Cathrine Dufour bedste dansker i World Cup i dag

20-02-2022 14:15

Trine Askjær-Jørgensen

Så har alle fire danske, ryttere været i ilden i Grand Prix kür ved FEI World Cup-dressurstævnet i Neumünster, Tyskland, i dag – og sikke flot de red

Copyright Ridehesten.com
Charlotte Heering og Bufranco. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Første dansker på banen ved FEI World Cup-dressurstævnet i Neumünster, Tyskland, i dag var Charlotte Heering, der netop har været på banen som første rytter i dagens kür. På ryggen af 16-årige Bufranco e. Negro/ Zevenster havde hun en rigtig flot tur.

Charlotte og Bufranco lagde hårdt ud efter indridningsparaden med en galoppiruette efterfulgte af etter-changementer og endnu en galoppiruette på midterlinjen. Derefter fulgte en rigtig flot fri galop og lige direkte ned i piaffe med vending, hvor hun så red videre ud i traversade først i passage og derefter i trav. Så fri trav til piaffe med vending efterfulgt af traversade i passage og trav igen. Derefter kom samlet og fri skridt, som de to fik vist rigtig flot. Så viste de nogle meget vellykkede toer-changementer på meget buet spor og red direkte ind i halvanden galoppiruette, som også var meget vellykket. Herefter fulgte galoptraversader først til den ene og så den anden side, superflotte etter-changementer på buet spor, hvor Bufranco havde rigtig god balance, rytme og regelmæssighed i galopspringene. Så lavede de galoppiruette med overgang til piaffe og red videre i passage for så at vise piaffe med en vending hele vejen rundt på midten og ride frem i passage til afslutningsparaden.

En virkelig flot tur, hvor Bufranco i dag havde en superflot form fortil.

Det helt nye kür-program gav dem 76,795% og en flot 10. plads.

Copyright Ridehesten.com
Carina Cassøe Krüth og Heiline's Danciera. Foto: Ridehesten.com/Annette Boe Østergaard

Carina Cassøe Krüth og Heiline's Danciera e. Fürstenball/ De Niro startede ud med en flot passage-piaffe-passage-tur. Derefter lavede de traversade først i trav og så i passage til den anden side. Så kom fri trav, hvor "Danse" desværre snublede og sprang i galop, men Carina fik redet flot videre, og efter fulgte igen traversade i trav og passage, og så kom en superflot fri trav, der lykkedes til fulde. De viste flot fri og samlet skridt og gik videre til galoppiruetter på midterlinjen med en serie af etter-changementer imellem. Derefter en rigtig flot, flydende og rytmisk zig zag traversade og en flot fri galop. Så fulgte en dobbelt galoppiruette på midten, videre ud i toer-changementer og derefter direkte til etter-changementer på buet spor, hvor der sneg sig en lille fejl ind, tilbage til toere-changementer igen og ind i halvanden galoppiruette. Så lavede de overgang til passage, red opad midterlinjen med piaffe på midten og en vending hele vejen rundt og derefter passage op til afslutningsparaden med tøjlerne i en hånd. Carina og "Danse" blev klappet det sidste stykke vej af publikum. 

De to formåede med deres score på 83,670% at overhale Isabell Werth på DSP Quantaz og lande på en flot fjerdeplads.

Copyright Ridehesten.com
Cathrine Dufour og Vamos Amigos. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Cathrine Dufour og Vamos Amigos e. Vitalis/ Blue Hors Hotline startede ud med passage og piaffe efter indridningsparaden. I dag viste Vamos en superflot afspændt passage og piaffe med virkelig god rytme. En hamrende flot fri trav fulgte og ligeledes passage. Derefter kom traversade i trav først og så til den anden side i passage, en piaffevending lige foran alle dommerne og ud i fri trav igen. Efterfulgt af endnu sådan en tur bare til den anden side. Vamos viste i dag en flot afspændt fri skridt, men en lidt forsigtig zig zag traversade i galop. Derefter kom fra galop til halvanden galoppiruette og direkte ud i toer-changementer. Fri galop igen til halvanden galoppiruette og direkte ud i etter-changementer, som godt kunne være lidt mere afspændte og gennemsprungne. Parret viste derefter toer-changementer med overgang direkte over i etter-changementer, som lykkedes superflot. Derefter var det passage-piaffe-passage op mod afslutningsparaden.

Virkelig et flot program på en stadig lidt grøn hest, som gjorde det virkelig godt i dag. Det resulterede da også i en score på 86,725% og en andenplads lige efter Jessica von Bredow-Werndl.

Copyright Ridehesten.com
Nanna Skodborg Merrald og Atterupgaards Orthilia. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Nanna Skodborg Merrald og Atterupgaards Orthilia startede ud i passage efterfulgte af piaffe med en vending hele vejen rundt og så videre i passage, begge dele havde i dag superflot power og rytme. Derefter piaffe igen og ud i en flot fri trav. Traversade i trav og til den anden side i passage, med tydeligt markeret overgang. Herefter fulgte igen piaffe og fri trav, hvor Orthilia desværre (ligesom Danciera) også snublede og sprang i galop. Så kom traversade i trav og til den anden side i passage igen efterfulgt af fri skridt, en flot zig zag traversade i galop efterfulgt af en dobbelt galoppiruette. Derefter ud i toer-changementer på buet spor, dobbelt galoppiruette og ud i flotte etter-changementer, en flot rummelig og balanceret fri galop. Ned i en piaffe-piruette og frem mod afslutningsparaden i passage.

En superflot tur, der gav Nanna og Orthilia 84,480% og en tredjeplads.

Vinder af klassen blev igen i dag tyske Jessica von Bredow-Werndl og TST Dalera BB, som tog en sikker sejr med 90,615%.

Klassens start- og resultatliste.

Copyright Ridehesten.com
Jessica von Bredow-Werndl og TSF Dalera BB. Foto: © Hippo Foto - Dirk Caremans
Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen