Viggo fylder 20 år og er klar til endnu et DM

02-06-2021 06:36

Annika Knudsen Lorentsen

På søndag fylder dressurponyen Vigerous Reckless, i daglig tale Viggo, 20 år, og han gik sit første individuelle DM i 2013, og i år er han klar til forhåbentligt at ride sit sjette individuelle DM, og det andet DM med sin nuværende rytter, Camilla Mortensen

Copyright Ridehesten.com
Camilla Mortensen og Vigerous Reckless. Foto: Privat
Nyheden fortsætter efter annoncen

I den kommende weekend skal Vigerous Reckless, i daglig tale Viggo, deltage ved ECCO Cup i Sundeved, og det er også i forbindelse med dette stævne, at den dygtige dressurpony kan fejre sin 20 års fødselsdag. 

På søndag den 6. juni fylder Viggo 20 år, og han kan se tilbage på en lang række succesfulde år, hvor han har hjulpet flere piger op igennem klasserne. Viggo har deltaget ved fem individuelle DM-stævner med 4 forskellige piger, og han skal forhåbentligt deltage igen i år, med sin nuværende rytter og ejer, Camilla Mortensen. 

Camilla red DM på Viggo sidste år, og hun håber, at de kommer til start igen i år, ligesom hun drømmer om at komme med til Nordisk Mesterskab. 

– Viggo har været i gamet i mange år, og han er derfor en kendt pony af rigtig mange, og han fortjener at blive fejret med manér, fortæller Camillas mor, Henriette Mortensen.

Viggo har tidligere været redet af blandt andet Nanna Hyldahl, Malene Aborg og Stine Sofie Albertsen, som alle har redet DM på ham, præcis som Camilla. 

Copyright Ridehesten.com
Camilla Mortensen og Vigerous Reckless tilbage i 2019. Foto: Ridehesten.com/Maria Lerche Mortensen
Nyheden fortsætter efter annoncen

En frisk og rutineret pony
Viggo har været i toppen af ponysporten i mange år, og han er derfor en erfaren herre, som dog stadig er i fuldt vigør og superfrisk på opgaven. 

– Han er en frisk og mode herre, som er meget øvelsesstærk, og så elsker han bare stævnerne. Han elsker at ride kür til musik, og han kan blive særdeles frisk, når han bliver glad, fortæller Henriette og fortsætter: 

– Han er samtidig også en rolig pony, der hviler i sig selv, og han er derfor en god makker til nervøse heste, som ofte falder til ro og finder en god støtte i ham.

Viggo og Camilla undervises af Anemette Holm Petersen, da hun tidligere har ejet Viggo. Nogle gange er ekvipagen på besøg hos Anemette i Hampen, men ellers foregår undervisning over Skype, da Viggo står opstaldet hos Ballerup Rideklub. 

– Anemette er altid med og hjælpe os ved landsstævner, og derfor mødes hun og Viggo ofte. Anemette er en super god hjælp og støtte for Camilla og Viggo, fortæller Henriette og fortsætter:

– Camilla satser på at ride endnu et DM på Viggo i år, og så drømmer hun om at deltage ved Nordisk Mesterskab.

Copyright Ridehesten.com
Camilla Mortensen og Vigerous Reckless. Foto: Ridehesten.com/Kristine Bojsen
Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner