20-årige Nanna bedste dansker i Globen

01-12-2013 17:17

Igen i dag gjorde de tre danske ekvipager et fremragende job ved World Cup-stævnet i Globen, Stockholm. Det blev igen til en 4., en 6. og en 7. plads - men rytterne havde byttet om på pladserne ift. igår

Copyright Ridehesten.com
Nanna S. Merrald og Millibar.

I World Cup-kvalifikationen i Grand Prix Kür i Stockholm - sidste gang det blev afholdt i Globen - gjorde danske ryttere og heste igen dansk dressur ære. De tre danske ekvipager opnåede igen i dag placeringer som nr. 4, 6 og 7 men ikke i samme rækkefølge som igår - i dag havde Nanna rykket fra en 7. til en 4. plads efter en super kür.

Igen i dag gik sejren til svenske Tinne Vilhelmson-Silfven og Don Auriello e. Don Davidoff / White Star, og denne gang med hele 81,950%. De to hollændere Hans-Peter Minderhoud og Edward Gal havde i dag skiftet pladser, så andenpladsen i dag gik til Edward Gal og Glock's Voice e. De Niro / Rohdiamant med 79,275% foran Hans-Peter Minderhoud og Glock's Romanov e. Rohdiamant / Grundstein II med 78,850%.

Det lykkedes i dag Nanna S. Merrald at ride sig op til fjerdeplads med Millibar e. Milan / Liberty Dane (opdr. Fritz Jensen) efter en særdeles vellykket kür til 76,425%.

- Jeg havde en rigtig god tur i dag. Millibar var meget klar på opgaven. Vi havde en super travtur med god piaffe og passage. Der indløb en lille fejl i etterne og desværre en voldsom taktfejl i sidste fri trav, fortæller 20-årige Nanna, der for alvor er ved at kræve sin plads i europæisk seniordressur.

Lone Bang Larsen og Fitou L e. Florestan I / May Sherif (opdr. Karsten Bundgaard) blev belønnet med 74,175% for deres kür, mens Maria A. Andersen og Blue Hors Leredo e. Leandro / Rafa-L (opdr. Kent L. Sørensen) opnåede 73,875% for deres ridt, hvor Leredo desværre følte sig lidt utryg i arenaen.

- Vi red æresrunde i spotlight igår, hvor Leredo blev meget forskrækket, så han trykkede sig meget i dag. Jeg er dog meget tilfreds med resultatet og mine rideture her i Globen; jeg mangler bare noget rutine til at kunne hjælpe Leredo, når han synes det hele er lidt svært. Han er en fantasktisk hest, og jeg tror det bliver rigtig godt med tiden. Jeg tror, at ballademageren er ved at udvikle sig til en gentleman!, beretter Blue Hors-berideren fra Stockholm.

Også Lone Bang Larsen, der var 4'er igår og 6'er i dag, har haft en fantastisk stævneoplevelse i Globen.

- Jeg havde en rigtig god tur i Grand Prixen, hvor Fitou var med mig hele vejen. Desværre blev jeg trukket 10 point, da jeg ikke red på banen, indenfor de 45 sekunder fra klokken ringer, hvor Fitou og jeg lige havde lidt ekstra sightseeing rundt om banen. Ellers var jeg meget tilfreds med vores ridt. I Küren i dag var Fitou lidt spændt og tændt. Da vi red rundt om banen, syntes han pludselig at det hele var meget spændene, så der indløb desværre nogen fejl. Men alt i alt et fantastisk stævne, og jeg er meget tilfreds med vores ridt heroppe, fortæller landsholdsrytteren fra Ebeltoft.

Se klassens resultat HER

Charlotte Kusk Berwald

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Charlotte Kusk Berwald