Er du klar til at se World Cup i morgen og søndag?

18-02-2022 19:00

Trine Askjær-Jørgensen

Danmark stiller med fuldt hold, når femte kvalifikation i FEI World Cup dressur løber af stablen i morgen og søndag. Der er generelt mange top-ryttere og heste på startlisten, bl.a. Tyskland stiller med et meget stærkt hold, så der er lagt op til et spændende opgør. Skal du streame live fra Tyskland?

Nyheden fortsætter efter annoncen

Glæd dig! I morgen og søndag dyster de internationale top-stjerner i dressur mod hinanden, når femte kvalifikation af FEI World Cup dressur løber af stablen i Holstenhallen i Neumünster, Tyskland. Kampen om at opnå flest mulige point og kvalificere sig til World Cup-finalen i Leipzig den 7.-10. april 2022, bliver hård, for der kommer rigtig mange gode ryttere til start ved weekendens stævne.

Da de seneste World Cup-stævner har været aflyst, er dette stævne i Neumünster af stor betydning for rytterne. Indtil videre har der været afholdt kvalifikationer i Herning, Lyon, Madrid og London, mens runderne i Stuttgart, Mechelen og Amsterdam blev aflyst pga. Corona.

Corona-restriktioner påvirker da også stævnet i Neumünster, da der ikke må være publikum til stede, ligesom at de internationale springklasser er blevet aflyst, så det kun er dressurrytterne, der skal ride ved stævnet, som streames live på ClipMyHorse.TV.

Ved weekendens stævne er der ryttere fra 7 nationer til start: Australien, Østrig, Danmark, Tyskland, Holland, Polen og Sverige. Oversigt over tilmeldte ryttere og heste.

Fra Danmark er det:

 • Cathrine Dufour og Vamos Amigos e. Vitalis/ Blue Hors Hotline
 • Charlotte Heering og Bufranco e. Negro/ Zevenster
 • Nanna Skodborg Merrald og Atterupgaards Orthilia e. Gribaldi/ Donnerschlag (opdr. Atterupgaard)
 • Carina Cassøe Krüth og Heiline's Danciera e. Fürstenball/ De Niro (opdr. Stald Heiline)

Danmark stiller således til start med de fire ryttere, der i sensommeren 2021 også forsvarede de rød-hvide farver ved OL i Tokyo (Charlotte Heering var reserve).

Det er imidlertid ikke det eneste danske islæt, der er at finde på startlisten, for svenske Patrik Kittel kommer nemlig for første gang til start på Blue Hors Zepter e. Blue Hors Zack/ Wolkentanz II, som han har redet siden december 2021. Det bliver spændende at se dette nye makkerpar i aktion for første gang – og så endda til et World Cup-stævne. Blue Hors Zepter har tidligere haft succes under berider, Daniel Bachmann Andersen.

Derudover er også den svenskboende dansker, Jakob Nørby Sørensen, meldt til på hesten Sheeran.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Tyskerne stiller med et stærkt hold

Tre af de fire, tyske ryttere, der vandt europamesterskabet stiller til start, nemlig Isabell Werth, Jessica von Bredow-Werndl og Helen Langehanenberg. Jessica von Bredow-Werndl kommer til start på TSF Dalera BB, som hun som bekendt har vundet nærmest alt, der var at vinde på i 2021, og Helen Langehanenberg kommer til start på Annabelle.

Tidsplan

Følg med live på ClipMyHorse.TV, når rytterne rider. Lørdag er der gratis livestreaming, men søndag kræver streaming premium-login at se med. Starttider for klasserne er:

- Kort Grand Prix starttid lørdag kl. 11.30

- Grand Prix Kür starttid søndag kl. 11.15

Stævnets tidsplan.

Copyright Ridehesten.com
Blue Hors Zepter her med Daniel Bachmann Andersen. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Fakta
Om FEI World Cup dressur

FEI World Cup dressur består af 4 ligaer: 

 1. Vesteuropæisk liga
 2. Centraleuropæisk liga
 3. Nordamerikanske liga
 4. Stillehavs-liga

Hver liga består af en række kvalifikationsrunder og en finale. I den vesteuropæiske liga er der 11 kvalifikationsrunder, som finder sted:

 • Herning, Danmark 20.-24. oktober 2021
 • Lyon, Frankrig 27.31. oktober 2021
 • Stuttgart, Tyskland 10.-14. november 2021
 • Madrid, Spanien 25.-27. november 2021
 • Salzburg, Østrig 2.-5. december 2021
 • London, England 14.-20. december 2021
 • Mechelen, Belgien 26.-30. december 2021
 • Amsterdam, Holland 27.-30. januar 2022
 • Neumünster, Tyskland 17.-20. februar 2022
 • Göteborg, Sverige 24.-27. februar 2022
 • 's-Hertogenbosch, Holland, 10.-13. marts 2022

Finalen i FEI World Cup dressur finder sted den 6.-10. april 2022 i Leipzig, Tyskland.

 

Fold up
Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen