2. Grand Prix-dag – alle danskere finalekvalificeret

25-07-2021 10:22

Vi er nu i gang med anden halvdel af Grand Prix-klassen ved OL 2021 i Tokyo, og vi opdaterer løbende med kommentarer og billeder. I dag har danske Carina Cassøe Krüth leveret et fremragende ridt, og vi skal se de bedste ryttere fra bl.a. England og Tyskland 

Nyheden fortsætter efter annoncen

Set med danske øjne gælder det i dag om, at Carina Cassøe Krüth og Heiline's Danciera e. Fürstenball/ De Niro klarer sig optimalt og gerne bliver blandt de to bedste i sin gruppe, hvilket sikrer den direkte kvalifikation til Grand Prix Kür på onsdag, som Cathrine Dufour opnåede i går. Et andet danske fokuspunkt i dag er, hvorvidt Nanna S. Merrald kan holde en placering blandt de bedste 18, der går videre til Kürfinalen.

Vi har allieret os med en sand dressurekspert, nemlig den femstjernede dressurdommer Susanne Baarup Christensen, der blandt mange store opgaver dømte ved OL 2016 i Rio. Vi vil i løbet af dagen også kunne opdatere med fremragende billeder fra konkurrencerne.

Du kan se hele klassen på Dr.dk, hvor berider Bjarne Nielsen er medkommentator.

Fakta
Hvad kvalificerer Grand Prixen til?
  • Grand Prixen har afgørende betydning for både holdkonkurrencen og for den individuelle konkurrence.
  • De otte bedst placerede hold fra Grand Prixen er videre til den endelige holdkonkurrence i Grand Prix Special.
  • Grand Prixen skal også udskille de 18 individuelle ryttere, der skal ride om individuelle medaljer i Grand Prix Kür.
Fold up

SENESTE OPDATERING:

Kl. 15.00:

Allersidste ekvipage i Grand Prixen var den 52-årige tysker Isabell Werth, der med den 17-årige hoppe Bella Rose netop har redet til 82,500% . Det betyder, at Cathrine Dufour individuelt har placeret sig som nr. 3 i Grand Prixen, Carina Cassøe Krüth nr. 10 og Nanna S. Merrald nr. 16.

Susanne Baarup Christensen udtaler om Isabell Werths ridt:

Et meget stabilt ridt uden fejl og med piaffe- og passageturen med flotte overgange som et absolut højdepunkt. Galoppiruetterne er jeg mere usikker på kvaliteten af, og skridten er for mig svagheden i dag, både den fri og den samlede skridt. Hesten har også begrænsninger i sin fri trav, hvor den mangler afskub og forlængelse af rammen, men ellers leverede de jo flotte traverser og serier osv. For mig at se er Isabell Werth ikke uovervindelig – heller ikke for Cathrine Dufour.

Copyright Ridehesten.com
Isabell Werth og Bella Rose. Foto: Hippo Foto - Dirk Caremans.

Kl. 14.52:

For USA har 56-årige Steffen Peters med den 13-årige KWPN-vallak Suppenkasper e. Spielberg/ Krack C leveret et sikkert og harmonisk ridt med god styrke i alle øvelser. Parret opnåede 76,196%, og det har placeret det amerikanske hold på en foreløbig tredjeplads lige efter Danmark.

Susanne Baarup Christensen udtaler:

– Steffen leverede i dag et meget stabilt og veldisponeret ridt med hesten i en flot form. Det var rigtig flotte galoppirouetter, men der kunne godt være mere løft i passagen, hvor jeg tror, at han mister han nogle point.

Copyright Ridehesten.com
Steffen Peters og Suppenkasper. Foto: Hippo Foto - Dirk Caremans.

Kl. 14.21:

Den 36-årige brite Charlotte Dujardin har netop redet et fremragende ridt på sin lille 10-årige KWPN-vallak Gio e. Apache/ Tango, og selv om ekvipagen leverede et næsten optimalt ridt, så blev scoren på 80,963% – altså 0,093% efter danske Cathrine Dufour med Bohemian, der fortsat ligger på en individuel andenplads efter tyske Jessica Werndl von Bredow.

Susanne Baarup Christensen udtaler:

Nyheden fortsætter efter annoncen

– Charlotte havde virkelig en fin galoptur – og noget bedre end jeg før har set. Igen et ridt uden fejl og med flot piaffe og passage.

Copyright Ridehesten.com
Charlotte Dujardin og Gio. Foto: Hippo Foto - Dirk Caremans.

Kl.. 13.22:

Nu har Gruppe E redet, og det forholder sig sådan, at vores danske rytter Nanna S. Merrald med hingsten Blue Hors Zack stadig er tredjebedste blandt de ryttere, der ikke er blevet nr. 1 eller 2 i deres gruppe. Det betyder, at hun kan tåle, at i alt fem ryttere i den sidste gruppe opnår højere score end Nannas 73,168%.

Vi har netop set den tyske toprytter Dorothee Schneider med sin tophest Showtime FRH vinde Gruppe E med en score på 78,820%. Dermed red hun ikke op til sit bedste. Showtime er en yderst flot og imponerende hest, og som alle Dorothees heste utrolig veluddannet og altid fremme til hjælpen. Sædvanligvis. I dag blev ridtet knapt overbevisende og manglede her og der energi hos Showtime, der heller ikke var helt skarp i alle overgange. Den ene piaffe mislykkedes helt.

Schneiders score på 78,820% betyder, at danske Dufour stadig har klassens foreløbigt anden højeste score på 81,056%.

Vores kommentator Susanne Baarup har haft travlt med at undervise i unge danske dressurryttere i programridning inden næste uges DM i dressur i Ringsted. Susanne er tilbage med kommentarer til de bedste ryttere i sidste gruppe.

Copyright Ridehesten.com
Tyske Dorothee Schneider og Showtime FRH. Foto: Hippo Foto - Dirk Caremans.

Kl. 11.52.:

Nu har også Holland haft alle tre ryttere igennem Grand Prix, og den foreløbige holdstilling viser nu, at Danmark fører foran Holland og med Spanien på tredjepladsen. Det bliver der snart lavet om på, når også Storbritanien, USA og til sidst Tyskland har haft hele holdet i ilden. 

Kl. 11.22:

Anden sidste ekvipage i den første af tre grupper i søndagens Grand Prix er 36-årige Carina Cassøe Krüth og den 10-årige DV-hoppe Heiline's Danciera e. Fürstenball/ De Niro, og de har netop præsteret en utrolig flot ridt.

Susanne Baarup Christensen udtaler:

– Jeg er fuldstændig positiv! Det var en flot tur uden en eneste fejl. Flotte øgninger, traverser, og rigtig flotte serier, passagen er udtryksfuld og regelmæssig. Skal man sætte en finger på noget i dag, er det hestens tøven i piaffe, hvilket går ud over takten, og derfor er det en klog disposition af Carina at ride piafferne lidt fremad. Alt i alt vist Carina et meget veldisponeret ridt med kæmpe overblik og stor koncentration. Et ridt, hvor alt lykkedes.

Kl. 10.22

Første rytter på banen i Grand Prixen i dag var spanske Severo Jurado Lopez og med den hollandske Negro-søn Fendi T. De åbnede ballet på dressurstadion i Tokyo i dag, men de fandt ikke helt melodien, og der indløb adskillige fejl i ridtet. Med en score på 68,370% bliver det ikke til en kvalifikation til Kürfinalen for Severo og Fendi T.

Copyright Ridehesten.com
Spanske Severo Jurado Lopez og hans hollandske hest Fendi T åbnede i dag ballet på dressurstadion i Tokyo. Foto: Hippo Foto - Dirk Caremans.

Resultat af Grand Prix.

Fakta
Fakta om Susanne Baarup Christensen
  • Ved siden af arbejdet som sportskoordinator i Dansk Ride Forbund, er Susanne international 5* dressurdommer og hun dømte bla. ved OL i Rio.
  • Hun er selv aktiv dressurrytter, og hun startede som national dressurdommer i 1977. I 2000 blev hun udnævnt til international dommer, og herfra er det bare gået opad.
  • Susanne har bl.a. dømt OL, EM, World Cup-finale og et hav af World Cup-kvalifikationer, internationale ungdomsmesterskaber og været President for Ground Jury ved verdensmesterskaberne for ungheste.
Fold up
Copyright Ridehesten.com
Susanne Baarup Christensen kommenterer ridtene fra Tokyo. Foto: Ridehesten.com

Læs også

God stemning i den danske OL-lejr

28-07-2021 08:36, af Thomas Bach Jensen

I går kæmpede de danske dressurpiger for den bedst mulige placering i holdkonkurrencen, hvor de besatte fjerdepladsen. Med god dansk humor lavede holdet efterfølgende deres egen præmieoverrækkelse

Konkurrencen om holdmedaljer - Carina fandt et gear mere

27-07-2021 10:21, af Kristine Ulsø Olsen

Her beretter vi i løbet af i dag tirsdag den 27. juli 2021 om Grand Prix Special-klassen ved OL 2021 i Tokyo, hvor der skal rides om holdmedaljer. Vi opdaterer jævnligt med nye kommentarer fra den internationale dressurdommer Susanne Baarup Christensen og med friske billeder af den internationale fotograf Dirk Caremans

Her er starttiderne til Grand Prix Special

26-07-2021 16:08, af Thomas Bach Jensen

I morgen tirsdag skal holdkonkurrencen i dressur ved OL i Tokyo afgøres. Endnu engang åbner Severo Jurado Lopez ballet kl. 10.00, og de danske ryttere har starttider kl. 10.50 og kl. 12.25, mens der endnu mangler tider på sidste gruppe, som først afgøres i pausen

Endu en udfordring: Tyfon på vej mod OL i Tokyo

26-07-2021 10:07, af Annika Knudsen Lorentsen

OL-arrangørerne er udfordrede af, at der er en tyfon på vej, som forventes at ramme Tokyo i morgen, og derfor er der allerede foretaget programændringer, hvor blandt andet flere sejlsportsdiscipliner er blevet rykket frem i programmet. Som det ser ud nu, får det ikke betydning for ridesporten, men arrangørerne holder nøje øje med tyfonens præcise rute, og tager deres forholdsregler derudfra 

OL 2012 uden Ahlmann

16-08-2009 09:55, af Thomas Bach Jensen
Når de Olympiske Lege i 2012 afholdes i Londen, bliver det uden den tyske springrytter Christian Ahlmann.

De danske PL-heste er igennem vettjek!

25-08-2021 13:25, af Trine Askjær-Jørgensen

I morgen går det løs til de paralympiske lege i Tokyo, hvor de to første danske ryttere skal i ilden. I dag har de danske heste været i vettjek: Alle er gået igennem og melder klart til start

Danmark nummer 4, 7 og 11 i OL-finalen

28-07-2021 13:47, af Kristine Ulsø Olsen

Igen i dag har vi allieret hos med dressurdommer Susanne Baarup Christensen og med friske billeder af den internationale fotograf Dirk Caremans. Nu skal rytterne ride kür hvorefter de individuelle medaljer skal fordeles – følg med her

Japans OL-hold i springning offentliggjort

16-07-2021 06:25, af Annika Knudsen Lorentsen

Så er der også sat navne på, hvilke springryttere, der vil repræsentere værtsnationen ved ridebanespringning ved OL i Tokyo, som løber af stablen i starten af august

HC: Den rigtige beslutning

25-03-2020 13:30, af Britt Carlsen

O-dommer Hans-Christian Matthiesen skulle have dømt dressurkonkurrencerne ved OL i Tokyo. Han bakker op omkring beslutningen om at udsætte Legene til næste år

De danske PL heste på vej hjem

02-09-2021 11:21, af Christine Krogh Frausing

De danske PL heste er på vej hjem, og inden længe følger rytterne efter. Få her en opsummering af PL i Tokyo

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Annika Knudsen Lorentsen

Annika Knudsen Lorentsen
25 28 60 63
akl@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Herpesudbrud ved Viborg: Det er dybt tragisk

22-01-2022 13:21, af Annika Knudsen Lorentsen

– Vi forsøger at gøre alt hvad vi kan for, at vi ikke mister flere heste, fortæller ejerne af det opstaldningssted ved Romlund, som netop nu er ramt af et voldsomt udbrud af herpesvirus 1, hvor tre opstalderes heste er døde

Flere heste døde under herpesudbrud ved Viborg

21-01-2022 17:26, af Annika Knudsen Lorentsen

En stald ved Viborg er ramt af herpesvirus 1, og meldingen lyder at flere heste er døde, mens mange andre er syge. Det har fået flere stalde i området til at lukke staldene for alle udefrakommende

Nyt i sagen om den skamferede hoppe på Søballegard

20-01-2022 15:28, af Christine Krogh Frausing

Så er der nyt i sagen om den skamferede hoppe fra Søballegaard, i det der er fundet DNA på kosteskaftet der var efterladt i stalden

Grand Galaxy Win er blevet kastreret

18-01-2022 10:43, af Annika Knudsen Lorentsen

Charlotte Jorsts Grand Galaxy Win, som tidligere har konkurreret i Danmark under Severo Jurado Lopez og som er kåret i Dansk Varmblod, er blevet kastreret 

Ingrid Dahlmann er sovet ind i en alder af 84 år

22-01-2022 10:30, af Annika Knudsen Lorentsen

Ingrid Dahlmann har siden barnsben haft en interesse for heste. I 90'erne startede interessen for varmblodsavl og sammen med sin mand Hans Dahlmann har hun avlet mange succesfulde heste

Embryon solgt til Danmark for 460.000 kr.

24-01-2022 11:49, af Christine Krogh Frausing
Avl|

Ved Global Dressage Auction i weekenden blev et embryon – et ufødt føl – erhvervet af den danske dressurstald HP Horses for 62.000 euro svarende til over 460.000 kr.

Pether Markne er klar til at undervise Firkløverets ryttere

21-01-2022 16:32, af Annika Knudsen Lorentsen

Firkløverets Springakademi byder ved deres næste clinic på Riders Cup en ny underviser velkommen i teamet. Her kommer svenske Pether Markne for at undervise akademiets U25-ryttere, og han glæder sig til at arbejde med rytterne og videreformidle de værktøjer, som han mener er vigtige for at udvikle en god springrytter og en tilpas hest

Nadja Sloth bedst i dagens Intermediaire i Esbjerg

21-01-2022 21:07, af Annika Knudsen Lorentsen

Stævnets første konkurrencedag er afsluttet, og det blev blandt andet til en sejr for Nadja Aaboe Sloth i Intermediaire. Nadja fortæller, at hun er godt tilfreds med sit ridt i dag, og at hun glæder sig til at samle mere erfaring i Grand Prix i morgen

OL-hesten Bjorsells Briar er død næsten 31 år gammel

21-01-2022 12:43, af Annika Knudsen Lorentsen

Svenske Jan Brinks tidligere tophest Bjorsells Briar er død efter en flot karriere og et langt tiv. Den kårede hingst blev næsten 31 år

Den DV-kårede Baron nu til Blue Hors (video)

20-01-2022 13:45, af Thomas Bach Jensen

Den 9-årige hingst Baron DVH 1224, der startede sin karriere i Danmark hos Helgstrand Dressage og senere blev solgt til Tyskland, er nu købt tilbage til Danmark af Blue Hors