20-årig pony klar til sit første Nordisk Mesterskab

30-06-2021 09:53

Nordic Baltic Championships i finske Ypäjä er netop begyndt i dag, og blandt kategori II-ekvipagerne er Olivia Bille Jensen og 20-årige Pegasus med på det danske hold for første gang

Copyright Ridehesten.com
Olivia Bille Jensen og Pegasus. Foto: Ridehesten.com/Kristine Bojsen

For fire år siden investerede Olivia Bille Jensen og hendes familie i kategori II-ponyen Pegasus, som skulle være lærepony for Olivia, der kom fra en lille sløv kategori III-pony. Gennem de sidste fire år har de sammen taget turen op gennem klasserne, og i år kulminerede alt det hårde arbejde i, at de blev udtaget til at repræsentere Danmark ved Nordic Baltic Championships i finske Ypäjä, som netop er gået i gang i dag. 

– Da jeg prøvede Pegasus, kunne jeg bare mærke, at han var sød og en god lærepony, fortæller Olivia og fortsætter: – Han har altid bare været sød og gjort, hvad jeg har bedt ham om, og det er virkelig vores makkerskab, som har båret os til, hvor vi er nu. 

Olivia er 15 år gammel og er dermed i gang med sit sidste ponyår. Pegasus' pas vidner om, at han i år har rundet de 20 somre, men det lader han sig ikke begrænse af, tværtimod. 

– Vi passer rigtig godt på ham, og vi er selvfølgelig forsigtige, men samtidig sørger vi også for ikke at være overforsigtige. Når vi træner hårdt, er det i korte intervaller i maks. 15 minutter, men generelt begrænser vi den hårde træning, for han kan jo sine ting. Det vigtigste er at holde ham glad, og det gør jeg ved at ride en masse ture, fortæller Olivia. 

– Det er mega vildt at være udtaget til at ride Nordisk, for jeg havde slet ikke regnet med det. Det er fantastisk at være udtaget med ham og en vild oplevelse at få her i mit sidste ponyår, slutter Olivia. 

Charlotte Kusk Berwald

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Charlotte Kusk Berwald