1. Grand Prix-dag – Dufour sluttede som toer

24-07-2021 10:01

Her beretter vi i løbet af i dag lørdag den 24. juli 2021 om Grand Prix-klassen ved OL 2021 i Tokyo, og vi opdaterer jævntligt med nye kommentarer fra den internationale dressurdommer Susanne Baarup Christensen og med friske billeder af den internationale fotograf Dirk Caremans

Copyright Ridehesten.com
Susanne Baarup Christensen kommenterer ridtene fra Tokyo. Foto: Ridehesten.com
Nyheden fortsætter efter annoncen

Vi har allieret os med en sand dressurekspert, nemlig den femstjernede dressurdommer Susanne Baarup Christensen, der blandt mange store opgaver dømte ved OL 2016 i Rio. Vi vil i løbet af dagen også kunne opdatere med billeder fra konkurrencerne.

I dag og i morgen rides der Grand Prix, hvilket har afgørende betydning for både holdkonkurrencen og for den individuelle konkurrence. Du kan se hele klassen på DR.dk, hvor berider Bjarne Nielsen er medkommentator.

Fakta
Fakta om Susanne Baarup Christensen
  • Ved siden af arbejdet som sportskoordinator i Dansk Ride Forbund, er Susanne international 5* dressurdommer og hun dømte bla. ved OL i Rio.
  • Hun er selv aktiv dressurrytter, og hun startede som national dressurdommer i 1977. I 2000 blev hun udnævnt til international dommer, og herfra er det bare gået opad.
  • Susanne har bl.a. dømt OL, EM, World Cup-finale og et hav af World Cup-kvalifikationer, internationale ungdomsmesterskaber og været President for Ground Jury ved verdensmesterskaberne for ungheste.
Fold up

SPØRGSMÅL & SVAR:

En af vores læsere har på Ridehesten Facebookside spurgt, om der i bedømmelsen tages hensyn til hestens alder. Dertil svarer vores samarbejdspartner Susanne Baarup Christensen uden tøven, at det gør der ikke. Dommerne skal dømme, hvad de ser uden hensyntagen til hestens alder.

Copyright Ridehesten.com
Cathrine Dufour og Bohemian. Foto: Hippo Foto - Dirk Caremans.

SENESTE OPDATERING:

Kl. 14.56:

De sidste to ekvipager i den sidste gruppe var hollandske Hans Peter Minderhoud med avlshingsten Dream Boy e. Vivaldi/ Ferro og tyske Jessica Werndl von Bredow med trakehnerhoppen Dalera e. Easy Game/ Handryk. Gruppens helt store overraskelse var amerikanske Sabine Schütt-Kery med hingste Sanceo e. San Remo/ Ramiro's Son II.

Susanne Baarup Christensen udtaler:

Der er ingen tvivl om, at Dream Boy er en kvalitetshest, men det den slags ridning, som Cathrine Dufour og Jessica Werndl von Bredow har leveret, dommerne vil se og belønne. Det er yndefyld, korrekt og elegant ridning – og selvfølgelig på absolutte kvalitetsheste. Jessica ridt var fejlfrit og med store højdepunkter. Et fantastisk ridt.

Kl. 13.19:

Der blev fældet glædestårer i danske hjem under Cathrine Dufour og Bohemians ridt, og det gjorde der også i den danske delegation på stadion i Tokyo, hvor landstræner Nathalie zu Say-Wittgenstein var tydeligt bevæget over det fremragende ridt. Da vi fik vores kommentator Susanne Baarup Christensen på linjen, var hun heller ikke helt færdigt med at snøfte over det bevægende ridt.

Susanne Baarup Christensen udtaler:

Nyheden fortsætter efter annoncen

– Det må være en kæmpe forløsning for Cathrine, at Bohemian var fuldstændigt med hende set i lyset af deres erfaring tidligere på sæsonen. Det var et aldeles fremragende ridt, hvor det eneste, man kunne sætte en finger på, var tilbagetrædningen. Cathrine red en smule forsigtigt fra start, og det var en fornuftig disposition. Hun leverede et fantastisk ridt med så flot harmoni og følsom ridning. Og jeg har stadig tårer i øjnene og klump i halsen!

Copyright Ridehesten.com
Cathrine Dufour og Bohemian. Foto: Hippo Foto - Dirk Caremans.

Kl. 12.01:

Gruppe 2 i Grand Prixen er den gruppe, hvor vi skal se dansk Cathrine Dufour, og gruppen er skudt i gang af hollandske Edward Gal, der med den spektakulære hingst Total US e. Totilas/ Sir Donnerhall I har taget føringen i klassen med over 78%.

Susanne Baarup Christensen udtaler:

– Det er en imponerende hest med dejlig mekanik og store gangarter, men for meget uro fortil – jeg kunne godt ønske mig den mere stabil i kontakten. Passage, piaffe, galoppiruetter, ja hele vejen rundt blev der vist flotte øvelser med meget høj kvalitet. Selv om hesten endnu er for urolig fortil og er meget grøn, så så vi virkelig meget kvalitet – og så skal man huske på, at det er en meget ung hest.

Copyright Ridehesten.com
Edward Gal og Total US har scoret til over 78%, Foto: Hippo Foto - Dirk Caremans.

Kl. 11.29:

Efter Nanna S. Merrald har ligget i front med Blue Hors Zack, har billedet nu vendt sig. Gruppens to sidste ekvipager, engelske Charlotte Fry med KWPN-hingsten Everdale e. Lord Leatherdale/ Negro og svenske Therese Nilshagen med oldenburgerhingst Dante Weltino e. Danone I/ Welt Hit II, har nu lagt sig i front og er dermed de to bedst placerede ekvipager i gruppen, som går videre til den individuelle finale. Det betyder, at Nanna skal videre ved at blive blandt de seks bedste ryttere, som ikke er gået videre ved at ligge i Top 2 i deres respektive grupper.

Susanne Baarup Christensen udtaler:

– Det er helt rigtigt. De var rigtig gode. Jeg er glad for Everdale, selv om den går lidt rejst og snæver fortil, men sådan er dens bygning, og der er jo ingen modstand. Det er en hest, der går med overskud og energi, om end den gik lidt spændt i samlet skridt. Svenskerens hest Dante Weltino er utrolig kvalitetsfuld, og de præsterede en travtur med god energi, men den blev lidt tøvende i piaffen, hvilket gik ud over overgangene. I galopturen så vi, at den svinger lidt i serierne, men sætter sig flot i piruetterne.

Copyright Ridehesten.com
Charlotte Fry har scoret over 77%. Foto: Hippo Foto - Dirk Caremans.

Kl. 10.28:

27-årige danske Nanna Skodborg Merrald og den 17-årige avlshingst Blue Hors Zack e. Rousseau/ Jazz var anden ekvipage på banen og har netop opnået 73,168%, hvor der ikke har været helt enighed mellem de syv dommere. Hollandske Francis Debeek har dømt ekvipagen til under 70%, mens engelske Andrew Gardner har bedømt ridtet til knapt 77%. Susanne Baarup kommenterer:

– Som udgangspunkt synes jeg, at det var et utrolig flot og harmonisk ridt, og for mig var highlightet var den første parade og tilbagetrædning, som jeg godt kunne give 9 for. Nanna lagde flot ud i traven, men i første piaffe var Zack lige ved at mistet lidt rytme og tænke opad og ikke frem, og det er jo lidt hans askilleshæl, men Nanna red flot frem og ud af den. Dejlig afslappet skridt og god overgang til samlet skridt samt god overgang op til passage. Anden piaffe blev bedre, fordi Nanna turde løsne lidt og red godt frem. I toerchangementerne tænkte man, at nu får hun 8-9 stykker, men så prustede Zack og fik en fejl. Rigtig flot fri galop, og hun fik zig-zag’en rigtig godt fordelt, hvor Zack sprang flot til siden og lavede flotte changementer, flotte etterchangementer, der var store, flotte og gennemsprungne. Galoppiruetterne var meget flotte, dog mistede Zack lidt energi i den anden, bibeholdt dog god rytme, men måske lidt dyb fortil. De sluttede godt med deres bedste piaffe. Det positive ved ridtet i dag er, at man kunne se, at Zack ser frisk ud og har gålyst. Det er dejligt at se, at han fungerer godt, også i varmen.

Foreløbigt resultat af Grand Prix.

Copyright Ridehesten.com
Nanna Skodborg Merrald og Blue Hors Zack. Foto: Hippo Foto - Dirk Caremans.

Læs også

God stemning i den danske OL-lejr

28-07-2021 08:36, af Thomas Bach Jensen

I går kæmpede de danske dressurpiger for den bedst mulige placering i holdkonkurrencen, hvor de besatte fjerdepladsen. Med god dansk humor lavede holdet efterfølgende deres egen præmieoverrækkelse

Konkurrencen om holdmedaljer - Carina fandt et gear mere

27-07-2021 10:21, af Kristine Ulsø Olsen

Her beretter vi i løbet af i dag tirsdag den 27. juli 2021 om Grand Prix Special-klassen ved OL 2021 i Tokyo, hvor der skal rides om holdmedaljer. Vi opdaterer jævnligt med nye kommentarer fra den internationale dressurdommer Susanne Baarup Christensen og med friske billeder af den internationale fotograf Dirk Caremans

Her er starttiderne til Grand Prix Special

26-07-2021 16:08, af Thomas Bach Jensen

I morgen tirsdag skal holdkonkurrencen i dressur ved OL i Tokyo afgøres. Endnu engang åbner Severo Jurado Lopez ballet kl. 10.00, og de danske ryttere har starttider kl. 10.50 og kl. 12.25, mens der endnu mangler tider på sidste gruppe, som først afgøres i pausen

Dopingfrit PL

15-09-2012 16:04, af Maja Golles
OL|
Ligesom ved de olympiske lege er der ved de paralympiske lege inden dopingtilfælde fundet i ridesporten

Weihegold sikret hos Werth til 2020

17-04-2018 11:14, af Kristine Ulsø Olsen

Dressurdronningen Isabell Werth genvandt i weekenden World Cup-titlen og kan nu se frem til at beholde Weihegold indtil OL i Tokyo er overstået

Ben Maher vinder guld i Tokyo!

04-08-2021 11:57, af Annika Knudsen Lorentsen

Netop nu er omspringningen i den individuelle konkurrence ved OL i springning i gang. Vi følger finalen tæt, ligesom vores ekspert, Lars Bak Andersen, vil komme med kommentarer undervejs

Akondo spillede på de høje tangenter (Video)

14-05-2016 15:35, af Tonya Bille Nielsen

I dagens Grand Prix-klasse for U25-rytterne var der ingen tvivl hos dommerne da danske Nanna Skodborg Merrald indtog Helgstrand Arena ved Odense Horse Festival

Dufour & Laudrup - det savner vi!

20-04-2020 09:26, af Britt Carlsen

Her midt i corona-krisen, hvor der ikke er ridestævner eller mesterskaber at træne efter i nærmeste fremtid, hvad er det så rytterne savner? Det har vi spurgt Cathrine Dufour og Rasmine Laudrup om

Hvem vandt flest penge i 2020?

05-02-2021 12:04, af Kristine Ulsø Olsen

Hippomundo har samlet en liste over hvilke ryttere, heste, avlere og avlsforbund der vundet flest pengepræmier internationalt i 2020. På dressursiden rangerer Cathrine Dufour og Bohemian som nummer to på hver deres liste

Flarup: Jeg er OL-klar forhåbentlig også næste år

26-03-2020 16:45, af Britt Carlsen

OL i Tokyo er udsat til næste år, og militaryrytter Peter Flarup har sikret en kvalifikation til Danmark. Hvordan takler han udsættelsen? – Det vi ikke kan gøre noget ved, skal vi ikke bekymre os om, indleder han

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Christine Krogh Frausing

Christine Krogh Frausing
Skribent
53 20 02 00
ckf@ridehesten.com

Skriv til os

Mest læste

Individuel EM-sølv i Kür til Dufour og Bohemian (video)

11-09-2021 17:14, af Kristine Ulsø Olsen

EM i dressur i Hagen: Det var ridning i absolut verdensklasse, som vi var vidne til under seniorenes kür-finale ved EM. Bohemian satte nærmest ikke en hov forkert til tonerne af les miserables, og dermed lykkedes det for Cathrine Dufour at opnå seniorkarrierens første individuelle sølvmedalje

Næsten alt udstyr stjålet hos Dressurstald Willum Thomsen

17-09-2021 13:01, af Annika Knudsen Lorentsen

I morges var det en realitet, at alle sadler og en stor mængde andet kvalitetsudstyr var blevet stjålet fra sadelrummene hos Rune Willum og Joachim Chr. Thomsen ved Hårlev på Sjælland. Det er ikke nemt at drive en stald uden udstyr og derfor håber de, at det er muligt at finde frem til noget af udstyret ved at dele historien her på ridehesten.com

Isabell Werth går på pension

14-09-2021 20:04, af Christine Krogh Frausing

Isabell Werth har nu offentliggjort hvornår hun har tænkt sig endegyldigt at hoppe ud af sadlen, til German Press Agency. Der er et par mål inden hendes pension, men tidspunktet er dog sat fast

Det sker ved EM i dag lørdag

11-09-2021 06:28, af Kristine Ulsø Olsen

EM i dressur i Hagen: For både U25 og seniorernes vedkommende skal der uddeles individuelle medaljer i dag, og hele seks danske ryttere er klar til at gøre deres for at kæmpe for de rød/hvide farver, når der skal rides U25 Grand Prix og kür for seniorerne. Se de danske starttider her i nyheden

Ramoneur tabte kampen til forfangenhed

10-09-2021 11:11, af Thomas Bach Jensen

OL-hesten Ramoneur, der blev dårlig i Tokyo og fik konstateret forfangenhed kort før konkurrencerne og måtte udgå, er nu blevet aflivet i armene på sin rytter Tanya Karen Seymor

Avlshingsten Danone er her ikke mere

12-09-2021 11:37, af Annika Knudsen Lorentsen

Hannoveranerhingsten Danone er blev aflivet i går, da han var blevet diagnosticeret med en levertumor og derfor ikke stod til at redde. Hingsten er blandt andre far til Dante Weltino, der netop har gået OL og EM med svenske Therese Nilshagen

Søgaards tophest Slæbækgård's Santino solgt til USA

17-09-2021 09:43, af Annika Knudsen Lorentsen

Efter 12 år som ejer af Slæbækgård's Santino, har Michael Søgaard solgt den velgående Dansk Varmblodshest, som han blandt andet har deltaget ved UVM på og blevet topplaceret ved DM med flere gange

Politiet efterforsker sager om skamfering af heste

17-09-2021 12:16, af Annika Knudsen Lorentsen

Hele fem episoder har politiet kendskab til, hvor heste er blevet mishandlet på deres folde nord for Randers i området ved den lille by Mejlby. Politiet efterforsker nu sagen, hvor altså flere hesteejere har opdaget, at deres heste er blevet skåret med skarpe genstande

Werths Weihegold bliver snart pensioneret fra sporten

17-09-2021 11:02, af Annika Knudsen Lorentsen

Ejeren af Isabell Werths mesterskabshest Weihegold har bekræftet, at hoppen, som har et utal af sejre bag sig, bliver pensioneret enten i slutningen af dette år eller efter World Cup-finalen 2022

– Det bliver det største vi nogensinde har lavet

12-09-2021 10:14, af Annika Knudsen Lorentsen

Når Hjallerup Rideklub fra torsdag-søndag i den kommende uge inviterer til landsstævne, så bliver det et brag af et stævne, hvor arrangørerne har gjort noget ekstra ud af alt. Klasserne byder på alt fra 115 til 150 cm og så skal finalen i årets Agria DRF Mesterskab for klubhold i springning afgøres