60 ponyryttere fik deres afslutning

19-11-2023 17:58

Trine Askjær-Jørgensen

En årgang af ponyryttere nærmer sig slutningen på ponytiden. Derfor var Hedensted og Omegns Rideklub denne weekend værter for en stor Rosenparade for ponydressurryttere ved deres landstævne, hvor der også var masser af flot ridning

Nyheden fortsætter efter annoncen

Sidste weekend var Riders Cup værter for en rosenparade for ponyspringryttere, og denne weekend var det Hedensted og Omegns Rideklubs tur til at give ponydressurrytterne deres afslutning. I forbindelse med deres landsstævne i dressur for ponyer holdte de Rosenparaden, en ceremoni for ponyryttere, som rider deres sidste ponyår.

– Der har været fin opbakning igen i år med ca. 170 starter og 60 tilmeldte til selve Rosenparaden lørdag aften. Efter sidste ekvipage lørdag var der buffet med ikke mindre end 100 tilmeldte, så det var en dejlig weekend med skønne mennesker flot ridning og følelserne lidt udenpå tøjet i og med, at det var sidste landstævne for størstedelen af ponyrytterne. Det har været et rigtig godt stævne. Det hele har bare fungeret, siger Gitte Johansen fra klubben og fortsætter med: – Vi takker vores trofaste sponsorer for igen i år at sponsere flotte ærespræmier – uden jer ingen stævner!

Ved Rosenparaden har Støtteforeningen Ponydressur uddelt rosetter til alle tilmeldte til selve paraden og overrakt legatet Årets kammerat. Formand for Ponydressur.dk Pia Pedersen indledte Rosenparaden således: 

– Rosenparaden er den årligt tilbagevendende begivenhed, hvor vi tager afsked med de ponyryttere, der falder for aldersgrænsen og nu skal finde sig til rette i en ny verden. Året har budt på fantastiske præstationer til både store og små mesterskaber og turneringer, herunder en flot holdsølvmedalje til EM, en holdguldmedalje til NM og flere individuelle medaljer til NM. Vi har haft ryttere ude at repræsentere dansk ponydressur til flere udenlandske stævner, og vi har set tårnhøje deltagertal til nationale B-stævner, turneringer og mesterskaber. Vi har al mulig grund til at være stolte af vores ponyryttere og hele det store støtteapparat omkring dem i form af forældre, bedsteforældre, søskende, trænere m.m. Uden dette støtteteam ville den talentudvikling, som vi i Danmark er kendte og respekterede for i udlandet, ikke være mulig. Der skal i dag lyde en stor tak til alle disse mennesker omkring ponysporten, og ligeledes en stor tak til Hedensted Rideklub for at være vært for Rosenparaden igen i år.

Til ponyrytterne sagde hun: – I år slutter jeres rejse med ponyerne, og sikke en rejse det har været. Selvom vi siger farvel til jer som ponyryttere, så håber vi selvfølgelig at se jer på stævnebanerne på hesteryg igen. Vi takker jer for den fantastiske indsats, I har ydet på dressurbanerne i både ind- og udland, og vi ønsker jer alle held og lykke på jeres videre rejse.

Copyright Ridehesten.com
Prisen som årets kammerat, der blev overrakt af støtteforeningen Ponydressur.dk, gik til Malou Kiran Grewal. Foto: Privat

Dette års vinder af Kammeratskabspokalen er Malou Kiran Grewal. Malou beskrives som følger:

Nyheden fortsætter efter annoncen

"Malou er utrolig sød, altid åben for nye venskaber, og hun er god til at få alle med. Hun kommer til stævnerne i godt humør og med et smil på læben. Hun er altid klar til at holde kontakten via sociale medier. Hun er en rigtig god støtte til stævnerne og er altid den første til at ønske tillykke eller trøste, hvis man har haft en dårlig tur. Det er svært at vælge bare en begivenhed, fordi hun gør så mange fantastiske ting, hun møder f.eks. altid op og hepper på alle og støtter dem, fortæller dem, hvor seje de er, og roser dem. Hun står i spidsen, hvis der skal arrangeres rundbold eller andre sjove lege. Malou er alt i alt bare en fantastisk ven, der altid er klar på en fest".

Malou er nomineret af flere af sine rytterkammerater, og der var derfor ingen tvivl om, at hun skulle modtage prisen i år. Malou modtog en pris på 1000 kr. samt en gave sponsoreret af ADAX. Der var ligeledes gaver til samtlige nominerede i år sponsoreret af ADAX og Ringkjøbing Landbobank.

Masser af flot dressur
Allerede fredag indledtes stævnet med en PRI for kategori I-ponyer. Her løb Cornelia Meldgard og Nørlunds Vladimir e. Nørlunds Vincente/ Lady's Wise Guy (opdr. Stutteri Stald Nørlund) med 69,813% med sejren, mens vinderen af dagens anden klasse PRI for kategori II-ponyer blev Steffanie Victoria Horsted Dyrlund med Aurora A, som scorede 67,563%. Caroline Mortensen og Morgensterns Dakar e. FS Don't Worry/ The Braes My Mobility vandt dagens sidste klasse, som var endnu en PRI for kategori I-ponyer, med 73,750%.

I lørdagens første klasse, som var en PRT for kategori I, løb Camilla Byskov Eybye og Angelo R med 69,701% med sejren, mens sejren i dagens anden klasse, PRT for kategori II, gik til Miguel Schaldemose Larsen og Magic Moment e. Highway N (opdr. Lena Schaldemose), som red til 71,026%. Miguel tog sig også af andenpladsen i klassen med Bomgaardens Brooklyn e. Bonansa/ Landau (opdr. Tina Nissen), med hvem han opnåede 69,145%. Vinderen af dagens sidste klasse, endnu en PRT for kategori I, blev igen Caroline Mortensen og Morgensterns Dakar, som fik 71,667%.

Søndag stod den på PRM først for kategori I-ponyer. Her red Louise Byskov Eybye og Dream of Cream e. 
FS Don't Worry/ Golden Dancer et flot program til 69,594% og vandt dermed klassen. Efterfølgende var det kategori II-ponyernes tur til at gå PRM, og i den klasse blev vinderen Miguel Schaldemose Larsen og Magic Moment e. Highway N (opdr. Lena Schaldemose) med 69,756%, mens Silje Bjørk Gram og SF Dark Royal e. Eichhofs Pik Royal/ Don Frederico tog sig af sejren i dagens sidste klasse PRM for kategori I-ponyer med en score på 71,016%.

Stævnets start- og resultatlister.

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen