Vilde mustanger trænes til ny chance

12-05-2019 17:56

Mathilde Louise Stenild Brejner

I Florida har man taget kampen med op mod, at alt for mange vilde mustanger enten slagtes eller sulter på grund af overpopulation i de områder, hvor de lever frit. Hos CZ Mustangs i Florida trænes de vilde heste, så de får en chance for et godt liv

Copyright Ridehesten.com
Dette arkivfoto viser en af Henning Jørgensens mustanger. Foto: Ridehesten.com
Nyheden fortsætter efter annoncen

De er vilde dyr, når de ankommer hos CZ Mustangs i Florida, men takket være professionel og målrettet træning kan en heldig håndfuld vilde mustanger gå lysere tider i møde uden sult. 

CZ Mustangs er et non profit trænings- og redningscenter for vilde mustanger. Træningscentreret ligger i Alachua County, Florida, og de arbejder hver dag dedikeret på at redde vilde mustanger fra at blive slagtet eller at sulte ude i naturen. Derudover arbejder CZ Mustangs også med at uddanne offentligheden omkring, hvad de legendariske amerikanske mustanger handler om. 

Ved hjælp af træningsmetoden TIP (Trainer Incentive Program), som praktiseres i samarbejde med Mustang Heritage Foundation, kan CZ Mustangs træne vildheste, så de bliver til gode rideheste, der på sigt kan bortadopteres. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

Hvis du vil læse mere om CZ Mustangs finder du dem her. Det er også muligt at støtte deres arbejde ved hjælp af donationer. 

Til det netop overståede 2019 Midwest Horse Fair TIP Challenge (Extreme Mustang Makeover) kunne man se, hvor langt man kan nå med god og kyndig træning – selv hvis udgangspunktet er sky og utæmmede vildheste. På blot 90 dage skal træneren nemlig forvandle en vild mustang til en showhest, der kan løse en række opgaver og udfordringer, mens musikken spiller og publikum klapper. 

Her kan du se, hvordan det så ud, da de vilde mustanger havde været trænet i 90 dage og deltog i Midwest Horse Fair TIP Challenge 2019:

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen