World Cup for ponyer i Boxen

11-09-2017 12:30

Britt Carlsen

Som noget helt nyt har FEI lanceret en World Cup i ponyspringning, og den får premiere under World Cup stævnet i Herning til oktober

 

Copyright Ridehesten.com

Publikum og ryttere vil kunne opleve et sandt festfyrværkeri af spændende dressur og springklasser, når MCH Messecenter Herning - Jyske Bank Boxen og hal M, Nathalie Horse Care Arena danner rammen om internationale spring- og dressurklasser i uge 42.

Dressurkonkurrencernes højdepunkt er World Cup kvalifikationen, men i år kommer der endnu en World Cup afdeling til Danmark, FEI Ponies Jumping Trophy, som  kan sammenlignes med Longines FEI World Cup Jumping for heste og vil være knyttet til de største springstævner.

Eksklusiv turnering kun for de bedste
FEI Trophy-turneringerne i ponyspringning afvikles til de samme stævner som afvikler World Cup i springning, men World Cup Herning har helt ekstraordinært fået dispensation til at afvikle en afdeling, og det ser arrangørerne meget frem til.
Jens Trabjerg, der er en af arrangørerne bag stævnet fortæller, at det er en eksklusiv turnering for de bedste: - For det første afvikles den kun i syv europæiske lande, og for det andet er det kun de fem bedste nationer ved EM i ponyspringning for hold, som er inviteret. Disse nationer må hver sende to ryttere afsted, og dertil kommer landene som organiserer et Trophy-stævne, som også må sende to. Udover dette har Dansk Ride Forbund også fem pladser, og vi har som arrangør tre wildcards, hvilket vil sige, at der bliver ca. 25 ryttere i alt.

Finale i Boxen i primetime
Formålet med Trophy-stævnerne er ikke blot, at deltagerne kan nyde de fremragende forhold og den specielle atmosfære på topniveau, men også at give dem muligheden for at ride for et stort publikum. Det vil helt sikkert være tilfældet i Boxen, når de søndag skal springe finalen kort før World Cup küren i dressur starter.
En ting er sikkert - det bliver en helt en helt enestående oplevelse for de unge springtalenter at være med under World Cup Herning, og samtidig vil det med garanti blive nogle underholdende klasser at overvære for publikum i alle aldre. Foruden Trophy-klasserne vil der være yderligere ponyspringklasser ved stævnet, hvor der desuden afvikles internationale 1-og 3-stjernede springklasser. 

Læs mere om FEI Ponies Jumping Trophy HER  Du kan læse mere om stævnet og købe billetter HER

Kilde: pressemeddelelse/DRF

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen