Zascha Nygaard i topti i Grand Prix

05-02-2024 06:48

Søndag aften formåede Zascha Nygaard Lill at ride endnu et topresultat hjem til det 5-stjernede stævne i Bordeaux, Frankrig. Til samme stævne havde den svenske toprytter Henrik con Eckermann et voldsomt styrt med hesten Calizi

Copyright Ridehesten.com
Zascha Nygaard Lill og Primavera. Foto: Ridehsten.com/Kristine Ulsø Olsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Zascha Nygaard Lill red søndag flere topresultater hjem til det 5-stjernede franske stævne i Bordeaux.

Om formiddagen red Zascha sig til en sjetteplads i 150 cm-klassen med Stanley  e. Stakkato/ Calido I, og om aftenen lykkedes det hende at ride endnu en placering hjem med Primavera e. Mylord Carthago*HN/ Cornet Obolensky, som hun var til start med i Grand Prix-klassen. 

I sadlen på Primavera red Zascha den 160 cm høje Grand Prix-klasse, og her blev det til en placering som nr. 8 i feltet til trods for fire fejl i hovedrunden. Det blev derfor en hurtig tid på 68,94 sekunder, der sikrede dem placeringen.

Blot fire ryttere klarede sig fejlfrit igennem hovedrunden, og klassen blev vundet af franske Julien Epaillard Donatello d'Auge e. Jarnac/ Hello Pierville. 

Dramatisk World Cup-klasse
Stævnet i Bordeaux forløb dog ikke uden dramatik. I lørdagens World Cup-klasse havde den svenske toprytter, Henrik von Eckermann, et voldsomt styrt med hesten Calizi e. Cellestial/ Stakkatol. Styrtet skete i slutningen af hovedrunden i World Cup-klassen, hvor Henrik og Calizi styrter på vej ind i en forhindring. 

Copyright Ridehesten.com
Henrik von Eckermann og Calizi, der havde et voldsomt styrt på en af banens udfordrende forhindringer. Foto: Skærmbillede fra SVT

Både Henrik og Calizi rejste sig dog hurtigt igen efter faldet, og heldigvis var begge parter sluppet godt fra styrtet. På sin Instagram skriver Henrik: 

Nyheden fortsætter efter annoncen

– Jeg er lettet og taknemmelig for, at både jeg og Calizi har det godt.

Henrik var dog ikke den eneste rytter, der havde udfordringer med netop denne forhindring. I samme klasse blev det også til en flyvetur for franskmanden Edward Levy på den pågældende forhindring. Ud af de i alt 36 startende ryttere klarede kun seks af rytterne sig fejlfrit igennem banen. 

Til start i World Cup-klassen var også Zascha på Conterno-Blue PS . Veyron/ Chacco-Blue, der dog desværre også blev elimineret fra klassen. 

Stævnet resultatlister. 

Henrik von Eckermanns Instagram-opslag: 

 

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen