Aæn besvimer i Aachen

26-07-2014 10:59

Sørg for at få drukket rigeligt med vand i det varme vejr. Sådan lyder rådet fra Anne Sofie Aæn, der ved CHIO Aachen kollapsede og måtte en tur på skadestuen

Copyright Ridehesten.com
Anne Sofie AAen var både i hat og kjole i Aachen - i 35 graders varme.

Der er ikke ret mange dyr og mennesker, der kæmper med at holde varmen i Danmark lige nu, og det var det samme i Aachen sidste weekenden, hvor termometrene sagde 35 grader og 32 i skyggen.

Fredag 18. juli skridtede Anne Sofie Aaen rundt på sin Schambuca Sølyst opvarmningsbanen i Aachen, mens hun ventede på præmieoverrækkelsen i U25-Grand Prix, hvor hun havde fået en sjetteplads med 67,977 procent

-  Jeg havde desværre ikke fået drukket og spist, efter jeg havde redet. Da jeg skridter rundt på opvarmningsbanen fuldt påklædt i kjole og hat får jeg det pludselig dårligt. Min træner Thomas Dolleris Larsen får mig af hesten hvorefter jeg besvimer, fortæller Anne Sofie Aaen og fortsætter:

- Der var heldigvis en masse søde mennesker, der var hurtige til at reagere og til at tage sig af mig.

Hun blev grebet af Thomas Dolleris og var væk et par minutter. En ambulance fragtede hende til stævnepladsen skadesturafdeling, hvor det blev klart, at hun havde lavt blodsukker og var dehydreret. Rytteren fik lagt drop og blev tanket op med to liter væske.

Hun fik først lov til at vende tilbage til stævnepladsen dagen efter.

- Jeg holdte mig i ro og drak en masse væske til jeg skulle ride næste dag, siger hun.

Kollapset afholdte hende ikke fra at levere en flot præstation. Et par timer efter tilbagekomsten hoppede Anne Sofie Aaen i sadlen igen og red sit kürprogram til flotte 71,2 procent, hvilket rakte til en 5. plads i klassen. 

- Jeg har i hvert fald lært, at man skal drikke og spise i sådan en varme, også selvom man ikke lige har lyst, siger hun.

 

Kristine Ulsø Olsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Kristine Ulsø Olsen