VM i Ridesport: Tårnhøjt niveau

15-08-2022 06:57

Christine Krogh Frausing
Skribent

Arrangører og partnere bag afviklingen af VM i Ridesport i Herning kan se tilbage på mesterskaber med tårnhøjt sportsligt niveau, danske medaljer og glade gæster fra hele verde

Copyright Ridehesten.com
Cathrine Dufour tog 2 individuelle sølvmedaljer, og lagde sig velfortjent ind efter Charlotte Fry. Foto: Ridehesten.com/Anette Boe Østergaard
Nyheden fortsætter efter annoncen

VM i ridesport havde sin sidste dag i går, og arrangørerne og partnerne bag kan se tilbage på en uge med ridesport fra øverste hylde, medaljeregn til danske atleter og heste, samt tusindvis af glade besøgende, der har fået en helt særlig oplevelse til ECCO FEI World Championships, Herning i denne uge. VM i ridesport havde en stor og kompleks afvikling, hvor alle hestekræfter blev sat ind. De danske atleter skrev sig samtidig ind i historiebøgerne, idet Danmark, helt sensationelt, blev mest vindende nation foran Holland, Frankrig, Storbritannien og Tyskland.

Citater:

H.K.H. Prinsesse Benedikte, protektor for ECCO FEI World Championships Herning  

– Et storslået arrangement, og rent sportsligt har det været helt forrygende. Det gør ikke glæden mindre, at vi som danskere har vundet så mange medaljer. For sporten skyld er dette en gave. Det har været et utroligt velarrangeret verdensmesterskab. Alt er gået op i en højere enhed, og det skyldes ikke mindst ledelsen og de hundredvis af frivillige.

Copyright Ridehesten.com
Tobias Thorning vandt 2 individuelle guldmedaljer, og gentog dermed succesen fra PL i Tokyo sidste år. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

FEI, Internationale rideforbund, FEI-præsident (og IOC-medlem), Ingmar de Vos

– We have experienced two weeks of incredible sport in four disciplines at the ECCO FEI World Championships 2022, where the level of Event Management from the Organising Committee in Herning has been nothing short of impressive.
The atmosphere in the stadium has been electric and the fans who came in large numbers to support their heroes, have played a starring role in the Herning2022 story.
These multi-disciplinary World Championships have demonstrated that a cost-effective and sustainable event can be successfully staged when every effort is made to bring National Federations, governments, host cities and local communities into the process. The Organisers have worked hard to create a far reaching legacy for these World Championships, and have definitely put Herning on the map.

Copyright Ridehesten.com
Emil Hallundbæk var en stærk spiller på det danske hold i ridebanespringning. Foto: Ridehesten.com/Anette Boe Østergaard

VM-selskabet, arrangører, Jens Trabjerg og Casper Cassøe

– Vi drømte om, at folk skulle synes, der var godt at være i Herning. At rytterne skulle opleve, vi havde gjort noget ekstra for dem og deres heste. Og mange har givet udtryk for netop det. Jeg er glad og stolt over, vi har formået at lave et set-up, hvor ryttere og heste i alle 4 discipliner har formået at give os den mest sindssyge, flotte sport. Vores ideer har vist sig at holde stik, og jeg har oplevet stor tilfredshed med arrangementet fra repræsentanter for mange nationer, som har været glade for at have været en del af Herning2022. Det jeg har hørt mest under VM er, at vi har haft dygtige, smilende frivillige. Og ud over alt det arbejde, de har lavet for os, og de har virkelig knoklet, skal de have tak for at give vores gæster den oplevelse.
Den sportslige afvikling var i verdensklasse, og den professionelle hjælp fra FEI, Sport Event Denmark, Herning Kommune og Dansk Ride Forbund har haft uvurderlig betydning for afviklingen.

Fakta
VM i tal
  • 950 ryttere og voltigører var samlet
  • 1.200 heste fra i alt 50 nationer var samlet
  • 152.891 glade gæster over 10 dages konkurrencer besøgte Herning
Fold up

Dansk Ride Forbund, formand, Ulf Helgstrand

Nyheden fortsætter efter annoncen

– Når knapt 4 års forberedelse ender med en kæmpe succes, er det svært at få armene ned. Det er et bevis på, at hvis man tænker stort, kan det blive stort. Selve afviklingen roses globalt til skyerne, og når vi oveni opnår topresultater med gedigen medaljeregn på hjemmebane, går alt bare op i en højere enhed. Herudover glæder det mig, at også bredden i dansk ridesport har kunnet få deres egen oplevelse for livet i forbindelse VM. Gennem det seneste år har D- og E-ryttere landet over nemlig konkurreret på tværs af discipliner i den store holdturnering i håbet om at kvalificere sig til finalen under VM, og sikke en fornøjelse det har været at være vidne.

Copyright Ridehesten.com
Katrine Kristensen red to flotte individuelle guldmedaljer i hus. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Sport Event Denmark, direktør, Lars Lundov

– WOW er nok det mest dækkende ord. VM i ridesport bød på det vel nok mest omfangsrige, detaljeorienterede og professionelle event-set-up til dato set ved et mesterskab i Danmark. Simpelthen eventhåndværk i verdensklasse, og en stor tak til alle, der har knoklet med at skabe disse fantastiske rammer. Læg dertil den historiske, danske medaljeregn i både dressur, para-dressur og voltigering. Der har således været sport på højeste niveau, fulde huse og massiv direkte tv-dækning.

Herning Kommune, Borgmester, Dorthe West

– I Herning Kommune er vi enormt stolte af at have været værter for verdensmesterskaberne i fire af ridesportens discipliner, hvoraf tre endda er på det olympiske program. At afholde et VM i denne her størrelsesorden er ikke hverdagskost for et lille land som Danmark. Og med alle de danske medaljer af både gulv, sølv og bronze er det bare gået over al forventning.

Copyright Ridehesten.com
Det danske hold skrev historie, og vandt VM-guld i holdkonkurrencen. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

– Bæredygtighed er en vigtig dagsorden i Herning Kommune, så jeg er især glad for, at det er lykkedes så godt at afholde et VM med masser af bæredygtige initiativer og klimavenlige løsninger, så der bliver kompenseret for CO2-udledningen. For eksempel har vi i Herning Kommune fået VM-Skoven, som bliver et levende og voksende eftermæle fra VM. Skoven bliver en folkeskov, og kommer til at øge biodiversiteten samtidig med at den vil binde store mængder af CO2 i dette århundrede. Det tårnhøje grønne ambitionsniveau bag VM er et fantastisk eksempel på, at Herning som eventby er Big enough to matter – small enough to care.

Fakta
De 10 danske medaljer

Guld: Dressur: Nanna Skodborg Rasmussen, Daniel Bachmann Andersen, Carina Cassøe Krüdt og Cathrine Laudrup-Dufour

Guld: Paradressur, Grad II: Katrine Kristensen

Guld: Paradressur, Freestyle, Grad II: Katrine Kristensen

Guld: Paradressur, Grad III: Tobias Thorning Jørgensen

Guld: Paradressur, Freestyle, Grad III: Tobias Thorning Jørgensen

Sølv: Grand Prix Special: Cathrine Laudrup-Dufour

Sølv: Grand Prix Freestyle: Cathrine Laudrup-Dufour

Sølv: Voltigering Nations Team: Iben Dines Pedersen, Sheena Bendixen og Squad Denmark – BIS1

Sølv: Paradressur, Team I-V: Katrine Kristensen (Grad II), Karla Dyhm-Junge (Grad III), Tobias Thorning Jørgensen (Grad III), Nicole Johnsen (Grad V)

Bronze: Voltigering: Sheena Bendixen

Fold up

MCH Arena, Georg Sørensen, administrerende direktør i MCH A/S

– Jeg ønsker Dansk Ride Forbund, FEI, VM-selskabet, Sport Event Denmark og Herning Kommune tillykke med arrangementet. Samtidig skal der lyde en hjertelig tak for den store tillid, vi er blevet vist som venue for verdensmesterskabet. En tillid som har givet os mulighed for at dyrke vores passion i MCH for det personlige værtskab.

– Det har derfor været en fornøjelse at have besøg fra hele verden, og hermed en stor tak til de mange passionerede deltagere, hjælpere, officials, pressefolk og titusindvis af hestekyndige gæster for at have skabt den helt særlige mesterskabsstemning. Og naturligvis også et stort tillykke til både deltagerne og dansk ridesport med de imponerende mange danske medaljer.

Verdensmesterskaberne afvikles hvert 4. år. I år blev det afviklet i Herning på MCH Arena (Stutteri Ask Stadium), i Jyske Bank Boxen og en ekstra opbygget arena, BB Horse Arena. Disciplinerne var dressur, springning, paradressur og voltigering.

Thilde Alsing

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thilde Alsing