Vigo d'Arsouilles er død

29-07-2019 12:26

Annika Knudsen Lorentsen

Den fantastiske springhest og avlshingst Vigo d'Arsouilles, som vandt WEG tilbage i 2010 med belgiske Philippe Le Jeune, er gået bort i en alder af 21 år

Copyright Ridehesten.com
Nyheden fortsætter efter annoncen

Stal de Muze skriver på deres hjemmeside, at den verdenskendte tophingst Vigo d'Arsouilles e, Nabab De Reve/Fleuri Du Manoir er gået bort. De skriver følgende: 

– En af de smukkeste historier i vores liv sluttede uventet i nat. Vi er meget taknemlige for alle der har været involveret i hans fantastiske historie. Tak Champ, Vigo.

Tilbage i 2019 vandt hingsten Verdensmesterskabet i Kentucky med belgiske Philippe Le Jeune i sadlen og også han skriver om hingsten på sin Facebook-side.

– Du kom til mig, du var ikke særlig smuk eller i pæn stand. Du vidste ikke meget, men du vidste hvordan man skulle springe en stor forhindring og jeg elskede dig med det samme, skriver Philippe om hingsten på Facebook, hvor han blandt andet også skriver:

Nyheden fortsætter efter annoncen

–Du gjorde noget ekstraordinært for mig, du opfyldte min 14 år lange drøm om at blive verdensmester. Du var en ener, det var dig og de andre og jeg var så stolt af dig. Det var et privilegium, at leve med dig og jeg savner dig rigtig meget. 

Hingsten døde, som følge af kolik med en del komplikationer. Og selvom der blev gjort hvad man kunne for at redde hingsten, var det ikke nok, da hans tilstand var meget kritisk.  

Mange succesfulde resultater

Hingsten var foruden sin sejr ved WEG i Kentucky deltaget ved Europamesterskaberne i Windsor i 2009, hvor ekvipagen blev nr. 8 og igen i Madrid i 2011, hvor det blev til en 25. plads. Hingsten deltog også ved OL i London i 2012.

Foruden sportslige resultater, har hingsten også leveret flotte resultater i avlen. Han er far til mange internationale Grand Prix-heste, som foreksempel Ian Millar's Dixzon, Penelope Leprevost's Vagabond de la Pomme og Edwina Tops-Alexanders Ego van Orti.

Anna Pørtner

Tip nyhedsvagten

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner