Viegård-hest led i timevis

03-12-2023 15:42

En hest på det konkursramte Viegård Stutteri, har lidt hele natten, inden en dyrlæge endelig kom næste morgen og aflivede den

Copyright Ridehesten.com
Den syge hest på Viegård led hele natten, inden den næste morgen blev tilset af dyrlæge og aflivet. Foto: Privat
Nyheden fortsætter efter annoncen

Viborg Folkeblad rapporterer om, at der efter flere ugers pause igen demonstreres ved Viegård Stutteri ved Skals, og det gør der under titlen "Arbejdsro virker ikke".

Demonstranterne har de seneste uger valgt at henlægge deres demonstrationer til andre lokationer i landet for at give politiet arbejdsro til Viegård-sagen således, at ordensmagten ikke skulle bekymre sig om demonstranter.

Gårsdagens demonstration ved Viegård Stutteri skyldes beretningerne om en hest i smerter, som ikke fik hjælp med det samme. Et øjenvidne har fortalt om hændelsen, der også er dokumenteret ved foto og video, der florerer på sociale medier.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Hesten, der havde været under dyrlægebehandling, blev alvorligt syg den 20. november, hvor en ulovligt indtrængende gav besked til vagterne på stedet, om at hesten havde akut brug for dyrlægebehandling. Vagterne kontaktede ifølge Viborg Folkeblad den ansvarshavende kurator for det store hestehold på Viegård, men der ankom ingen til stedet, før en transporter blev set den følgende morgen kl. 6.30.

Ifølge avisen blev episoden meldt til Fødevarestyrelsen, som anmeldte det til politiet. Kurator Johnny H. Madsen har oplyst, at den pågældende hest havde været i behandling for noget sygdom, men at den var erklæret rask.

Viborg Folkeblad skriver, at Johnny H. Madsen fortæller, at han blev informeret af staldvagterne om, at de på deres aftenrunde ikke registrerede tegn på forværring ved hesten, der tilsyneladende samme aften havde fået et tilbagefald.

Jeg er rigtig træt af, at det her er sket. Jeg har de samme følelser for hestene som demonstranterne. Det er ikke heldigt, at sådan noget sker, har kurator Johnny H. Madsen udtalt til folkebladet, der har stillet indgående spørgsmål om sagen til kurator, som ikke har ønsket at kommentere sagen yderligere.

Kristine Ulsø Olsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Kristine Ulsø Olsen