4. gangs var lykkens gang i DM i hest

17-03-2022 20:04

Under Dansk Varmblods Hingstekåring 2022 løb DM i hest, traditionen tro, af stablen. Team Matadormix var med for 4. gang, og i år fik de endelig sejren i hus

Copyright Ridehesten.com
Her ses f.v. Inge Madsen fra Dansk Varmblods hovedbestyrelse, som er ansvalig for ung i DV samt nogle af pigerne, der stod på Ung i DV's stand til hingstekåringen. Til højre ses Sophie Asp, der er formand for ung i DV.
Nyheden fortsætter efter annoncen

I et rum i Jyske Bank Boksen sidder 5 grupper af hesteglade unge. Der er så stille, at man kan høre en knappenål falde til jorden. De eneste lyde er hviskende stemmer og kuglepennenes skriblen. Pigerne er dybt koncentrede og gør alt, hvad de kan for at svare rigtigt på flest mulige spørgsmål i quizkonkurrencen DM i hest.

Sådan udspillede det sig under DM i Hest, arrangeret af ung i Dansk Varmblod, som fandt sted under Dansk Varmblods Hingstekåring 2022.

Fakta
Hvad er DM i Hest?

DM i Hest er en quizkonkurrence med spørgsmål om alt fra avl, reproduktion og hesteanatomi til sportsresultater, foder og rideudstyr. Ung i Dansk Varmblod står bag konkurrencen, som har fundet sted siden 2016. I januar og februar fandt de indledende runder sted - disse foregik online og hjælpemidler var tilladt. De 5 bedste hold blev udvalgt til at gå videre til finalen, som blev afholdt under hingstekåringen. Her var hjælpemidler ikke tilladt.

Vinderholdet blev Team Matadormix, som består af 4 kloge og hesteelskende piger: Emma Kjær Søtbæk Madsen fra Hobro, Veronica Berg Svendsen fra Middelfart samt søstrene Karoline og Klara Øskov Olesen fra Hobro.

Nyheden fortsætter efter annoncen

På 2. pladsen kom Nanna og Helene fra Sønderborg, mens fire piger, Elin, Sara, Ditte og Marie, fra Billeshave efterskole snuppede trejdepladsen. 

Fakta
Alle finaledeltagere har fået flotte præmier

Ung i DV havde fået sponsoret lækre produkter, og alle finaledeltagere fik dermed flotte præmier:

- 5. pladsen fik Digby-bøger fra Wiegaarden.

- 4. pladsen vandt en weekendtaske fra Ridehesten.com.

- 3. pladsen modtog lækre Effol produkter sponsoreret af Horseline.

- 2. pladsen fik et underlag fra Eskadron samt grooming taske med dertilhørende produkter sponsoreret af Blue Hors Care.

- 1. pladsen vandt et stævne underlag fra Rider by Horse, 1 års abbonement til Ridehesten, gallabilletter sponsoreret af Dansk Varmblod til næste års hingstekåring samt 1 års medlemsskab af ung i DV.

Søstrene Klara og Karoline fra vinderholdet var for første gang med til finalen i DM i hest i 2019, og sidenhen er Veronica og Emma kommet med på holdet. Første år blev det til en 5. plads, mens pigerne blev nr. 2 både i 2020 og i 2021. Dermed ligger der mange forsøg og meget træning bag sejren, som altså kom i hus i lørdags.

Copyright Ridehesten.com
F.v. ses Inge Madsen fra Dansk Varmblod, som er ansvarlig for Ung i DV samt det vindende hold: Team Matadormix, bestående af pigerne (f.v.) Emma, Karoline, Klara og Veronica.

Klara og Karolines DM i Hest eventyr startede, da de for en del år siden opdagede Ung i DV på standen til hingstekåring i Herning. Efterfølgende blev de engagerede i foreningen, og har blandt andet været med på sommerlejre og til nogle af de andre arrangementer og kurser, som Ung i DV står bag. 

Vi lavede et vinderinterview med Team Matadormix, der fortæller om, hvad de har lært af at være med i DM i hest:

Læs yderligere om DM i Hest i Ridehestens aprilnummer 2022, hvor du desuden kan læse meget mere om Dansk Varmblods Hingstekåring 2022.

Kristine Ulsø Olsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Kristine Ulsø Olsen