13-årig vinder CSI-klasse på Vilhelmsborg

25-01-2020 15:26

Annika Knudsen Lorentsen

I formiddags red danske Emmelie Aabech sejren hjem i den 1* 120 cm-klasse ved det internationale stævne på Vilhelmsborg og dermed slog hun mange erfarne seniorryttere

Copyright Ridehesten.com
Emmelie og Tiffany. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Det blev bare 13-årige Emmelie Aabech der med den 17-årige hoppe Tiffany e. Levisto/Fannelli sejrede i formiddagens 120 cm-klasse. En ret imponerende præstation af den meget unge rytter, som med sin sejr vandt over en lang række rutinerede seniorryttere. 

Emmelie red fejlfrit i tiden 26.17 sekunder og var dermed en anelse hurtigere end Sarah Møller Pedersen og Lordane, som red fejlfrit i tiden 26.37 sekunder, og dermed blev nr. 2. Det var tæt løb blandt de tre bedste i klassen, også Daniel Cassøe Jacobsen og Le'Rock var lynhurtige, og red fejlfrit i tiden 26.51 sekunder og dermed blev de nr. 3. 

– Vi havde egentlig bare en forhåbning om at kunne ride nogle nulrunder til dette stævne, fortæller Emmelies far Allan Jensen og fortsætter:

– Så den forventning har vi jo overgået, og det er vi rigtig stolte af. Det er sjovt at Emmelie kan vinde i et felt, hvor størstedelen af rytterne er professionelle.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Emmelie har to heste med til start ved det internationale stævne på Vilhelmsborg i denne uge, og også i går blev det til en placering. Her var det Emmelies anden hest, Con Berlin Bogibo der opnåede en placering i 120 cm. I morgen skal den unge rytter til start i 125 cm klassen med begge sine heste.

– Det er anden gang Emmelie skal ride 125 cm, hun gjorde det første gang ved Baltic Cup i sidste uge, og hun har heller ikke redet mange 120 cm-klasser. Så det er dejligt at kunne være med selvom man ikke har så meget erfaring og så krydser vi fingre for det også går godt i morgen, slutter Allan med at fortælle.

Udenlandsk sejr i 140 cm
Dagens 140 cm klasse blev vundet af tyske Andreas Ripke med Coranos, mens irske Shane Carey tog sig af både anden- og tredjepladsen med henholdsvis Quinn og Ringwood Cassero.

Se resultater fra stævnet her.

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen