Wim Ernes: Hollænderne er klar til EM

13-08-2013 07:34

Signe Wiese

Ved det nyligt overstående UVM i Verden mødtes Ridehesten den hollandske dressurlandstræner Wim Ernes, der glæder sig til EM i Herning

Copyright Ridehesten.com

Træneren for det hollandske dressurlandshold, Wim Ernes, ser frem til EM i Herning som han anser for at være et særlig spændende mesterskab

– Vi er mange nationer, der har en chance for medaljer som fx England, Tyskland og Danmark, og det bliver helt sikkert rigtig spændende og en tæt kamp, hvor alt kan ske, siger Ernes, der netop har afsluttet en to-dages træningslejr i Vorden med holdet, og alle medlemmer meldes i topform.

– Det ville have været en skam, hvis vi ikke kunne have haft Parzival på holdet, og jeg er virkelig glad for, at han er okay. Der er blevet gjort et virkelig godt stykke arbejde med at behandle ham, og Adelinde har bygget ham langsomt og forsigtigt op i træningen. Det er stadig tid, og i øjeblikket ser han virkelig godt ud.

Ny på det hollandske hold er en ung stjerne; Danielle Heijkoop med sin hest Kingsley Siro. Hun er kun 26 år gammel, men Wim Ernes har stor tillid til Danielle: – Hun er virkelig god til at ride konkurrencer, og hesten har et enormt talent for piaffe og passage, og er generelt af meget høj kvalitet. Danielle er kommet har været en del af vores RABO-talentprogram og red i U25-klasser sidste år. Det bliver en spændende udfordring for hende at være en del af holdet.

Wim Ernes dømte ved OL i London, men nu har han skiftet til den anden side af bordet, hvilket har været lidt af en udfordring for ham. – Det har været noget af et skifte, men jeg nyder det meget fordi vores ryttere er meget professionelle, både rytterne helt i top, og dem på de lidt lavere niveauer, og det er altid rart at arbejde med professionelle.

– Det faktum, at flere lande og flere ryttere kan være med i kampen om medaljer er meget vigtigt, for det betyder dressur bliver en sport i forhold til tidligere, hvor det næsten var givet på forhånd hvilken af to mulige ekvipager, der ville vinde. Det faktum, at 4-5 ekvipager har en chance for at tage guldet gøre hele sporten mere interessant.

– Det er virkelig godt, at Danmark er vært for mesterskaberne for de er en af ??de up-and-coming nationer i sporten. Den danske avl er også interessant, da de danske avlere har haft evnen til at tænke "ud af boksen", og det er virkelig vigtigt, når du ønsker at blive bedre. Og Danmark har nogle rigtig gode ryttere på vej frem i sporten – alt i alt gør dette Danmark til en virkelig interessant spiller i fremtiden fremtiden, slutter Wim Ernes.

Hollandske landsholdsryttere:

  • Adelinde Cornelissen/Jerich Parzival e. Jazz / Ulft
  • Edward Gal/Glock's Undercover e. Ferro / Donnerhall, reservehest: Glock's Voice e. De Niro/ Rohdiamant
  • Danielle Heijkoop/Kingsley Siro e. Gribaldi/Hemmingway
  • Hans-Peter Minderhoud/Glock's Romanov e. Rohdiamant/Grundstein II
Kristine Ulsø Olsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Kristine Ulsø Olsen