270 heste til Herning

14-05-2015 10:04

270 islandske heste og deres ryttere er til start i Herning i Kr. Himmelfartsferien, når Dansk Islandshesteforening afholder et stort stævne

D. 3. – 9. august samles verdenseliten for islandske heste på Landskuepladsen i Herning, når der afholdes VM for islandske heste.

I Kr. Himmelfartsferien er det bredden, det handler om: Dansk Islandshesteforening afholder et stort stævne, hvor både eliten, bredderytterne, ALRID-rytterne, gæðingakeppni-rytterne og juniorrytterne mødes.

Der konkurreres på fire baner fra kl. 8.00 – 20.00 alle dage – dog ikke søndag, hvor stævnet afsluttes kl. 16.30. Der er gratis entré og alle er velkomne!

Det er første gang, at Dansk Islandshesteforening inviteret til et stævne, hvor rytterne kan tilmelde sig alle discipliner:

- SPORT
Visning af gangarter på ovalbane samt pasløb.

- Gæðingakeppni
Islandsk konkurrencedisciplin, hvor hestene vilje og form under rytter også bedømmes.

- ALRID
Konkurrenceform, hvor alsidigheden hos hest og rytter testes i springning, i hurtighed, på ovalbanen og på dressurbanen.

- Lydighed
Freestyle og lydighed, hvor der konkurreres i dressurens kunst.

- Junior
Juniorer konkurrerer mod hinanden på tværs at udvalgte discipliner.

- Gamle klassikere
Flagløb, behændighed, øltølt, galopløb.

Udover at stævnet favner hele sportsridningen på islandske heste, så lægger arrangørerne også op til, at det skal være et stævne, hvor alle hjælper med at løfte opgaverne i den gode gamle fællesskabsånd.

Så der er rigtig lagt op til fire hyggelige dage, hvor deltagere og arrangører bliver til ét og får stævnet til at blive, ikke bare årets største, men også et rigtig hyggeligt og givende stævne for alle.

Vi håber også at se rigtig mange publikummer, som kan klappe, heppe, smile og peppe deltagerne til at levere deres absolut bedste inde på banerne. Vi glæder os til at se jer!

Yderligere info:
Dansk Islandshesteforening: www.islandshest.dk
VM 2015: www.vm2015.com

Tidsplan for stævnet ses herunder.

Kilde: pressemeddelelse

Filer

Charlotte Kusk Berwald

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Charlotte Kusk Berwald