Zhaplin vandt Grand Prix debut

22-05-2023 19:11

Charlotte Kusk Berwald

Den dansk/amerikanske dressurrytter Charlotte Jorst har haft en særdeles god vintersæson. Efter at hun pensionerede sin Grand Prix hest Kastel's Nintendo har hun arbejdet benhårdt på at blive klar til dressurens sværeste klasse med den næste hest

Copyright Ridehesten.com
Charlotte Jorst og Zhaplin Langholt. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

De mange gode ture i Grand Prix med den nu pensionerede Kastel's Nintendo e. Negro/ Monaco har givet Charlotte Jorst blod på tanden. I den forgangne weekend har hun debuteret to af sine yngre heste i Grand Prix, med gode resultater. 
– Man når jo lige at tro at det ikke kommer til at ske igen, og så sker det bare. Jeg prøvede jo først at købe færdiguddannede Grand Prix heste, men det fungerede aldrig helt. Det er nemmere at finde knapperne på en hest, der ikke er der helt endnu. Så kan man finde sine egne, i stedet for at skulle finde andres. Både Cosmo og Zhaplin debuterede i weekenden og det var bare helt fantastisk! Cosmo skulle lige se det hele an lørdag, så der gik den til 61%. Søndag kørte det bare og så fik vi 67%. Zhaplin var helt i verdensklasse! Lørdag red vi til 68,9% og søndag toppede vi den og red til 69,8%. Vi vandt begge klasser, det er helt fantastisk! Der er ingen tvivl om at Nintendo viste mig vejen, og nu kan jeg selv tage mine heste op til Grand Prix. Som med alt andet med hste er det management og det skal læres, der er noget forskellige man skal fokusere på alt efter om hesten er fem eller tolv, fortæller Charlotte Jorst til Ridehesten.

Nyheden fortsætter efter annoncen

De fleste husker nok Zhaplin Langholt e. Zonik/ Stedinger (Ole Magnus Jensen og Bente Graasbøll)  , der sidste år blev født to identiske kopier af da Charlotte Jorst lod ham klone. Klonerne har det godt og nyder livet som livsglade plage, inden de en dag skal følge i hans fodspor som dressurheste.

Se resultatlister her.

Charlotte Kusk Berwald

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Charlotte Kusk Berwald