Fem danske springryttere kvalificeret til VM - flere er på vej

19-04-2022 17:20

Annika Knudsen Lorentsen

Fem danske ekvipager er kvalificeret til VM i Herning, mens flere andre er på vej til at ride deres kvalifikationer i hus. Landstræner Bo K. Møller fortæller, at han håber, at flere ryttere når at opnå kvalifikationen, så har har en så bred trup som muligt at vælge de fem ryttere, der skal repræsentere Danmark, ud fra 

Copyright Ridehesten.com
Andreas Schou med Darc de Lux. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Til august afholdes VM på dansk grund, og her skal Danmark blandt andet stille med et fuldt hold i springning. Derfor ser landstræner Bo K. Møller frem mod, at han skal udtage fem ekvipager, der kan udgøre så stærkt et hold som muligt for Danmark.

For at kvalificere sig skal man f.eks. ride tre fejlfrie runder i Grand Prix-klasser på 3-stjernet niveau eller to fejlfrie runder i Grand Prix-klasser på 4-stjernet niveau i kvalifikationsperioden eller en runde med maksimalt fire fejl i en 5-stjernet Grand Prix. De ekvipager der har redet med maksimalt 8 fejl ved EM sidste år er ligeledes kvalificeret. Find den fulde liste over muligheder for kvalifikation her.

 – Vi har nok ryttere kvalificeret til at udgøre et hold nu, men det er klart, at vi gerne skulle have lidt flere kvalificeret, så der er nogle at vælge imellem. Der kan nå at ske meget de næste måneder, så det er en god sikkerhed at vide, at der er flere ryttere kvalificeret end dem der skal ride, fortæller Bo K. Møller, som følger de danske rytteres stævnedeltagelse tæt. 

Copyright Ridehesten.com
Konstantin Deeken Künnemann med AK's Crowney. Foto: Ridehesten.com/Annette Boe Østergaard
Nyheden fortsætter efter annoncen

Som det ser ud nu, har fem ryttere fra A-truppen kvalificeret sig. Det drejer sig om Andreas Schou, Konstantin Deeken Künnemann, Emil Hallundbæk, Søren Pedersen og Nikolaj Hein Ruus. Det er ekvipagen der kvalificere sig, og det betyder, at førnævnte ryttere har mulighed for at kvalificere sig på flere heste. F.eks. har Andreas Schou kvalificeret sig på Darc de Lux e. Darco/ Contender (opdr. Morten Augustinus), mens han har en ud af de tre fejlfrie runder på Independent (SWB) e. Diamant de Revel, og derfor forhåbentligt også er på vej mod kvalifikation med denne hest.

Flere af de øvrige danske ryttere er ligeledes godt på vej. Linnea Ericsson-Carey har sikret sig to ud af de tre nødvendige fejlfrie runder med Skorphults Baloutendro på 3-stjernet niveau, mens både Lars Nørgaard Pedersen med Bøgegården Gladiola og Rikke Haastrup med Balouca Z har sikret sig én ud af de tre runder. 

Derudover er der et par andre ryttere i A-truppen, som har heste der gør, at de forhåbentligt også har en mulighed for at hente kvalifikationerne hjem inden kvalifikationsperiodens udløb. 

VM afholdes i Herning fra den 6.-14. august 2022.

Mille Albinus Hjermitslev

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Mille Albinus Hjermitslev