2. Grand Prix-dag – alle danskere finalekvalificeret

25-07-2021 10:22

Vi er nu i gang med anden halvdel af Grand Prix-klassen ved OL 2021 i Tokyo, og vi opdaterer løbende med kommentarer og billeder. I dag har danske Carina Cassøe Krüth leveret et fremragende ridt, og vi skal se de bedste ryttere fra bl.a. England og Tyskland 

Nyheden fortsætter efter annoncen

Set med danske øjne gælder det i dag om, at Carina Cassøe Krüth og Heiline's Danciera e. Fürstenball/ De Niro klarer sig optimalt og gerne bliver blandt de to bedste i sin gruppe, hvilket sikrer den direkte kvalifikation til Grand Prix Kür på onsdag, som Cathrine Dufour opnåede i går. Et andet danske fokuspunkt i dag er, hvorvidt Nanna S. Merrald kan holde en placering blandt de bedste 18, der går videre til Kürfinalen.

Vi har allieret os med en sand dressurekspert, nemlig den femstjernede dressurdommer Susanne Baarup Christensen, der blandt mange store opgaver dømte ved OL 2016 i Rio. Vi vil i løbet af dagen også kunne opdatere med fremragende billeder fra konkurrencerne.

Du kan se hele klassen på Dr.dk, hvor berider Bjarne Nielsen er medkommentator.

Fakta
Hvad kvalificerer Grand Prixen til?
  • Grand Prixen har afgørende betydning for både holdkonkurrencen og for den individuelle konkurrence.
  • De otte bedst placerede hold fra Grand Prixen er videre til den endelige holdkonkurrence i Grand Prix Special.
  • Grand Prixen skal også udskille de 18 individuelle ryttere, der skal ride om individuelle medaljer i Grand Prix Kür.
Fold up

SENESTE OPDATERING:

Kl. 15.00:

Allersidste ekvipage i Grand Prixen var den 52-årige tysker Isabell Werth, der med den 17-årige hoppe Bella Rose netop har redet til 82,500% . Det betyder, at Cathrine Dufour individuelt har placeret sig som nr. 3 i Grand Prixen, Carina Cassøe Krüth nr. 10 og Nanna S. Merrald nr. 16.

Susanne Baarup Christensen udtaler om Isabell Werths ridt:

Et meget stabilt ridt uden fejl og med piaffe- og passageturen med flotte overgange som et absolut højdepunkt. Galoppiruetterne er jeg mere usikker på kvaliteten af, og skridten er for mig svagheden i dag, både den fri og den samlede skridt. Hesten har også begrænsninger i sin fri trav, hvor den mangler afskub og forlængelse af rammen, men ellers leverede de jo flotte traverser og serier osv. For mig at se er Isabell Werth ikke uovervindelig – heller ikke for Cathrine Dufour.

Copyright Ridehesten.com
Isabell Werth og Bella Rose. Foto: Hippo Foto - Dirk Caremans.

Kl. 14.52:

For USA har 56-årige Steffen Peters med den 13-årige KWPN-vallak Suppenkasper e. Spielberg/ Krack C leveret et sikkert og harmonisk ridt med god styrke i alle øvelser. Parret opnåede 76,196%, og det har placeret det amerikanske hold på en foreløbig tredjeplads lige efter Danmark.

Susanne Baarup Christensen udtaler:

– Steffen leverede i dag et meget stabilt og veldisponeret ridt med hesten i en flot form. Det var rigtig flotte galoppirouetter, men der kunne godt være mere løft i passagen, hvor jeg tror, at han mister han nogle point.

Copyright Ridehesten.com
Steffen Peters og Suppenkasper. Foto: Hippo Foto - Dirk Caremans.

Kl. 14.21:

Den 36-årige brite Charlotte Dujardin har netop redet et fremragende ridt på sin lille 10-årige KWPN-vallak Gio e. Apache/ Tango, og selv om ekvipagen leverede et næsten optimalt ridt, så blev scoren på 80,963% – altså 0,093% efter danske Cathrine Dufour med Bohemian, der fortsat ligger på en individuel andenplads efter tyske Jessica Werndl von Bredow.

Susanne Baarup Christensen udtaler:

Nyheden fortsætter efter annoncen

– Charlotte havde virkelig en fin galoptur – og noget bedre end jeg før har set. Igen et ridt uden fejl og med flot piaffe og passage.

Copyright Ridehesten.com
Charlotte Dujardin og Gio. Foto: Hippo Foto - Dirk Caremans.

Kl.. 13.22:

Nu har Gruppe E redet, og det forholder sig sådan, at vores danske rytter Nanna S. Merrald med hingsten Blue Hors Zack stadig er tredjebedste blandt de ryttere, der ikke er blevet nr. 1 eller 2 i deres gruppe. Det betyder, at hun kan tåle, at i alt fem ryttere i den sidste gruppe opnår højere score end Nannas 73,168%.

Vi har netop set den tyske toprytter Dorothee Schneider med sin tophest Showtime FRH vinde Gruppe E med en score på 78,820%. Dermed red hun ikke op til sit bedste. Showtime er en yderst flot og imponerende hest, og som alle Dorothees heste utrolig veluddannet og altid fremme til hjælpen. Sædvanligvis. I dag blev ridtet knapt overbevisende og manglede her og der energi hos Showtime, der heller ikke var helt skarp i alle overgange. Den ene piaffe mislykkedes helt.

Schneiders score på 78,820% betyder, at danske Dufour stadig har klassens foreløbigt anden højeste score på 81,056%.

Vores kommentator Susanne Baarup har haft travlt med at undervise i unge danske dressurryttere i programridning inden næste uges DM i dressur i Ringsted. Susanne er tilbage med kommentarer til de bedste ryttere i sidste gruppe.

Copyright Ridehesten.com
Tyske Dorothee Schneider og Showtime FRH. Foto: Hippo Foto - Dirk Caremans.

Kl. 11.52.:

Nu har også Holland haft alle tre ryttere igennem Grand Prix, og den foreløbige holdstilling viser nu, at Danmark fører foran Holland og med Spanien på tredjepladsen. Det bliver der snart lavet om på, når også Storbritanien, USA og til sidst Tyskland har haft hele holdet i ilden. 

Kl. 11.22:

Anden sidste ekvipage i den første af tre grupper i søndagens Grand Prix er 36-årige Carina Cassøe Krüth og den 10-årige DV-hoppe Heiline's Danciera e. Fürstenball/ De Niro, og de har netop præsteret en utrolig flot ridt.

Susanne Baarup Christensen udtaler:

– Jeg er fuldstændig positiv! Det var en flot tur uden en eneste fejl. Flotte øgninger, traverser, og rigtig flotte serier, passagen er udtryksfuld og regelmæssig. Skal man sætte en finger på noget i dag, er det hestens tøven i piaffe, hvilket går ud over takten, og derfor er det en klog disposition af Carina at ride piafferne lidt fremad. Alt i alt vist Carina et meget veldisponeret ridt med kæmpe overblik og stor koncentration. Et ridt, hvor alt lykkedes.

Kl. 10.22

Første rytter på banen i Grand Prixen i dag var spanske Severo Jurado Lopez og med den hollandske Negro-søn Fendi T. De åbnede ballet på dressurstadion i Tokyo i dag, men de fandt ikke helt melodien, og der indløb adskillige fejl i ridtet. Med en score på 68,370% bliver det ikke til en kvalifikation til Kürfinalen for Severo og Fendi T.

Copyright Ridehesten.com
Spanske Severo Jurado Lopez og hans hollandske hest Fendi T åbnede i dag ballet på dressurstadion i Tokyo. Foto: Hippo Foto - Dirk Caremans.

Resultat af Grand Prix.

Fakta
Fakta om Susanne Baarup Christensen
  • Ved siden af arbejdet som sportskoordinator i Dansk Ride Forbund, er Susanne international 5* dressurdommer og hun dømte bla. ved OL i Rio.
  • Hun er selv aktiv dressurrytter, og hun startede som national dressurdommer i 1977. I 2000 blev hun udnævnt til international dommer, og herfra er det bare gået opad.
  • Susanne har bl.a. dømt OL, EM, World Cup-finale og et hav af World Cup-kvalifikationer, internationale ungdomsmesterskaber og været President for Ground Jury ved verdensmesterskaberne for ungheste.
Fold up
Copyright Ridehesten.com
Susanne Baarup Christensen kommenterer ridtene fra Tokyo. Foto: Ridehesten.com

Læs også

God stemning i den danske OL-lejr

28-07-2021 08:36, af Thomas Bach Jensen

I går kæmpede de danske dressurpiger for den bedst mulige placering i holdkonkurrencen, hvor de besatte fjerdepladsen. Med god dansk humor lavede holdet efterfølgende deres egen præmieoverrækkelse

Konkurrencen om holdmedaljer - Carina fandt et gear mere

27-07-2021 10:21, af Kristine Ulsø Olsen

Her beretter vi i løbet af i dag tirsdag den 27. juli 2021 om Grand Prix Special-klassen ved OL 2021 i Tokyo, hvor der skal rides om holdmedaljer. Vi opdaterer jævnligt med nye kommentarer fra den internationale dressurdommer Susanne Baarup Christensen og med friske billeder af den internationale fotograf Dirk Caremans

Her er starttiderne til Grand Prix Special

26-07-2021 16:08, af Thomas Bach Jensen

I morgen tirsdag skal holdkonkurrencen i dressur ved OL i Tokyo afgøres. Endnu engang åbner Severo Jurado Lopez ballet kl. 10.00, og de danske ryttere har starttider kl. 10.50 og kl. 12.25, mens der endnu mangler tider på sidste gruppe, som først afgøres i pausen

Rusland tager Tokyo 2020-billet i Moskva

23-06-2019 10:32, af Annika Knudsen Lorentsen

Efter en spændende OL-kvalifikation i Moskva i går står det nu klart at Rusland vil blive repræsenteret af et dressurhold ved OL i Tokyo i 2020

Her kan man se OL i ridning

03-07-2021 09:57, af Kristine Ulsø Olsen

Lørdag den 24. juli tager dressurrytterne hul på OL og frem til den 7. august hvor springrytterne rider om de sidste medaljer, vil det være muligt at følge med hjemmefra når både DR og Discovery sender ridning i fjernsynet direkte fra Tokyo

Jessica von Bredow er dobbelt olympisk mester

28-07-2021 15:14, af Kristine Ulsø Olsen

Tyske Jessica Werndl von Bredow vandt i går sin første OL-medalje, da det tyske dressurhold vandt guld. I dag red hun en suveræn kür til over 91% som sikrede hende endnu en olympisk medalje i guld, mens Isabell Werth og Charlotte Dujardin tog henholdsvis sølv og bronze

Her kan du se Paraolympiske Lege i dressur

23-08-2021 11:21, af Christine Krogh Frausing

Der er ikke længe til de Paraolympiske Lege skydes igang i Tokyo. Imorgen tændes flammen, og på torsdag skal første danske pararytter ride

Tineke Bartels ny hollandsk landstræner

16-07-2020 16:06, af Thomas Bach Jensen

Med Tineke Bartels og Iris Boelhouwer i spidsen vil det hollandske rideforbund styrke deres dressurlandshold frem mod OL i Tokyo

Stærkt tysk OL hold klar til Tokyo

27-06-2021 17:10, af Annika Knudsen Lorentsen

Nu er det tyske OL-hold officielt, og det bliver fire stærke kvinder, der tager turen til Tokyo for at repræsentere en af forhåndsfavoritterne til en medalje af fin karat

Dansk OL-plads i military!

20-02-2020 11:15, af Britt Carlsen
OL|

Nu er det endelig officielt - Peter Flarup har sikret Danmark en plads ved OL i military i Tokyo, og dermed er dansk ridesport repræsenteret i alle tre olympiske discipliner

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Christine Krogh Frausing

Christine Krogh Frausing
Skribent
53 20 02 00
ckf@ridehesten.com

Skriv til os

Mest læste

Individuel EM-sølv i Kür til Dufour og Bohemian (video)

11-09-2021 17:14, af Kristine Ulsø Olsen

EM i dressur i Hagen: Det var ridning i absolut verdensklasse, som vi var vidne til under seniorenes kür-finale ved EM. Bohemian satte nærmest ikke en hov forkert til tonerne af les miserables, og dermed lykkedes det for Cathrine Dufour at opnå seniorkarrierens første individuelle sølvmedalje

Næsten alt udstyr stjålet hos Dressurstald Willum Thomsen

17-09-2021 13:01, af Annika Knudsen Lorentsen

I morges var det en realitet, at alle sadler og en stor mængde andet kvalitetsudstyr var blevet stjålet fra sadelrummene hos Rune Willum og Joachim Chr. Thomsen ved Hårlev på Sjælland. Det er ikke nemt at drive en stald uden udstyr og derfor håber de, at det er muligt at finde frem til noget af udstyret ved at dele historien her på ridehesten.com

Isabell Werth går på pension

14-09-2021 20:04, af Christine Krogh Frausing

Isabell Werth har nu offentliggjort hvornår hun har tænkt sig endegyldigt at hoppe ud af sadlen, til German Press Agency. Der er et par mål inden hendes pension, men tidspunktet er dog sat fast

Det sker ved EM i dag lørdag

11-09-2021 06:28, af Kristine Ulsø Olsen

EM i dressur i Hagen: For både U25 og seniorernes vedkommende skal der uddeles individuelle medaljer i dag, og hele seks danske ryttere er klar til at gøre deres for at kæmpe for de rød/hvide farver, når der skal rides U25 Grand Prix og kür for seniorerne. Se de danske starttider her i nyheden

Ramoneur tabte kampen til forfangenhed

10-09-2021 11:11, af Thomas Bach Jensen

OL-hesten Ramoneur, der blev dårlig i Tokyo og fik konstateret forfangenhed kort før konkurrencerne og måtte udgå, er nu blevet aflivet i armene på sin rytter Tanya Karen Seymor

Avlshingsten Danone er her ikke mere

12-09-2021 11:37, af Annika Knudsen Lorentsen

Hannoveranerhingsten Danone er blev aflivet i går, da han var blevet diagnosticeret med en levertumor og derfor ikke stod til at redde. Hingsten er blandt andre far til Dante Weltino, der netop har gået OL og EM med svenske Therese Nilshagen

Søgaards tophest Slæbækgård's Santino solgt til USA

17-09-2021 09:43, af Annika Knudsen Lorentsen

Efter 12 år som ejer af Slæbækgård's Santino, har Michael Søgaard solgt den velgående Dansk Varmblodshest, som han blandt andet har deltaget ved UVM på og blevet topplaceret ved DM med flere gange

Politiet efterforsker sager om skamfering af heste

17-09-2021 12:16, af Annika Knudsen Lorentsen

Hele fem episoder har politiet kendskab til, hvor heste er blevet mishandlet på deres folde nord for Randers i området ved den lille by Mejlby. Politiet efterforsker nu sagen, hvor altså flere hesteejere har opdaget, at deres heste er blevet skåret med skarpe genstande

Werths Weihegold bliver snart pensioneret fra sporten

17-09-2021 11:02, af Annika Knudsen Lorentsen

Ejeren af Isabell Werths mesterskabshest Weihegold har bekræftet, at hoppen, som har et utal af sejre bag sig, bliver pensioneret enten i slutningen af dette år eller efter World Cup-finalen 2022

– Det bliver det største vi nogensinde har lavet

12-09-2021 10:14, af Annika Knudsen Lorentsen

Når Hjallerup Rideklub fra torsdag-søndag i den kommende uge inviterer til landsstævne, så bliver det et brag af et stævne, hvor arrangørerne har gjort noget ekstra ud af alt. Klasserne byder på alt fra 115 til 150 cm og så skal finalen i årets Agria DRF Mesterskab for klubhold i springning afgøres