Visualisering og energi virker på din ridning

29-11-2019 06:52

Maria Dose

Der findes ikke en bedre følelse end, når hesten vender sin fulde opmærksom på dig og lytter til dine mindste signaler. I det øjeblik bliver samspillet mellem hest og rytter til ridning i samhørighed og smuk harmoni

Copyright Ridehesten.com
Nyheden fortsætter efter annoncen

Når vi træner vores heste, bør det altid være idealet hele vejen igennem hestenes uddannelse fra unghest til Grand Prix. At hesten bevæger sig med så lille en indvirkning fra rytteren som muligt.

For eliterytterne ser det legende let og elegant ud. Selv de mest sensitive og tændte heste kan arbejde velvilligt i udfordrende omgivelser. Men hvordan kan man få hestens fokus og tillid?

Her giver jeg dig 3 råd som kan være med til at skabe vejen til dit drømmeridt.    

Få styr på din egen energi
Hesten er et følsomt væsen som registrerer dit humør og dine følelser. Ja, faktisk opfanger den også dit fokus og dine tanker. Det ligger instinktivt i den, hvilket er ret praktisk som det bytte- og flugtdyr den oprindeligt er. Derfor er den særligt opmærksom på, om du er stresset, bekymret, eller om du derimod er målrettet og i ro med dig selv. Det betyder altså meget for den, hvad du udstråler og hvordan du har det. Vær derfor ærlig over for dig selv, og mærk efter hvordan du har det, inden du sætter dig i sadlen. Kan du ikke samle dine egne tanker, kan hesten heller ikke have fokus på den opgave du beder den om. 

Spørg hvorfor
Alle vi ryttere har oplevet situationer med vores heste, hvor ridning både var svært, frustrerende og måske endte i en ubehagelig situation. Vi har vist alle været der. Det kan ændre vores glæde og motivation til at fortsætte med at ride. Men for at opnå en udvikling skal du betragte dine udfordringer med din hest som en styrke. Her har du nemlig muligheden for at blive klogere på dig selv og din hest, og det skaber igen muligheden for at udvikle sig som menneske men også i samspil med din hest.  Det helt centrale er først at afdække, hvad der var årsag til jeres uheld, misforståelse eller hestens spontane reaktioner for, at I kan komme videre.  Er du i tvivl, så tag fat i fagfolk som dyrlæge, træner, behandler eller dyreclairvoyant.  Har hesten smerter i kroppen, dårlige oplevelser eller traumer, skal de afhjælpes før I kan udvikle jeres ridning sammen.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Men fungerer det til gengæld (endelig) imellem dig og din hest? Kan du mærke, at I faktisk udvikler jer sammen og kan flere ting end tidligere? Vær nysgerrig – også når det går godt. For så bør du nemlig overveje, hvad der er grunden til jeres succes. Spørg dig selv, hvad du har gjort anderledes.  Først når du er klar over det, kan du forstærke det og fortsætte jeres positive udvikling.

Rid ind i en lys fremtid
For at skabe udvikling kan visualisering være et værdifuldt redskab til at samspillet mellem dig og din hest bliver mere forfinet. Mental træning skal der til, og det er her din forestillingsevne skal i spil. Forestil dig hvordan det vil være faktisk at lykkes i dit drømmeridt.

Se situationen for dig. Mærk rigtig godt efter, hvordan din krop vil få det, hvordan det vil føles i dit hjerte, hvordan du vil reagere på succes, osv.

Det er en vigtig øvelse for dig selv, men det har faktisk også en stor effekt på din hest. Den opfanger nemlig energien i dine tanker og følelser, så med visualiseringen af drømmeridtet kan du invitere den ind i en verden hvor I lykkes sammen. Dine tanker bliver en behagelig virkelighed for din hest, som den gerne vil dele med dig. Den vil elske dig for, at du leder den sikkert og overbevisende med din energi, og den vil stole mere på jeres fælles rejse.

Tak fordi du læste med.

Anna Pørtner

Tip nyhedsvagten

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner