Werth måtte vige for Jessica von Bredow-Werndl

24-01-2021 15:53

Blot tre gange er Isabell Werth og Weihegold blevet slået i World Cup-sammenhæng. I dag skete det igen, da Jessica von Bredow-Werndl dansede gennem kürprogrammet i Salzburg med TSF Dalera BB, som blev honoreret med næsten 88%

There's a new queen in town, får man lyst til at sige efter dagens spændende World Cup kür, hvor Jessica von Bredow-Werndl trak fra konkurrenterne. Med blot tre kvalifikationsstævner til årets World Cup-finale, var det et stjernespækket startfelt, som i denne weekend var til start i Salzburg og det blev bekræftet med det høje niveau i dagens kür. 

Det blev igen i dag en magtdemonstration fra de tyske ryttere, som alle kom over 80% grænsen og derved tog de fire første placeringer. Isabell Werth har længe været fredet som det stærkeste kort for tyskerne, men Jessica von Bredow-Werndl er i den grad halet ind på verdensetteren gennem det seneste stykke tid og i dag blev det endnu mere tydeligt. 

Med den letfodede trakehnerhoppe TSF Dalera BB e. Easy Gam/Handryk, dansede von Bredow-Werndl gennem kür-programmet, som af dommerne blev belønnet med hele 87,96%. Tre af dommerne honorerede samtidig den imponerende kür med 10-taller for musikken. 

Det var ikke karrierens bedste tur for Isabell Werth og Weihegold e. Blue Hors Don Schufro/Sandro Hit, som indtil i dag kun var blevet slået i World Cup-sammenhæng tre gange. Med fejl i både 1'er og 2'er changementerne, blev til det 84,72% hvor klassens fem dommere enige om placeringen som nummer to. Helen Langehanenberg og Annabelle e. Conteur/Linaro avancerede i dag til tredjepladsen efter et fejlfrit program til 81,34%.

Hun er stadig ung og urutineret
Danske Carina Cassøe Krüth og 10-årige Heiline’s Danciera e. Fürstenball (opdr. Stald Heiline) fik undervejs i programmet mange rosende ord med fra kommentatoren på ClipMyHorse, som sammenlignede ekvipagen med Andreas Helgstrand og Blue Hors Matiné. I dagens kür indløb der lidt fejl, men kvaliteten hos den smukke sølvmedaljehoppe er ikke til at tage fejl af. De sluttede i dag som nummer ti med 73,58%.

– Både Grand Prix'en i går og i dagens kür trykkede Danciera sig rigtig meget grundet opgivelserne, også selvom at jeg var inde i hallen i morges, hvor det egentlig lykkedes bedre. Min kür er så svær og øvelserne kommer så stærkt, at det bliver rigtig svært at rette, fortæller Carina på vej hjem fra Salzburg. 

Stævnet i Salzburg bliver holdt i en messehal, hvor man skal udenfor og rundt om nogle haller for at komme fra opvarmningen og ind på banen og det kan godt være svært for en urutineret hest. – Det viser os bare at hun stadig er ung og urutineret, men nu ved vi hvor vi skal sætte ind også skal vi ud og ride nogle flere stævner. Planen er at hun skal hjem og have lidt fri, mens vi finder ud af hvad hvilke stævner vi skal ud og ride, slutter Carina.

Næste og sidste kvalifikation til World Cup-finalen bliver afholdt i hollandske 's-Hertogenbosch den 13. og 14. februar. Se den akutelle stilling HER.

Se resultatet af klassen HER og dele af Jessica von Bredow-Werndl vinderridt herunder

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen