1. Grand Prix-dag – Dufour sluttede som toer

24-07-2021 10:01

Her beretter vi i løbet af i dag lørdag den 24. juli 2021 om Grand Prix-klassen ved OL 2021 i Tokyo, og vi opdaterer jævntligt med nye kommentarer fra den internationale dressurdommer Susanne Baarup Christensen og med friske billeder af den internationale fotograf Dirk Caremans

Copyright Ridehesten.com
Susanne Baarup Christensen kommenterer ridtene fra Tokyo. Foto: Ridehesten.com
Nyheden fortsætter efter annoncen

Vi har allieret os med en sand dressurekspert, nemlig den femstjernede dressurdommer Susanne Baarup Christensen, der blandt mange store opgaver dømte ved OL 2016 i Rio. Vi vil i løbet af dagen også kunne opdatere med billeder fra konkurrencerne.

I dag og i morgen rides der Grand Prix, hvilket har afgørende betydning for både holdkonkurrencen og for den individuelle konkurrence. Du kan se hele klassen på DR.dk, hvor berider Bjarne Nielsen er medkommentator.

Fakta
Fakta om Susanne Baarup Christensen
  • Ved siden af arbejdet som sportskoordinator i Dansk Ride Forbund, er Susanne international 5* dressurdommer og hun dømte bla. ved OL i Rio.
  • Hun er selv aktiv dressurrytter, og hun startede som national dressurdommer i 1977. I 2000 blev hun udnævnt til international dommer, og herfra er det bare gået opad.
  • Susanne har bl.a. dømt OL, EM, World Cup-finale og et hav af World Cup-kvalifikationer, internationale ungdomsmesterskaber og været President for Ground Jury ved verdensmesterskaberne for ungheste.
Fold up

SPØRGSMÅL & SVAR:

En af vores læsere har på Ridehesten Facebookside spurgt, om der i bedømmelsen tages hensyn til hestens alder. Dertil svarer vores samarbejdspartner Susanne Baarup Christensen uden tøven, at det gør der ikke. Dommerne skal dømme, hvad de ser uden hensyntagen til hestens alder.

Copyright Ridehesten.com
Cathrine Dufour og Bohemian. Foto: Hippo Foto - Dirk Caremans.

SENESTE OPDATERING:

Kl. 14.56:

De sidste to ekvipager i den sidste gruppe var hollandske Hans Peter Minderhoud med avlshingsten Dream Boy e. Vivaldi/ Ferro og tyske Jessica Werndl von Bredow med trakehnerhoppen Dalera e. Easy Game/ Handryk. Gruppens helt store overraskelse var amerikanske Sabine Schütt-Kery med hingste Sanceo e. San Remo/ Ramiro's Son II.

Susanne Baarup Christensen udtaler:

Der er ingen tvivl om, at Dream Boy er en kvalitetshest, men det den slags ridning, som Cathrine Dufour og Jessica Werndl von Bredow har leveret, dommerne vil se og belønne. Det er yndefyld, korrekt og elegant ridning – og selvfølgelig på absolutte kvalitetsheste. Jessica ridt var fejlfrit og med store højdepunkter. Et fantastisk ridt.

Kl. 13.19:

Der blev fældet glædestårer i danske hjem under Cathrine Dufour og Bohemians ridt, og det gjorde der også i den danske delegation på stadion i Tokyo, hvor landstræner Nathalie zu Say-Wittgenstein var tydeligt bevæget over det fremragende ridt. Da vi fik vores kommentator Susanne Baarup Christensen på linjen, var hun heller ikke helt færdigt med at snøfte over det bevægende ridt.

Susanne Baarup Christensen udtaler:

Nyheden fortsætter efter annoncen

– Det må være en kæmpe forløsning for Cathrine, at Bohemian var fuldstændigt med hende set i lyset af deres erfaring tidligere på sæsonen. Det var et aldeles fremragende ridt, hvor det eneste, man kunne sætte en finger på, var tilbagetrædningen. Cathrine red en smule forsigtigt fra start, og det var en fornuftig disposition. Hun leverede et fantastisk ridt med så flot harmoni og følsom ridning. Og jeg har stadig tårer i øjnene og klump i halsen!

Copyright Ridehesten.com
Cathrine Dufour og Bohemian. Foto: Hippo Foto - Dirk Caremans.

Kl. 12.01:

Gruppe 2 i Grand Prixen er den gruppe, hvor vi skal se dansk Cathrine Dufour, og gruppen er skudt i gang af hollandske Edward Gal, der med den spektakulære hingst Total US e. Totilas/ Sir Donnerhall I har taget føringen i klassen med over 78%.

Susanne Baarup Christensen udtaler:

– Det er en imponerende hest med dejlig mekanik og store gangarter, men for meget uro fortil – jeg kunne godt ønske mig den mere stabil i kontakten. Passage, piaffe, galoppiruetter, ja hele vejen rundt blev der vist flotte øvelser med meget høj kvalitet. Selv om hesten endnu er for urolig fortil og er meget grøn, så så vi virkelig meget kvalitet – og så skal man huske på, at det er en meget ung hest.

Copyright Ridehesten.com
Edward Gal og Total US har scoret til over 78%, Foto: Hippo Foto - Dirk Caremans.

Kl. 11.29:

Efter Nanna S. Merrald har ligget i front med Blue Hors Zack, har billedet nu vendt sig. Gruppens to sidste ekvipager, engelske Charlotte Fry med KWPN-hingsten Everdale e. Lord Leatherdale/ Negro og svenske Therese Nilshagen med oldenburgerhingst Dante Weltino e. Danone I/ Welt Hit II, har nu lagt sig i front og er dermed de to bedst placerede ekvipager i gruppen, som går videre til den individuelle finale. Det betyder, at Nanna skal videre ved at blive blandt de seks bedste ryttere, som ikke er gået videre ved at ligge i Top 2 i deres respektive grupper.

Susanne Baarup Christensen udtaler:

– Det er helt rigtigt. De var rigtig gode. Jeg er glad for Everdale, selv om den går lidt rejst og snæver fortil, men sådan er dens bygning, og der er jo ingen modstand. Det er en hest, der går med overskud og energi, om end den gik lidt spændt i samlet skridt. Svenskerens hest Dante Weltino er utrolig kvalitetsfuld, og de præsterede en travtur med god energi, men den blev lidt tøvende i piaffen, hvilket gik ud over overgangene. I galopturen så vi, at den svinger lidt i serierne, men sætter sig flot i piruetterne.

Copyright Ridehesten.com
Charlotte Fry har scoret over 77%. Foto: Hippo Foto - Dirk Caremans.

Kl. 10.28:

27-årige danske Nanna Skodborg Merrald og den 17-årige avlshingst Blue Hors Zack e. Rousseau/ Jazz var anden ekvipage på banen og har netop opnået 73,168%, hvor der ikke har været helt enighed mellem de syv dommere. Hollandske Francis Debeek har dømt ekvipagen til under 70%, mens engelske Andrew Gardner har bedømt ridtet til knapt 77%. Susanne Baarup kommenterer:

– Som udgangspunkt synes jeg, at det var et utrolig flot og harmonisk ridt, og for mig var highlightet var den første parade og tilbagetrædning, som jeg godt kunne give 9 for. Nanna lagde flot ud i traven, men i første piaffe var Zack lige ved at mistet lidt rytme og tænke opad og ikke frem, og det er jo lidt hans askilleshæl, men Nanna red flot frem og ud af den. Dejlig afslappet skridt og god overgang til samlet skridt samt god overgang op til passage. Anden piaffe blev bedre, fordi Nanna turde løsne lidt og red godt frem. I toerchangementerne tænkte man, at nu får hun 8-9 stykker, men så prustede Zack og fik en fejl. Rigtig flot fri galop, og hun fik zig-zag’en rigtig godt fordelt, hvor Zack sprang flot til siden og lavede flotte changementer, flotte etterchangementer, der var store, flotte og gennemsprungne. Galoppiruetterne var meget flotte, dog mistede Zack lidt energi i den anden, bibeholdt dog god rytme, men måske lidt dyb fortil. De sluttede godt med deres bedste piaffe. Det positive ved ridtet i dag er, at man kunne se, at Zack ser frisk ud og har gålyst. Det er dejligt at se, at han fungerer godt, også i varmen.

Foreløbigt resultat af Grand Prix.

Copyright Ridehesten.com
Nanna Skodborg Merrald og Blue Hors Zack. Foto: Hippo Foto - Dirk Caremans.

Læs også

God stemning i den danske OL-lejr

28-07-2021 08:36, af Thomas Bach Jensen

I går kæmpede de danske dressurpiger for den bedst mulige placering i holdkonkurrencen, hvor de besatte fjerdepladsen. Med god dansk humor lavede holdet efterfølgende deres egen præmieoverrækkelse

Konkurrencen om holdmedaljer - Carina fandt et gear mere

27-07-2021 10:21, af Kristine Ulsø Olsen

Her beretter vi i løbet af i dag tirsdag den 27. juli 2021 om Grand Prix Special-klassen ved OL 2021 i Tokyo, hvor der skal rides om holdmedaljer. Vi opdaterer jævnligt med nye kommentarer fra den internationale dressurdommer Susanne Baarup Christensen og med friske billeder af den internationale fotograf Dirk Caremans

Her er starttiderne til Grand Prix Special

26-07-2021 16:08, af Thomas Bach Jensen

I morgen tirsdag skal holdkonkurrencen i dressur ved OL i Tokyo afgøres. Endnu engang åbner Severo Jurado Lopez ballet kl. 10.00, og de danske ryttere har starttider kl. 10.50 og kl. 12.25, mens der endnu mangler tider på sidste gruppe, som først afgøres i pausen

Millibar er ved at være i god form

11-04-2014 08:14, af Nina Marie Villadsen

Bare 20 år gammel og på vej til World Cup-finalen i franske Lyon, den danske dressurrytter Nanna Skodborg Merrald er ikke til at skyde igennem

Shannon sælger unghest til toprytter fra Taiwan (video)

01-06-2021 15:53, af Annika Knudsen Lorentsen

Jasmine Chen fra Taiwan er international springrytter på 5-stjernet niveau, og hun har netop investeret i den 6-årige First Jolie, som hun har købt af Shannon Mejnert Ketterle, der havde den talentfulde unghest i samarbejde med Cathrine Dufour og Rasmine Laudrup

Olympisk Scholarship til Dufour

12-10-2017 09:42, af Kristine Ulsø Olsen

I kampen for at kvalificere sig til OL i Tokyo 2020, får 10 danske atleter hver et olympisk scholarship på cirka 146.000 kroner. En af dem er dressurrytter Cathrine Dufour, der vandt sølv med landsholdet og tog to individuelle bronzemedaljer ved EM i august

Vil Dujardin og Jung forsvare deres guldmedaljer?

20-07-2021 13:54, af Annika Knudsen Lorentsen

Guldvinderne i dressur og military, fra legene i Rio i 2016, er også på startlisten ved OL i Tokyo, og selvom det er med nye heste, vil begge ryttere med garanti gøre deres for at levere et godt resultat, præcis, som de gjorde det i Rio

Cathrine Dufour har fået nye hjemmeside

15-01-2013 12:10, af Thomas Bach Jensen
En af Danmarks mest talentfulde og succesfulde unge dressurryttere, Cathrine Dufour, lancerer nu sin nye hjemmeside Dufour Dressage, produceret af Wiegaarden

Ridehesten opruster under OL

23-07-2021 12:00, af Kristine Ulsø Olsen

Det bliver spændende at følge med ved OL i Tokyo og her på Ridehesten.com gør vi vores bedste for at levere spændende indhold derfra. Derfor vil Susanne Baarup Christensen, Jakob Binder Struck, Lars Bak Andersen og Bo Bak Andersen assistere os her på Ridehesten som vores ekspertpanel de næste par uger

Dufour melder klar til DM (video)

12-05-2018 13:36, af Kristine Ulsø Olsen

Der er blot en måned til at Broholm Gods for 15. gang lægger park til det årlige danmarksmesterskab for seniorer, hvor Cathrine Dufour for første gang skal ride DM-klassen på to heste

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Annika Knudsen Lorentsen

Annika Knudsen Lorentsen
25 28 60 63
akl@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Herpesudbrud ved Viborg: Det er dybt tragisk

22-01-2022 13:21, af Annika Knudsen Lorentsen

– Vi forsøger at gøre alt hvad vi kan for, at vi ikke mister flere heste, fortæller ejerne af det opstaldningssted ved Romlund, som netop nu er ramt af et voldsomt udbrud af herpesvirus 1, hvor tre opstalderes heste er døde

Flere heste døde under herpesudbrud ved Viborg

21-01-2022 17:26, af Annika Knudsen Lorentsen

En stald ved Viborg er ramt af herpesvirus 1, og meldingen lyder at flere heste er døde, mens mange andre er syge. Det har fået flere stalde i området til at lukke staldene for alle udefrakommende

Nyt i sagen om den skamferede hoppe på Søballegard

20-01-2022 15:28, af Christine Krogh Frausing

Så er der nyt i sagen om den skamferede hoppe fra Søballegaard, i det der er fundet DNA på kosteskaftet der var efterladt i stalden

Grand Galaxy Win er blevet kastreret

18-01-2022 10:43, af Annika Knudsen Lorentsen

Charlotte Jorsts Grand Galaxy Win, som tidligere har konkurreret i Danmark under Severo Jurado Lopez og som er kåret i Dansk Varmblod, er blevet kastreret 

Ingrid Dahlmann er sovet ind i en alder af 84 år

22-01-2022 10:30, af Annika Knudsen Lorentsen

Ingrid Dahlmann har siden barnsben haft en interesse for heste. I 90'erne startede interessen for varmblodsavl og sammen med sin mand Hans Dahlmann har hun avlet mange succesfulde heste

Embryon solgt til Danmark for 460.000 kr.

24-01-2022 11:49, af Christine Krogh Frausing
Avl|

Ved Global Dressage Auction i weekenden blev et embryon – et ufødt føl – erhvervet af den danske dressurstald HP Horses for 62.000 euro svarende til over 460.000 kr.

Pether Markne er klar til at undervise Firkløverets ryttere

21-01-2022 16:32, af Annika Knudsen Lorentsen

Firkløverets Springakademi byder ved deres næste clinic på Riders Cup en ny underviser velkommen i teamet. Her kommer svenske Pether Markne for at undervise akademiets U25-ryttere, og han glæder sig til at arbejde med rytterne og videreformidle de værktøjer, som han mener er vigtige for at udvikle en god springrytter og en tilpas hest

Nadja Sloth bedst i dagens Intermediaire i Esbjerg

21-01-2022 21:07, af Annika Knudsen Lorentsen

Stævnets første konkurrencedag er afsluttet, og det blev blandt andet til en sejr for Nadja Aaboe Sloth i Intermediaire. Nadja fortæller, at hun er godt tilfreds med sit ridt i dag, og at hun glæder sig til at samle mere erfaring i Grand Prix i morgen

OL-hesten Bjorsells Briar er død næsten 31 år gammel

21-01-2022 12:43, af Annika Knudsen Lorentsen

Svenske Jan Brinks tidligere tophest Bjorsells Briar er død efter en flot karriere og et langt tiv. Den kårede hingst blev næsten 31 år

Den DV-kårede Baron nu til Blue Hors (video)

20-01-2022 13:45, af Thomas Bach Jensen

Den 9-årige hingst Baron DVH 1224, der startede sin karriere i Danmark hos Helgstrand Dressage og senere blev solgt til Tyskland, er nu købt tilbage til Danmark af Blue Hors