det britiske hold og en individuel sølvmedalje i kür med hele 92,379%.

Nu er Charlotte Fry og Glamourdale tilbage, hvor de til Aachen Dressage Days, et mindre internationalt dressurstævne, tog sejren i stævnets to højeste klasser. Det skete hhv. i gårsdagens 3-stjernede Grand Prix, hvor parret red til 78,935%, og i dagens Grand Prix Special på samme niveau; denne gang med et resultat over den magiske 80%-grænse: 80,447%.

I starten af året annoncerede Van Olst Horses, den hollandske hingstestation, som drives af Gertjan van Olst og danske Anne van Olst, at Glamourdale kun vil være tilgængelig via frostsæd i 2024, da hingsten skal have fuldt OL-fokus. Med tilbagekomsten på stævnebanerne er den 13-årige Glamourdale en mulig kandidat for britiske Charlotte Fry, der næsten er sikret en plads på Storbritanniens OL-hold til sommerens OL. Fry har dog mange andre Grand Prix-heste på sin liste, hvor bl.a. Everdale e. Lord Leatherdale/ Negro kan nævnes. Det bliver spændende at se om den unge rytter og Glamourdale kan finde melodien sammen inden udtagelsen til OL og nå tilbage på topniveau med resultater over 90%. 

Copyright Ridehesten.com
Mathilde Koefod Nielsen og Odin Unik til Horses and Dreams Hagen 2024. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Dansk islæt i klassen
I dagens Intermediare II var det en dansk ekvipage, som løb med sejren. Danske Mathilde Koefod Nielsen tog førstepladsen med 69,559% sammen med den 10-årige DV-vallak Odin Unik e. Denver TT/ Blue Hors Don Romantic (opdr. Stutteri Unik v/ Morten Skov). I Intermediare A klassen i går, tirsdag, blev det til en andenplads med 70,147%. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

I Grand Prix turen, dvs. samme klasse som Fry og Glamourdale vandt, var der en DV-hest at finde, som med finske Henri Ruoste blev nr. 4 i Grand Prix i går og nr. 2 i Grand Prix Special i dag - lige efter Glamourdale. Der er tale om den 12-årige DV-hoppe Tiffanys Diamond e. Tailormade Temptation/ His Highness 2 (opdr. Hansenberg) med hvem Ruoste scorede hhv. 72,391% og 74,149% i de omtalte klasser. Hoppen er tidligere blevet redet herhjemme af bl.a. Mia Lee, Belinda Elmholt Jeppesen og Sille Engermann, inden Lone Bang Larsen formidlede et salg til udlandet. 

I samme klasse om tirsdagen blev danske HP Horses' DV-kårede hingst Total Hope OLD e. Totilas/ Blue Hors Don Schufro nr. 3 med 74,5%. Total Hope bliver redet af norske Isabell Freese, der har haft fornøjelsen af tøjlerne på hingsten i mange år. 

Resultat fra dagens Grand Prix Special.

Resultat fra dagens Intermediare II. 

Stævnets start- og resultatlister.

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner