Werths Weihegold bliver snart pensioneret fra sporten

17-09-2021 11:02

Annika Knudsen Lorentsen

Ejeren af Isabell Werths mesterskabshest Weihegold har bekræftet, at hoppen, som har et utal af sejre bag sig, bliver pensioneret enten i slutningen af dette år eller efter World Cup-finalen 2022

Copyright Ridehesten.com
Isabell Werth og Weihegold ved OL i Rio 2016. Foto: Ridehesten.com/Britt Carlsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Det kan nærmest ikke tælles, hvor mange medaljer og sejrer tyske Isabell Werth har vundet i sadlen på hoppen Weihegold e. Blue Hors Don Schufro/Sandro Hit. I OL-sammenhænge blev det til sølv i Rio i 2016, mens de i år netop har vundet guld for hold ved EM og en individuel sølvmedalje. 

I World Cup-sammenhænge er det blevet til tre sejrer i World Cup-finaler, både i 2017, 2018 og 2019. Ved EM i 2017 vandt ekvipagen ligeledes masser af guld, idet, at det blev til guld for hold og to individuelle guldmedaljer. 

Copyright Ridehesten.com
Isabell Werth og Weihegold ved World Cup-finalen 2019. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Pensionsdato næsten fastsat
Christine Arns-Krogman, som ejer Weihegold, har bekræftet, at hoppen vil blive pensioneret enten i december eller til foråret. Det beretter Eurodressage. Pensioneringen sker enten efter det internationale World Cup-stævne i tyske Frankfurt til december eller efter World Cup-finalen 2022, som finder sted i Leipzig til april. 

Det betyder, at hoppen enten vil blive pensioneret i år i en alder af 16 år eller til næste forår, hvor hun altså vil have rundet de 17 år. 

Copyright Ridehesten.com
Isabell Werth og Weihegold ved OL i Rio 2016. Foto: Ridehesten.com/Britt Carlsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

– Vores planer er ikke på plads endnu. I første omgang forventer vi at tage til Lyon, Stockholm og Frankfurt. Om vi vil pensionere hende i Frankfurt, hvor hendes store karriere begyndte, eller om hun først vil sige farvel i Leipzig ved finalen, er endnu ikke besluttet. Under alle omstændigheder kommer hun til vores gård bagefter, hvor hun skal have sit eget føl og forhåbentligt tilbringe mange år med et godt helbred hos os på markerne, fortæller Christine Arns-Krogman til Eurodressage. 

Copyright Ridehesten.com
Isabell Werth og Weihegold ved EM i 2017. Foto: Ridehesten.com/Britt Carlsen

Succes i avl og sport
Under Werths assisterende rytter, Beatrice Hoffrogge startede Weihegold for alvor sin karriere, da ekvipagen vandt Nurnberger Burgpokal i 2013 og i 2014 vandt Louisdor Cup Finalen. 

I 2014 havde Werth en enkelt international start i sadlen på hoppen, mens hun for alvor overtog tøjlerne fra Beatrice i 2016. I 2016 hjalp Isabells sponsorere Madeleine Winter-Schulze og The Klaus Rheinberger Foundation med at sikre rettighederne til at ride hoppen frem til og med OL i Rio 2016. Kontrakten blev forlænget indtil OL 2020 og på grund af udsættelsen af OL forlængede man kontrakten til 2021. 

Alt imens beholdte Christine Arns-Krogman ejerskabet og rettighederne til at bruge hoppen i avlen og hun har lavet indtil flere embryoafkom på Weihegold gennem årene. 

Sammen har Werth og Weihegold registreret 66 internationale starter, hvor de kun én gang er endt uden for op-5 og har kunne stille sig øverst på podiet hele 48 gange. Seks gange har ekvipagen redet til mere end 90% og deres bedste internationale procent opnåede de ved World Cup-finalen i 2017, hvor det blev til hele 90,982%.

Copyright Ridehesten.com
Isabell Werth og Weihegold ved World Cup-finalen 2019. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen