Vinderne af dette års KBH-mesterskaber er nu fundet

12-05-2024 21:00

Efter tre kvalifikationsrunder fordelt over foråret og en finale idag, er det nu blevet afgjort hvem der kan kalde sig vindere af dette års Københavnsmesterskaber

Copyright Ridehesten.com
Dette års mesterskab var sponseret af Ved Stalden Rideudstyr som havde leveret æresdækkener til alle vinderne. Foto: Ridehesten.com/Mie Thorup Poulsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Fra en skyfri himmel skinnende solen idag over Ballerup Rideklub mens der blev afviklet dette års finaler af Københavnsmesterskaberne i dressur sponseret af Ved Stalden Rideudstyr. Ekvipagerne, der idag dystede om titlen som Københavnsmester 2024, har forinden idag kæmpet om en plads i dagens finaler ved de tre kvalifikationsstævner der er blevet afviklet i løbet af foråret hos henholdsvis Sportsrideklubben, Holte Rideklub og Vallensbæk Rideklub. Herfra har de til dagens finale medtaget et gennemsnit af deres to bedste resultater, som sammenlagt med dagens procent afgør hvem der vinder.

Dagens første finaleklasse var LB3 for ponyer. 13 ekvipager havde været til start i dette mesterskabs tre kvalifikationsrunder hvilket gav fem ekvipager adgang til finalen. De tre kvalifikationsrunder var hver blevet vundet af tre forskellige ekvipager, det blev da også disse der indtog top 3 placeringerne i denne finale. Vinder blev Alba Assndrup ProchownikBrønshøjs Califf med samlet 137,99 point. Forud for dagens finale lå de på en andenplads med 69,395%, men idag leverede de klassens bedste ridt til 68,549% og kunne derfor avancere til førstepladsen. Lige i hælene på Alba gik andenpladsen i mesterskabet til Anna-Olivia SylowFoldbergs Cashmann med samlet 137,729 point, mens tredjepladsen gik til Victoria KyndingPacific med samlet 135,027 point. 

I LA3 mesterskabet for ponyer havde 14 ekvipager været til start igennem kvalifikationerne og det åbnede ligeledes op for fem finalepladser. Vinder af dette mesterskab blev Caroline Von der Recke WiidClausholm Voyager med samlet 138,750 point. I den individuelle finaleklasse blev deres ridt belønnet med 69,500% kun slået af Julie SkovbækStrandgaards Capacity som red klassens bedste ridt til 69,778%. Samlet blev det til 138,445 point til Julie og Capacity og en andenplads i dette års mesterskab. Tredjepladsen gik til Emilia Falch Orchid’s Zander med samlet 136,208 point. 

Det sidste mesterskab, for ponyernes vedkommende, var PRI. Her var fem ekvipager kvalificeret til finalen og vinderen af dette mesterskab blev sidste års vinder af LB3 mesterskabet ,som i år havde avanceret til den sværeste klasse i mesterskabet, Viktor Holm-NielsenQuoster de L’aube med 67,833% i dagens program og samlet 137,177 point. På en andenplads i mesterskabet blev det Sofie L. B. ThomsenNørlunds Don Duggan som med 68,417% var bedste ekvipage i dagens program og samlet opnåede 136,886 point. Tredjepladsen gik til Tiana Collemorten BrüggeChico med samlet 130,656%. 

Efter ponyerne blev det hestenes tur, dog i første omgang med de yngre ryttere, nemlig Children mesterskabet som gik i LA1 og LA4. Tre ekvipager havde været til start i løbet af mesterskabets kvalifikationer og to af disse var til start i finalen. Vinder af dette mesterskab blev Malou SeemannChrevi’s Royal med samlet 136,482 point mens Alba Kobbernagel Aggervolds Viktor tog andenpladsen med 124,383 point. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

I LA1 mesterskabet for heste havde hele 20 ekvipager været til start i løben af kvalifikationerne og 7 af disse var kvalificeret til finalen. Kecia Sanvig og Foxy Secret MJ e. Secret/De Noir (opdr. Victoria og Claus Mortensen Johnsen) satte ikke en hov forkert og opnåede imponerende 76,173% i dagens program. Forud for dagen finale lå de ellers til en 6. plads, men efter deres flotte og fejlfrie ridt avancerede de til førstepladsen i dette års mesterskab med samlet 143,719 point. På andenpladsen blev det Signe Munkesø Thøgersen Atterupgaards Balotelli e. Atterupgaards Botticelli/Donnerschlag (opdr. Kristine Munch Nielsen) med samlet 141,065 point og 71,481% i dagens program. Carla Marie Sølund SteentofteDonna Olymbria e. Blue Hors Don Olymbria/Michellino (opdr. Annette Nielsen) lå forud for finalen til en førsteplads og red sig idag ind på en samlet tredjeplads med 140,176 point. 

I hestenes LA4 mesterskab skete der ikke de store ændringer i stillingen fra kvalifikationerne idet Lars StageRoyal Fantasia e. Feel Good/Woltentanz (opdr. Hanne Nielsen og Lars Stage) tog sejren med samlet 140,307 point efter et ridt til 70,049% i dagens program. June Kelberg SmithMinos e. Le Rouge/Blue Hors Agent (opdr. Marianne Andersen og Anders Gravlund) red sig ind på andenpladsen med samlet 138,677 point mens Sofie GydesenAlberte e. Halleluja/Imperio (opdr. Lone Andersen og Johnny Sørensen) tog tredjepladsen med samlet 134,670 point. 

Dagens næstsidste mesterskab gik i MB0 for heste. Her lå de tre bedstplacerede ekvipager utrolig tæt idet det kun var 0,8% der skilte første og tredjepladsen. Anna Skriver Gørklintgaards Salty Sea e. Gørklintgaards Santos/Sir Donnerhall I (opdr. Jørgen Ravn) formåede dog at ride sig fra konkurrenterne med et ridt til 70,470% idag og en samlet pointsum på 137,906. Philipa StadlerDanonicus e. Abentanz/Zöllner XX, der ellers lå i front af mesterskabet forud for finalen, måtte derfor tage til takke med andenpladsen med samlet 135,727 point. Kirstine Katerina NielsenZack Zerre e. Blue Hors Zack/Blue Horse Don Shufro (opdr. Marianna Toth og Thilde Eeg Madsen) opnåede samlet 134,926 point og en tredjeplads. 

Sidste mesterskabsklasse gik i MA1 for heste og idet den ellers førende ekvipage i mesterskabet ikke var til start, betød det, at Sara Bjerre Baun Lillevangs Diezel e. Hesselhøj Donkey Boy/Federico XX (opdr. Tina Grooss) kunne kalde sig vindere af dette mesterskab. De red idag til 69,938% og opnåede derfor samlet 137,454 point efterfulgt af Thomas Deneriaz Vestergården’s Furstenberg e. Furstenball/Blue Hors Romanov (opdr. Mary Hartvigsen) med samlet 133,320 point. Tredjepladsen gik til Anne-Sofie Bjørnskov FischerSakaro Lightfoot e. Sam-Sam/Laurenz (opdr. Annette Lyngs og Torben Damsbo), de opnåede samlet 132,432 point. 

Se alle resultater HER

Ridehestens fotograf har taget billeder af alle klasser i Københavnsmesterskabet. Se og køb dem her på hjemmesiden i starten af næste uge.

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner