Werth har kurs mod sin femte World Cup-titel

27-01-2019 10:52

Camilla Tiefensee Schrøder

Efter lørdagens sejr med Weihegold i Amsterdam er Isabell Werth nu på vej mod World Cup-finalen med mulighed for at vinde for tredje gang i træk og for femte gang i alt

Copyright Ridehesten.com
Isabell Werth og Weihegold OLD vandt küren i Amsterdam med 86%. Da de vandt finalen de sidste to år var det begge gange med over 90%. Foto: FEI/Arnd Bronkhorst
Nyheden fortsætter efter annoncen

Selvom fredagens Grand Prix ikke var den bedste præstation, vi har set fra Isabell Werth og Weihegolds side, så red hun alligevel en sikker sejr hjem i begge World Cup-klasserne ved denne weekends kvalifikation i Amsterdam.
Dressurdronningen var yderst tilfreds med den 14-årige oldenborgerhoppe efter lørdagens kür, som blev gennemført med lidt færre spilopper og lidt mere fokus i forhold til den forgående dag.

– I dag var hun meget mere rolig – i går gik det godt i første del af programmet, men hun kom helt op at køre i galoppen, og det gik galt for os i toer-changementerne. I dag var hun meget mere cool. Hun er sådan en hest, som nogle gange vil det hele lidt for meget – men det er er en fejl, jeg kan leve med!, udtalte den tyske dressurrytter til FEI.

Klar til Neumünster og 's-Hertogenbosch
Den tredobbelte World Cup-vinder har de sidste to år i træk vundet finalen med netop Weihegold e. Don Schufro/Sandro Hit, og dermed er hun automatisk kvalificeret til finalen i Göteborg til april. Deltagelse kræver blot, at hun i løbet af sæsonen starter to gange på den hest, hun har tænkt sig at ride i finalen.

Nyheden fortsætter efter annoncen

I World Cup-kvalifikationen i Lyon vandt hun med Emilio, i Stuttgart vandt hun med Bella Rose, og efter denne weekends sejr med Weihegold kan hun umuligt klage over de gode finalekandidater, hun har på hånden.

Den tyske dressurrytter planlægger at at deltage i begge af de to sidste kvalifikationsrunder i henholdsvis Neumünster og 's-Hertogenbosch, og i følge FEI bliver det med Emilio og Weihegold. (Det samme gælder i øvrigt danske Daniel Bachmann Andersen, som vi også kan få glæden af at se ved begge kvalifikationer.)

Hvis Isabell Werth vinder World Cup-finalen i år bliver det femte gang, hun sikrer sig titlen. Udover at vinde i 2017 og 2018 vandt hun også i Las Vegas i 2007 med Warum Nicht og i 1992 i Göteborg med Fabienne.
– Jeg vil ikke sige, at jeg tager til Göteborg for at vinde. Jeg har arbejdet med heste længe nok til at vide, at man aldrig kan vide, hvad der vil ske. I kender mig, jeg kan altid godt lide at holde begge fødder på jorden, lød de beskedne ord fra Isabell Werth.

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen