43 stjernefrø til Vilhelmsborg

18-08-2018 11:07
Avl

Fra Dansk Varmblods regionale følskuer har dommerne udtaget de bedste dressur- og springbetonede hoppe- og hingsteføl til at kæmpe om de fire titler som årets bedste på Dansk Varmblods KRAFFT Eliteskue

Copyright Ridehesten.com
Det dressurbetonede hoppeføl Nordstrands Quisya.
Nyheden fortsætter efter annoncen

Lørdag den 25. august er føllenes dag ved Dansk Varmblods KRAFFT Eliteskue på Vilhelmsborg. Her skal 15 springbetonede og 29 dressurbetonede føl enkeltvis præsenteres i opvisningshallen sammen med deres mor. Her stilles de op foran dommerne og vises løse i hallen for at demonstrere deres gangarter og herunder smidighed, balance, vendbarhed osv.

Når dommerne har bedømt alle føl i et hold, vises de samlet i skridt på ring, hvor de bedste udtages til finalen. Føllene i de fire hold kæmper om titlerne Årets Springbetonede Hoppeføl, Årets Springbetonede Hingsteføl, Årets Dressurbetonede Hoppeføl og Årets Dressurbetonede Hingsteføl.

De 15 springføl, der er udtaget ved landets følskuer, består af 7 hoppeføl og 8 hingsteføl. Hingsten Casall er far til to af hoppeføllene, mens hingstene Action Man Ask Z og Favorit Ask hver er far til to af hingsteføllene.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Hos de 28 dressurføl er fordelingen 14 hopper og 15 hingste. Hingsten Franklin er suverænt far til flest føl, idet hele 8 føl efter ham er udtaget til eliteskuet. Endvidere er der udtaget to efter Blue Hors Don Olymbrio, to efter Quaterhit og to efter Valverde.

Adskillige af disse føl vil være til salg på Dansk Varmblods Elitefølauktion lørdag aften.

Katalog til Dansk Varmblods KRAFFT Eliteskue.

Charlotte Kusk Berwald

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Charlotte Kusk Berwald