Withages har dømt sit sidste stævne

31-12-2013 13:49

Den kontroversielle, internationale dressurdommer Mariette Withages har taget afsked med dressursporten og sit job som international O-dommer ved stævnet i Mechelen

Copyright Ridehesten.com
OL-dommer og tidligere formand for FEI's dressurudvalg Mariette Withages ved OL i Hong Kong. Hun er nu gået på pension.

Den kontroversielle tidligere formand for FEI's Dressur Udvalg dømte i lørdags sin sidste internationale konkurrence inden hun gik på pension. Ved det internationale stævne, Jumping Mechelen ærede arrangørerne Mariette ved en ceremoni under World Dressage Masters CDI5* hvor hun fungerede som overdommer. Da hun gik på pension var hun O-dommer, den højeste rangering en dommer kan opnå.

Mariette Withages er en særdeles kontroversiel person, og efter OL i Hongkong i 2008, hvor tyske Isabell Werth opnåede en individuel sølvmedalje på trods af, at hendes hest Satchmo rejste sig inde på banen, og Mariettes indsats i Hongkong blev dengang beskrevet som en skandale. Hun var på daværende tidspunkt formand for dressurudvalget, og hele dressurudvalget blev efter OL fyret af FEI præsident Prinsesse Haya på grund af krænkelserne af reglerne. Mariette nægtede først at gå af, men gjorde det en uge senere, og sluttede dermed otte år ved roret i den lille gruppe af dressurdommere, der kontrollerede sporten.

Frank Kemperman, leder af World Equestrian Festival i Aachen, Tyskland blev udpeget til at lede en taskforce til at revidere sporten. Og dressurudvalget blev herefter rekonstitueret til at omfatte repræsentanter for sportens forskellige interessegrupper og større ændringer gennemføres i dressursporten og i den måde, hvorpå mesterskaber bliver bedømt. Frank blev sidste måned genudnævnt til en anden fire-års periode som formand.

Kilde: www.dressage-news.com

 

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen