Tre helsøskende er gladeste heste

04-07-2023 19:13

Annika Knudsen Lorentsen

Ved championatskvalifikationerne på Vilhelmsborg, Bækgaarden og i Billund, er de 4-års der har fået titlen som gladeste hest, alle fra samme avler og tilmed helsøskende

Copyright Ridehesten.com
Sille Aakerblad, Cybell Ask og avler Lars Rask Bak. Foto: Privat
Nyheden fortsætter efter annoncen

I 2019 fik Lars Rask Bak tre afkom trukket på hoppen Aponumero e. Numero Uno/ Bøgegårdens Apollo. Alle tre afkom var efter hingsten Cyrano Ask, og nu har de tre helsøskende alle deltaget i Pavo og Dansk Ride Forbunds championatskvalifikation for 4-års heste. Og det med stor succes. 

Hestene hedder henholdsvis Cybell, Cyber og Cymphony, og mens Cyber er vallak, er de to andre hopper. Alle tre er lavet via embryotransfer, hvor der kom alle tre embryoner ved samme ene inseminering.

Ved den første championatskvalifikation i Billund sikrede Cybell sig to fejlfrie runder med Sille Aakerblad i sadlen, og kvalificerede sig dermed til finalen. Ved stævnet blev hoppen kåret som den gladeste 4-års. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

Cymphony gjorde Cybell kunsten efter ved championatskvalifikationen hos Danish Derby Horse Shows på Vilhelmsborg. Her gik hun sammen med Sille Aakerblad to fejlfrie runder og tog titlen som gladeste hest, og sikrede sig samtidig en kvalifikation til finalen. 

Ved weekendens kvalifikation på Bækgaarden, var turen kommet til Cyber, som med Maria Bjørnkjær Asferg i sadlen leverede to fejlfrie runder, og blev kåret som den gladeste hest i feltet af 4-års heste. Han opnåede ligeledes kvalifikation til finalen.

Dermed er alle tre afkom efter hoppen Aponumero nu kvalificeret til finalen på Stutteri Ask, og det med en titel som gladeste hest ved hver deres kvalifikation i bagagen. 

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen