Weishaupt sprang af, da biddet knækkede

20-07-2019 14:02

Camilla Tiefensee Schrøder

Det gik grueligt galt for tyske Philipp Weishaupt, da hans bid gik i stykker midt på springbanen i CHIO Aachen i går, og han besluttede at springe af hesten i fuld fart. Heldigvis slap både hest og rytter fra hændelsen uden alvorlige skader

Copyright Ridehesten.com
33-årige Philipp Weishaupt udgik af RWE Prize of North Rhine-Westphalia-klassen i går efter en afsidning. Arkivfoto: Ridehesten.com/Britt Carlsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Philipp Weishaupt fortæller, at han føler sig meget heldig, at både han og hesten slap uden alvorlige skader efter deres dramatiske uheld ved fredagens RWE Prize of North Rhine-Westphalia ved CHIO Aachen. Det skriver World of Showjumping.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Den tyske springrytter var på vej mod femte forhindring, da biddet gik i stykker i munden på hoppen Che Fantastica. Han forsøgte desperat at stoppe inden springet, men det lykkedes ikke. Efter det farlige spring, hvor rytteren dog formåede at blive i sadlen, blev hesten bange og stak af med biddet hængende om halsen. Her besluttede Weishaupt sig for at springe af i fuld fart, og han landede hårdt på jorden.

– Først og fremmest er jeg meget glad for, at Che Fantastica har det godt, siger Philipp Weishaupt til World of Showjumping. Han selv er sluppet fra hændelsen med et ømt haleben. – Det er intet alvorligt, og jeg har det fint, siger rytteren, der dog er skuffet over ikke at være kvalificeret til søndagens Grand Prix.

Philipp Weishaupt var ikke den eneste, der kom ud for et dramatisk uheld i klassen. Også André Thieme havde et grimt styrt, da hans hoppe Crazy Girl stoppede foran vandgraven og brasede ind i forhindringen. Den måtte transporteres ud med en hesteambulance, men efter at være blevet undersøgt af dyrlægen viste det sig, at den ud over en blødende flænge ikke var kommet noget alvorligt til. Også her slap rytteren heldigt fra hændelsen.

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen