Werth håber på VM i Aachen

18-12-2023 16:24

I 2026 afholder Aachen størstedelen af verdensmesterskaberne, idet de skal afvikle mesterskaberne i både dressur, springning, military, voltigering, kørsel samt paradressur. Isabell Werth håber at kunne være en del af det tyske dressurhold til den tid

Copyright Ridehesten.com
Oversigt fra det store stadium ved VM i 2006. Foto: Ridehesten.com/Britt Carlsen

Man kan ganske roligt beskrive hende som en levende legende inden for ridesporten. Isabell Werth er den mest succesrige dressurrytter nogensinde og har samlet flere medaljer i ridesporten end nogen anden noget sted i verden. Hun vandt to guld- og en bronzemedalje ved FEI World Equestrian Games i Aachen i 2006 og når VM skal afholdes mellem 10.-23. august 2026 vil hun kunne tilføje yderligere medaljer til listen.

I et interview fortæller den 54-årige om betydningen af, at Aachen vandt igen skal afholde verdensmesterskaberne og om sine minder fra 2006.

FEI verdensmesterskaber afholdes i Aachen i 2026. Hvad betyder det for ridesporten?
Det er en fantastisk nyhed. Afholdelsen af verdensmesterskaberne i Aachen vil give ridesporten et rigtigt skub. Og ikke kun i Tyskland, men på verdensplan. Mindet om 2006 vil være en inspiration for alle, er jeg overbevist om.

Du nævnte året 2006. Mange mennesker taler stadig om de bedste mesterskaber, som ridesporten nogensinde har oplevet, selv i dag. Hvad er dine minder fra begivenheden?
Jeg kan helt sikkert sige, at 2006 World Equestrian Games i Aachen absolut var de bedste mesterskaber, jeg nogensinde har deltaget i, endda inklusive alle de olympiske lege. For mig er den følelse, der blev fornemmet dér, uden sidestykke indtil i dag. Enhver, der ikke oplevede det live på det tidspunkt, kan ikke forestille sig atmosfæren på Soers. Det var simpelthen utroligt.

Ligesom i 2006 skal dressurrytterne kæmpe om guld, sølv og bronze på Main Stadium
– Fantastisk. Det er i mellemtiden ganske normalt, at springrytterne stiller op i Aachen foran 40.000 tilskuere, men for os bliver det et absolut højdepunkt i vores karriere igen. 2006 var første gang, vi havde oplevet sådanne dimensioner. Du skulle prøve at blande alt, hvad der foregik omkring dig først, som i en oase. Men den energi og følelsen, da folkemængderne begyndte at juble, og alle de tyske flag vajede, var unik.

Hvor stort er dit ønske om at opleve det her i Aachen igen i 2026?
– Jeg vil selvfølgelig gerne være med. Jeg vil gøre mit bedste for at kvalificere mig til Aachen i 2026!

/Aachen

Copyright Ridehesten.com
isabell Werth og DSP Quantaz ved CHIO Aachen i år. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Kristine Ulsø Olsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Kristine Ulsø Olsen