Vil du være skills-dommer?

20-05-2024 10:03

I 2025 indfører Dansk Ride Forbund et nyt tiltag, nemlig en skills-test, der skal sikre at udøverne i voltigering har de nødvendige fysiske færdigheder til at konkurrere på højere niveauer, inden de rykker op i rækkerne. Derfor søger de skills-dommere

Copyright Ridehesten.com
Foto: Ridehesten.com/ Kristine Bojsen.

Når Dansk Ride Forbund i 2025 indfører skills-testen, er det for at sikre, at voltigørerne har de fysiske færdigheder, der skal til for at konkurrere på højere niveauer. Hertil skal der bruges nyuddannede skills-dommere. Skills kan bedømmes til alle heste- og træhest stævner i Danmark. 

Kvalifikationer
Skills-dommere skal være i stand til at bedømme udøvernes fysiske færdigheder, være mindst 20 år gammel og have indsigt i og erfaring med voltigering, og samtidig have lyst til at løfte voltigeringssporten og holde dig opdateret i voltigeringens udvikling. Som skills-dommer bliver du official under Dansk Ride Forbund. 

Ansøgning
Hvis det lyder som noget for dig, skal du sende en motiveret ansøgning, som uddyber din erfaring med voltigering eller dine kompetencer fra gymnastik, som kvalificerer dig til at blive skills-dommer. Ansøgningen sendes til voltigering@rideforbund.dk

Uddannelsen
For at blive uddannet skills-dommer, skal du deltage på en uddannelsesdag for skills-dommere, hvor der undervises i introduktion til skills og hvorfor de benyttes, bedømmelse af skills og hvordan der skal gives feedback på en god og konstruktiv måde. Første uddannelsesdag er den 7. juni klokken 18.00-21.00 hos Voltigeklubben Thommysminde. 

Læs mere om uddannelsen her. 

Kilde: Dansk Ride Forbund. 

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner